Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радио Благоевград с три номинации за годишните награди „Сирак Скитник“

Годишната награда на БНР „Сирак Скитник“ е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Тя носи името на първия директор на Радио София – Сирак Скитник, талантлив художник, критик, поет, театрал, общественик. Наградата се връчва всяка година на 25 януари, Деня на радиото.

С оглед на дейността на Българското национално радио като обществена електронна медия, наградите са обособени в три категории:

Голямата награда „Сирак Скитник” – за значим принос в развитието на Българското национално радио.

1.  Номинация на програма „Хоризонт“ – Програма „Хоризонт“.

2. Номинация на РРС Благоевград –Людмила Кръстева Божинова, отговорен звукорежисьор.

3.  Номинация на РРС Бургас – Мартин Минков, програмен директор на БНР.

4. Номинация на РРС Видин – Регионална радиостанция на БНР Радио Видин.

5. Номинация от Дирекция „Музикална къща БНР“ – Дирекция „Международно сътрудничество“.

6. Номинация на Главна редакция „Радио България“  – Редакция „Интернет“ на Радио България.

Награда за радиожурналистика - индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година.

1. Номинация на програма „Хоризонт“ – Явор Стаматов, старши редактор в програма „Хоризонт“.

2. Номинация на РРС Благоевград – Иван Димитров Близнаков, отговорен редактор.

3. Номинация на РРС Бургас – Стефка Бакърджиева, журналист.

4. Номинация на РРС Варна – Румен Генов Христов, журналист.

5. Номинация на РРС Видин – Цветомир Цветанов, старши редактор.

6. Номинация на РРС Пловдив – Галя Митева, журналист.

7. Номинация на Радио България – Гергана Манчева, репортер.

Награда за радиопредаване/радио проект/мултимедиен проект, музикален проект на БНР - колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година.

1.  Номинация на програма „Хоризонт“ – Ирина Недева, журналист от програма „Хоризонт“ за реализирането на поредицата „СТО-ЛИЦА КУЛТУРА-ПЛОВДИВ 2019“, както и на специалното издание на „Хоризонт до обед“ (11.11.2019 г.) с участието на Н. Пр. Кристоф Айххорн, посланик на ФРГ, посветено на 30-годишнината от падането на Берлинската стена.

2.  Номинация на програма „Христо Ботев“ – предаването „Познати и непознати“.

3.  Номинация на програма „Радио София“ – рубриката „Родина зад граница“.

4. Номинация на РРС Благоевград – предаването за изкуство и култура „Арт сезони“.

5. Номинация на РРС Бургас  –проект на БНР „Бургас“ „Приказни истории с БНР Бургас“.

6. Номинация на РРС Варна – поредицата събития, предавания, концерти, рубрики, обществени прояви под общото заглавие „85 години Радио Варна“.

7. Номинация на РРС Видин – Мултимедийният проект „Изнесени аудио-визуални студиа“ на Радио Видин

8. Номинация на РРС Пловдив – „Мечтата и реалността - #ЗАЕДНО“ поредица предавания на екипа на Радио Пловдив, посветени на откриването и домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019 г.

9. Номинация на РРС Шумен – предаването „Истории за историята“.

10.  Номинация на Радио България – Проект „Разкази от кръстопътя“- редакция „Чужди езици“, екип „Турски език“.


Вижте още

Няма да спират водата в село Палатово

Две седмици жителите на дупнишкото село Палатово бяха без вода, след като беше спряна водата на ТЕЦ „Бобов дол“, а вода в селото се доставяше с водоноски. От петък е възстановено водоподаването към ТЕЦ-а за питейни нужди. Според ВиК управителя на Дупница Илия Илиев водата от язовир „Дяково“ трябва да се подава поетапно: „ Пътят на..

публикувано на 17.02.20 в 12:02

Множество крадени авточасти са открити в пернишка автоморга

Акцията е проведена от служители на ОД на МВР – Перник, с участието на представители от ГД „Национална полиция”. Проверен е склад за авточасти, в пернишкия квартал „Изток“.  За откритите и иззети при акцията авточасти има данни, че са обект на противозаконно отнети моторни превозни средства, съобщиха от полицията.  Предстои да се изясни..

публикувано на 17.02.20 в 11:44

Какво ще се случи с печалбите от Националната лотария

“Законът не е предвидил някаква специална привилегия за хората, които са спечелили с билетчета печалби, и те, конкурирайки се с всички останали кредитори, които при всички случаи ще се окажат много, няма да получат нищо“ , каза пред БНР адвокат Валя Гигова в коментар по темата за изплащане на печалбите на спечелилите от Националната лотария. В..

публикувано на 17.02.20 в 10:56

ТИР се обърна в дере край пътя Дупница – Кюстендил

ТИР се обърна в дере край пътя Дупница – Кюстендил в местността „Бинека“.  Сигналът за пътния инцидент е подаден в полицията тази сутрин в 6:30 часа. Шофьорът е 54 годишен албански гражданин. Той е в добро състояние, не е пострадал, съобщи за Радио Благоевград Катя Табачка – говорител на ОД на МВР Кюстендил.  Няма нанесени щети и на..

публикувано на 17.02.20 в 10:26

Възможностите за здравен туризъм в Кюстендил за руски туристи

Възможностите за здравен туризъм в Кюстендил е обсъдила с кмета на общината ръководителят на отдел "Туризъм" на окръг Ханти-Манскийски, Русия. Работна среща се е състояла между кмета на Община Кюстендил Петър Паунов и ръководителят на отдел "Туризъм" към департамент "Промишленост" на окръг Ханти-Манскийски, Русия – Гузель Ниязова, съобщиха от..

публикувано на 17.02.20 в 10:17

Двойно по-малко аварии по водопроводната мрежа в Перник

Двойно са намалели авариите по водопроводната мрежа в Перник, съобщи управителят на местното ВиК Борислав Иванов.   Докато в началото на режима аварийните екипи са отстранявали по 280 аварии месечно, сега течовете са под 150. Работят само местни екипи. Авариите са в рамките на нормален режим на работа на мрежата, даже и по-малко. " Може би, каквото..

публикувано на 17.02.20 в 10:09

От ВиК – Благоевград предупреждават за „мними инкасатори“

От ВиК – Благоевград предупреждават жителите на малките населени места за „мними инкасатори“. Измамниците се представят за ВиК служители и събират такси от възрастни хора, съобщи за Радио Благоевград Екатерина Миладинска – ръководител Отдел „Реализация". „ Освен карти за легитимация, служителите имат отличителни знаци по служебното си..

публикувано на 17.02.20 в 09:52