Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мръсният въздух отново на дневен ред в община Благоевград

Изглед от Благоевград

Във връзка с поетия от кмета на Благоевград ангажимент за съдействие със справянето с един от най-важните проблеми за Благоевград – замърсяването на атмосферния въздух, на 16 януари от 14:00 ч. в зала 5 в сградата на Община Благоевград ще се състои среща между Инициативния комитет на протестно движение „Не искам да дишам сажди в Благоевград“ и кмета Румен Томов. На срещата ще присъстват и Диана Стефанова — главен експерт „Екология“ и членове от Комисията по устройство на територията, комунално-битово обслужване, екология и транспорт.


Вижте още

Нови шест случая на морбили в област Перник

Нови шест случая на морбили са регистрирани в област Перник през изминалата седмица.  Заболелите са от Перник, Радомир и Трън. Те са хоспитализирани в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник и в столичните болници „Св. Анна“ и „Проф. Иван Киров“.  По информация на местната здравна инспекция, три от случаите са..

публикувано на 28.01.20 в 17:40

В центъра на Перник има вече химически тоалетни

В разгара на водната криза и свързаните с нея рискове от разпространение на зарази, община Перник закупи 12 химически тоалетни. Те са поставени в най-оживените райони на града, на жп гарите, както и на начална спирка на автобусите.  Във всяка тоалетна има диспенсър с дезинфектант.  Едната от тоалетните  е специално пригодена за..

публикувано на 28.01.20 в 17:31

Партиите в Перник трябва да освободят помещенията, предоставени им за офиси

До 1 февруари партиите в Перник трябва да освободят предоставените им помещения за партийни офиси. Повечето от тях се намират в най-атрактивните зони на града, но не се използват по предназначевие, а са преотдадени за магазини и заведения. Кметът на Перник Станислав Владимиров е изпратил писма до партийните централи, с които ги уведомява, че..

публикувано на 28.01.20 в 17:18

На 2 февруари спира продажбата на месечни винетки за МПС над 3,5 тона

От 2 февруари се преустановява продажбата на месечни електронни винетки за тежкотоварните автомобили с обща технически допустима максимална маса над 3,5 тона. Последната възможност за покупка на месечна винетка е с начална дата 1 февруари 2020 г. и краен срок на валидност 29 февруари 2020 г. Промяната е свързана с въвеждането от 1 март 2020 г...

публикувано на 28.01.20 в 16:36

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата — Кюстендил прие програмата си за 2020 година

На свое заседание днес Областната комисия по безопасност на движението по пътищата прие План-програма за 2020 г. и Годишен доклад за 2019 г. относно изпълнението на областната политика по безопасност на движение по пътищата в Кюстендилска област. Заседанието беше ръководено от зам.-областния управител д-р Матей Попниколов. В хода на работната..

публикувано на 28.01.20 в 16:26

Двама работници пострадаха при инцидент във ВЕЦ "Самораново"

Двама работници са пострадали от волтова дъга при инцидент във ВЕЦ "Самораново", съобщи директорът на Инспекцията по труда в Кюстендил Валентин Златински.  Инцидентът е станал тази сутрин, преди 9;00 часа.  Работниците, на 43 и 48 години, са пострадали при извършване на ремонтни работи във централата, намираща се на река Отовица над дупнишкото..

публикувано на 28.01.20 в 15:45

В Банско ще дегустират напитки от три континента

На 31 януари и на 1 февруари жителите и гостите на Банско ще дегустират напитки от три континента. Wine & Spirits Fest Bansko – e събитие, посветено на качествените вина и спиртни напитки от България и света, и се организира с подкрепата и съдействието на община Банско.  Виненото изложение ще се проведе за първа година в Банско, но форматът е..

публикувано на 28.01.20 в 14:40