Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със съдействието на Александър Мацурев Банско получи нов училищен автобус

Със съдействието на народния представител от ГЕРБ Александър Мацурев Община Банско получи от Министерството на образованието и науката нов училищен автобус.„Благодаря на министър Красимир Вълчев за спазения ангажимент от негова страна. По този начин децата от общината вече ще пътуват до училище с комфортен транспорт.Радвам се, че този проблем намери своето решение. Спокоен съм, че достъпът до образователните институции и за учениците от по-отдалечените места е гарантиран”, коментира Александър Мацурев.

Той припомни, че Предприятиeто за управление на дейностите по опазване на околната средастартира ежегодния конкурс за 2020 г. в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“. Допустими бенефициенти по него са общини, кметства, училища, детски градини и центрове за подкрепа на личностното развитие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Цветя за Вапцаров в Благоевград

С поднасяне на цветя пред барелефа на Никола Вапцаров благоевградската общественост днес отбеляза 82 години от гибелта на поета-революционер. Със стихотворението „Песен за човека“, рецитирано вълнуващо от зам.- кмета Станислав Кимчев, започна церемонията. Пред барелефа на Вапцаров, намиращ се на фасадата на театъра, който носи неговото..

публикувано на 23.07.24 в 10:12

В Дупница попълват състава на Доброволното формирование

Община Дупница обяви кампания за попълване състава на Доброволното формирование. Отрядът участва в предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.  Кандидатите трябва да са над 18-годишни, в добро физическо и психическо здраве. Доброволците досега наброяваха 29 души.  За работата си по време на бедствия, те получават 200% от..

публикувано на 23.07.24 в 09:39

В село Голешево хората са спокойни

В село Голешево, което е близо да границата с Гърция, където бошува пожар, хората са спокойни и подготвени, каза за Радио Благоевград кметът Стоян Съботанов.  Към момента пожарът е на 7-8 километра от населеното място. Огнената стихия още не е навлязла в наша територия и няма да бъде допусната да навлезе, категоричен е кметът на Голешево.  По думите му..

публикувано на 23.07.24 в 09:01
Къща-музей „Никола Вапцаров“ в Банско

В Банско почитат Никола Вапцаров с изложба

В Банско отбелязват 82 години от разстрела на  Никола Вапцаров с изложба, която е експонирана във фоайето на къщата-музей на поета. Повече от 70 години къщата-музей дава възможност на посетители отблизо и далече да се докоснат до живота на поета и да се вдъхновят от поезията му, каза за Радио Благоевград Георги Питов, директор на Музеен..

публикувано на 23.07.24 в 08:39

82 години от гибелта на Никола Вапцаров

На  23-ти юли се навършват 82 години от разстрела на Никола Йонков Вапцаров. Прекарва в затвора около три месеца. На 23-ти юли е осъден на смърт и още същата вечер – разстрелян на Гарнизонното стрелбище в София. Въпреки краткия си живот, Вапцаров е една от най-значимите фигури в българската поезия, както и световно признат поет. Стихотворенията..

публикувано на 23.07.24 в 07:36

В Благоевград организират работна среща заради пожарите

Във връзка с усложнената обстановка по отношение на продължителния период на засушаване, високите температури и горските пожари ще се проведе работна среща от 11.00 часа в зала „22 септември“, в сградата на община Благоевград . На събитието ще се популяризира кампанията на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по..

публикувано на 23.07.24 в 07:29

И военни помагат на огнеборците на границата с Гърция

Ситуацията относно пожара в граничната планина Славянка остава непроменена, каза тази сутрин за Радио Благоевград директорът на Държавно горско стопанство - Катунци, инж. Пламен Поюков. Той уточни, че пожарът към момента е все още на гръцка територия, но бавно настъпва към нашата граница.  От вчера на помощ на огнеборците, които не позволяват..

публикувано на 23.07.24 в 07:22