Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Съдът даде ход на делото по казуса "Румен Томов"

В едноседмичен срок Административен съд — Благоевград ще се произнесе с решение ще бъдат ли уважени исканията от страна на 4-те партии, ГЕРБ, МИР, Свобода и Нова алтернатива, да бъдат прекратени правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов, заради това, че не е заличен от Търговския регистър като едноличен търговец до 4 декември. Това стана ясно на провелото се днес заседание. 

Заседанието бе водено от съдия Димитър Узунов. Румен Томов не се яви, а бе представляван от адвокат Милана Кривачка. Жалбоподателите бяха представени от адвокат Паскал Бояджийски и адвокат Албина Анева.

Бяха изслушани всички страни по днешното дело във връзка с иска за прекратяване на правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов. 

"Аз разчитам на компетентността на съдията и смятам, че той просто ще остави жалбите без разглеждане и ще прекрати делото. Дори и да допусне да бъде разгледано делото по същетсво, в рамките на предвидения срок моят доверител е предприел необходимите действия", каза адвокат Кривачка след края на заседанието.

"Ние твърдим, че жалбите ни са подадени в срок, че са съответно депозирани от ръководствата на партиите, които се представляват от председатели. За нас лично безспорно е нарушението на чл. 41 ал.1.3 от ЗМСМА, което не подлежи на тълкуване", категорична бе адвокат Анева. 

Съдия Димитър Узунов предостави 3-дневен срок, в който страните по делото да представят писменно изложенията си.


Галерия

Вижте още

Александър Мацурев: Училища и детски градини от Благоевградска област получават средства за ремонти и спортни съоръжения

Няколко училища и детски градини от Благоевградска област получават средства за ремонти и изграждане на спортни съоръжения. Това съобщи народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на структурата в Банско Александър Мацурев. 190 000 лева за ОУ“ Свети Климент Охридски“ в гр. Добринище, община Банско, е отпуснало правителството..

публикувано на 20.01.21 в 18:46

Доц. д-р Людмил Вагалински: „Хераклея Синтика“ е важен за науката, но и за туризма в Югозападна България

Правителството отпусна 400 хиляди лева на община Петрич за проучванията на Античния град „Хераклея Синтика“. Обектът е един от най-посещаваните в областта от туристи от над 60 държави. Пътят до „Хераклея-Синтика“ вече бе реновиран със средства, отпуснати също от Министерския съвет.  „ Тази инвестиция е важна за цялата Благоевградска..

публикувано на 20.01.21 в 18:43

20 жители на община Перник получават храна по програма

В общината все още се приемат молби на граждани, желаещи да се включат в програмата, като броят им може да достигне 150.  На теритрията на Перник има три пункта за раздаване на храна. Два от тях са в най-големия квартал "Изток" и един е в центъра на града. Единствено на карантинираните граждани храната трябва да се доставя по домовете. Все още сред..

публикувано на 20.01.21 в 17:39

„Септември“ (Симитли) с престижно равенство в Турция

Футболистите на „Септември“ (Симитли), във втората си контрола от лагера си в Турция, направиха престижно равенство 1:1 с първодивизионния  „Химки“ (Московска област). „Химки“, който заема в момента 11-о място във временното класиране на руската Премиер лига, откри резултата в 23-та минута с гол от дузпа на Павел Могилевец.  „Септември“ през..

публикувано на 20.01.21 в 17:36

На 25 януари обсъждат проектобюджета на Община Перник

За 25 януари е насрочено общественото обсъждане на проектобюджета на Община Перник за 2021 година. Във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването, с която се забраняват всички обществени мероприятия в присъствена форма, дискусията ще се проведе онлайн, съобщава общинският пресцентър.  Материалите по проектобюджета са публикувани на сайта на..

публикувано на 20.01.21 в 16:22

Честит 100-годишен юбилей на Венета Чавдарова от село Марикостиново!

На днешния ден, вековна годишнина чества Венета Чавдарова от село Марикостиново. Тя беше посетена за личния празник от заместник-кмета „Хуманитарни дейности“ на община Петрич Илияна Попова и нейни колеги, както и от кмета на селото Гергана Тодорова.  Юбилярката получи поздравителен адрес от кмета на общината Димитър Бръчков, торта и нов..

публикувано на 20.01.21 в 16:11

Аварирал товарен автомобил край Дупница затруднява движението

Временна организация на движението е въведена по АМ „Струма“ – в района на Дупница в посока София. Аварирал товарен автомобил е причина за пътен инцидент.  Движението се осъществява в една лента и се регулира от пътни полицаи. Това съобщи говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

публикувано на 20.01.21 в 14:06