Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С няколко папки, изнесени в найлонова торбичка, приключи проверката в Басейновата дирекция в Благоевград

Без изявление и с няколко папки с документи, събрани в найлонова чанта, прокурори и разследващи полицаи излязоха от Басейновата дирекция в Благоевград, която беше обект на проверка, във връзка с водната криза в Перник и източването на язовир „Студена“. Нямаше и задържани служители.

Малко преди обяд микробус на Главна прокуратура спря пред сградата на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“. Разследващи полицаи и прокурори влязоха на проверка, а достъпът до административните офиси беше ограничен.

На въпрос на „Хоризонт“ дали и кога са констатирани нарушенията в графика на водоподаване от ВиК — Перник, как се е стигнало до критично ниските нива в язовир „Студена“ и какви мерки са предприети, отговорът беше, че информацията за осъществената контролна дейност от страна на Басейнова дирекция е налична на сайта.

От направената справка на сайта е видно, че през декември има издадени две наказателни постановления на ВиК — Перник за нарушение на министерска заповед за допустимите обеми на водоподаване и за  предоставяне на питейна вода на „Стомана Индъстри“ в период на наложен воден режим.

Малко след края на работния ден приключи и прокурорската проверка.  Изявления пред медиите нямаше. От сградата на Дирекцията бяха изнесени няколко папки с документи. 


Вижте още

Протестът на хотелиери и ресторантьори се отлага

Хотелиерите и ресторантьорите отлагат планирания за утре протест. Това стана ясно след проведена среща на техни представители с финансовия министър Владислав Горанов, която продължи над 2 часа, предаде БГНЕС. Измененията на спортната наредба се отлагат с шест месеца, съобщи финансовият министър Владислав Горанов. Наредбата трябваше да..

публикувано на 28.01.20 в 19:43

ФК "Пирин" е на лагер в Турция

Ръководството на ФК „Пирин“-Благоевград взе решение да смени дестинацията на лагера в Турция. Поради нарушение на договора и желанието на спортно-техническия щаб, както и некоректно отношение към клуба, орлетата от днес ще лагеруват в Сиде и предварителния план за подготовка ще претърпи лека промяна. Днес сутринта футболистите проведоха по план..

публикувано на 28.01.20 в 19:29

Нови шест случая на морбили в област Перник

Нови шест случая на морбили са регистрирани в област Перник през изминалата седмица.  Заболелите са от Перник, Радомир и Трън. Те са хоспитализирани в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник и в столичните болници „Св. Анна“ и „Проф. Иван Киров“.  По информация на местната здравна инспекция, три от случаите са..

публикувано на 28.01.20 в 17:40

В центъра на Перник има вече химически тоалетни

В разгара на водната криза и свързаните с нея рискове от разпространение на зарази, община Перник закупи 12 химически тоалетни. Те са поставени в най-оживените райони на града, на жп гарите, както и на начална спирка на автобусите.  Във всяка тоалетна има диспенсър с дезинфектант.  Едната от тоалетните  е специално пригодена за..

публикувано на 28.01.20 в 17:31

Партиите в Перник трябва да освободят помещенията, предоставени им за офиси

До 1 февруари партиите в Перник трябва да освободят предоставените им помещения за партийни офиси. Повечето от тях се намират в най-атрактивните зони на града, но не се използват по предназначевие, а са преотдадени за магазини и заведения. Кметът на Перник Станислав Владимиров е изпратил писма до партийните централи, с които ги уведомява, че..

публикувано на 28.01.20 в 17:18

На 2 февруари спира продажбата на месечни винетки за МПС над 3,5 тона

От 2 февруари се преустановява продажбата на месечни електронни винетки за тежкотоварните автомобили с обща технически допустима максимална маса над 3,5 тона. Последната възможност за покупка на месечна винетка е с начална дата 1 февруари 2020 г. и краен срок на валидност 29 февруари 2020 г. Промяната е свързана с въвеждането от 1 март 2020 г...

публикувано на 28.01.20 в 16:36

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата — Кюстендил прие програмата си за 2020 година

На свое заседание днес Областната комисия по безопасност на движението по пътищата прие План-програма за 2020 г. и Годишен доклад за 2019 г. относно изпълнението на областната политика по безопасност на движение по пътищата в Кюстендилска област. Заседанието беше ръководено от зам.-областния управител д-р Матей Попниколов. В хода на работната..

публикувано на 28.01.20 в 16:26