Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Караниколов обеща решение на водната криза в Перник до дни

Министърът на икономиката Емил Караниколов обеща скорошно решение на водната криза в Перник.

"Основен приоритет ни е осигуряване на вода за Перник и се надявам, че до 2-3 дни правителството ще излезе с конкретно предложение. Работим, много сме напреднали. Просто ни дайте още един ден или максимум два, за да представим решението", каза той.

Според министъра към момента „Стомана“ — Перник няма „жизнена нужда“ от вода: "Аз съм в постоянен контакт с управителите на "Стомана"-Перник. Към момента те нямат жизнена нужда от това количество вода. Нека към момента не създаваме напрежение в Перник, че освен водата, ще има и съкращения".

От обвинението са категорични, че до кризата нямаше да се стигне, ако екоминистърът в оставка Нено Димов не беше разрешил вода от язовир "Студена" да отива за промишлени нужди.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отбелязваме 112 години от Освобождението на Горна Джумая

С тържествена програма в Благоевград ще бъдат отбелязани 112 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония. Честванията ще започнат в 10.00 часа с панихида за загиналите и полагане на цветя пред паметната плоча на майор Орлински и мемориала на Делчевия род, в двора на храм „Въведение Богородично“ в кв. „Вароша“. Поради прогноза..

публикувано на 05.10.24 в 07:40

Застудяване и валежи от дъжд

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Локални, временно интензивни и значителни по количество валежи ще има през деня в Западна и Централна България, а към вечерта и през нощта срещу неделя - и в Източна. По преминаването на фронта от запад на изток ще има и гръмотевици. Максималните температури ще са от 19°-20° в западните до..

публикувано на 05.10.24 в 07:37

"Защо датата 5 октомври е важна за Благоевград?"

Във фоайето на Регионалния исторически музей в Благоевград официално бе открита изложба с мото "Защо датата 5 октомври е важна за Благоевград?". Инициативата е на сдружение "Съзнание" с председател Христина Спасова. Музеят е домакин на експозицията и участва с ценни експонати от фонда на културната институция. Изложбата е съвместна с Градската..

публикувано на 04.10.24 в 20:06
Акция на

РИОСВ София проверява „Кудин дол” в Перник

РИОСВ София е извършила проверка на сгуроотвал „Кудин дол” в Перник по сигнал за силно запрашанане. За проблема алармира и кметът на Перник Станислав Владимиров.  Установено е , че на площадката, предназначена за временно съхранение на производствени отпадъци от дейността на ТЕЦ „Република“, се съхраняват прахообразни отпадъци, от повърхността се надига..

публикувано на 04.10.24 в 19:51

Пленер по живопис в Перник

Художници от България, Сърбия и Турция участват в започналия в Перник Междунроден пленер по живопис. Артпроявата е на тема „Перник- дух и колорит” и по традиция предшества празника на града, който се отбелязва на 19 октомври.  Артсъбитието води началото си от 1998 година и от няколко години се провежда край бреговете на язовир „Слаковци”. Тазгодишното..

публикувано на 04.10.24 в 18:14

Световният пробег на мира премина през Перник

Световният пробег на мира премина през Перник. Участниците в  международната щафета бяха посрещнати от деца-шампиони и заедно с тях пренесоха огъня до двора на ОУ „Св. Иван Рилски” и Природо-математическата гимназия "Христо Смирненски". Сред дошлите да посрещнат факела на мира бяха кметът Станислав Владимиров, областният управител Людмил Веселинов и..

публикувано на 04.10.24 в 16:13

Фалшива страница във фейсбук "Абонамент за Благоевград" събира лични данни

Фалшива страница във фейсбук "Абонамент за Благоевград" събира с измама лични данни. В пост на страницата се твърди, че Община Благоевград призовава да си закупите само за 4,12 лв. една от 500-те смарт карти, които предлагат 6 месеца неограничено пътуване в града.  Публикуван е линк, който води към интернет страница с дизайн, имитиращ официалната..

публикувано на 04.10.24 в 15:40