Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Съдът даде ход на делото по казуса "Румен Томов"

В едноседмичен срок Административен съд — Благоевград ще се произнесе с решение ще бъдат ли уважени исканията от страна на 4-те партии, ГЕРБ, МИР, Свобода и Нова алтернатива, да бъдат прекратени правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов, заради това, че не е заличен от Търговския регистър като едноличен търговец до 4 декември. Това стана ясно на провелото се днес заседание. 

Заседанието бе водено от съдия Димитър Узунов. Румен Томов не се яви, а бе представляван от адвокат Милана Кривачка. Жалбоподателите бяха представени от адвокат Паскал Бояджийски и адвокат Албина Анева.

Бяха изслушани всички страни по днешното дело във връзка с иска за прекратяване на правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов. 

"Аз разчитам на компетентността на съдията и смятам, че той просто ще остави жалбите без разглеждане и ще прекрати делото. Дори и да допусне да бъде разгледано делото по същетсво, в рамките на предвидения срок моят доверител е предприел необходимите действия", каза адвокат Кривачка след края на заседанието.

"Ние твърдим, че жалбите ни са подадени в срок, че са съответно депозирани от ръководствата на партиите, които се представляват от председатели. За нас лично безспорно е нарушението на чл. 41 ал.1.3 от ЗМСМА, което не подлежи на тълкуване", категорична бе адвокат Анева. 

Съдия Димитър Узунов предостави 3-дневен срок, в който страните по делото да представят писменно изложенията си.


Галерия

Вижте още

Укрепват участък от пътя между град Трън и село Банкя

Аварийно ще бъде укрепен участък от пътя от град Трън до село Банкя.  В резултат на обилните валежи през миналата пролет се е образувало свлачище, като значително количество земна маса са поддали и са преминали над съществуващите подпорни стени. Пътят е общински и осигурява единствения транспортен достъп до село Банкя, а компрометираният участък е с..

публикувано на 21.01.20 в 12:48

Официално бе открита новата сграда към Детска градина №8 „Вечерница“ в Благоевград

Новата двуетажна сграда е изградена по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград”. Изразходваните средства за строежа и обзавеждането, са малко над един милион лева. В новата сградата на Детска градина „Вечерница“ се помещават три занимални със спални помещения, разливни и санитарни помещения, зала за..

публикувано на 21.01.20 в 12:41

В Деня на родилната помощ проплака момиченце в МБАЛ – Благоевград

В Деня на родилната помощ в Акушеро-гинекологичното отделение на благоевградската многопрофилна болница се роди 40-ото бебе за месец януари. И въпреки националната тенденция за снижение на раждаемостта, в родилното отделение има леко повишение, като през миналата година са проплакали 588 деца, от които пет двойки близнци, каза с вълнение и..

публикувано на 21.01.20 в 11:53

Откриха крадени вещи на два адреса в Кюстендил

Множество вещи – обект на кражби, извършени от октомври миналата година до януари през тази година, са открили и иззели служители на полицейското управление в Кюстендил от два адреса в града, съобщиха от полицията. Криманилистите открили вещите – флексове, ударни бормашини, навигация, радиостанции, кафе-машина, акумулатор, резачка, водоструйка,..

публикувано на 21.01.20 в 10:47

В деня на родилната помощ, женската структура на ГЕРБ – Перник, зарадва с поредно дарение АГО в МБАЛ „Рахила Ангелова"

За нуждите на отделението с набраните средства от благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки са закупени апарати за мерене на кръвно налягане, а за неонатологията – шкаф за преповиване на бебетата.  През последните няколко години, благотворителния жест по случай Бабинден се превърна в традиция за Жени ГЕРБ. Областният ръководител на..

публикувано на 21.01.20 в 10:24

На 21 януари почитаме Св. преподобни Максим Изповедник

Свети преподобни Максим е един от най-авторитетните учители и разпространители на православието. Името има латински корени и идва от думата „maximilianus”, която в превод означава „най-великият”. Той е роден в богато и уважавано семейство. Водил е усилена борба срещу навлизащата монотелкса ерес, според която християнството не било..

публикувано на 21.01.20 в 08:42

Ограничение на АМ „Струма“

Движението при 49-ти км на АМ „Струма“ ще се осъществява в една лента поради дооборудване на контролна рамка на тол системата.  Трафикът в посока София ще се осъществява в активната лента. В  посока ГКПП „Кулата“, автомобилите ще се пренасочват поетапно в активна и изпреварваща лента.  Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание..

публикувано на 21.01.20 в 08:05