Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер БНР връчва годишните награди за радиожурналистика

Голямата награда "Сирак Скитник" и годишните награди на Българското национално радио за радиожурналистика ще бъдат връчени тази вечер на официална церемония в Първо студио на БНР.

Събитието е част от честванията на 85-ата годишнина на обществената медия.

Радио Благоевград е с три номинации за годишните награди "Сирак Скитник".

Годишната награда на БНР „Сирак Скитник“ е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Тя носи името на първия директор на Радио София – Сирак Скитник, талантлив художник, критик, поет, театрал, общественик. 

С оглед на дейността на Българското национално радио като обществена електронна медия, наградите са обособени в три категории:

Голямата награда „Сирак Скитник” – за значим принос в развитието на Българското национално радио.

1. Номинация на програма „Хоризонт“ – Програма „Хоризонт“.

2. Номинация на РРС Благоевград – Людмила Кръстева Божинова, отговорен звукорежисьор.

3. Номинация на РРС Бургас – Мартин Минков, програмен директор на БНР.

4. Номинация на РРС Видин – Регионална радиостанция на БНР Радио Видин.

5. Номинация от Дирекция „Музикална къща БНР“ – Дирекция „Международно сътрудничество“.

6. Номинация на Главна редакция „Радио България“  – Редакция „Интернет“ на Радио България.

Награда за радиожурналистика – индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година.

1. Номинация на програма „Хоризонт“ – Явор Стаматов, старши редактор в програма „Хоризонт“.

2. Номинация на РРС Благоевград – Иван Димитров Близнаков, отговорен редактор.

3. Номинация на РРС Бургас – Стефка Бакърджиева, журналист.

4. Номинация на РРС Варна – Румен Генов Христов, журналист.

5. Номинация на РРС Видин – Цветомир Цветанов, старши редактор.

6. Номинация на РРС Пловдив – Галя Митева, журналист.

7. Номинация на Радио България – Гергана Манчева, репортер.

Награда за радиопредаване/радио проект/мултимедиен проект, музикален проект на БНР– колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година.

1. Номинация на програма „Хоризонт“ – Ирина Недева, журналист от програма „Хоризонт“ за реализирането на поредицата „СТО-ЛИЦА КУЛТУРА-ПЛОВДИВ 2019“, както и на специалното издание на „Хоризонт до обед“ (11.11.2019 г.) с участието на Н. Пр. Кристоф Айххорн, посланик на ФРГ, посветено на 30-годишнината от падането на Берлинската стена.

2. Номинация на програма „Христо Ботев“ – предаването „Познати и непознати“.

3. Номинация на програма „Радио София“ – рубриката „Родина зад граница“.

4. Номинация на РРС Благоевград – предаването за изкуство и култура „Арт сезони“.

5. Номинация на РРС Бургас  –проект на БНР „Бургас“ „Приказни истории с БНР Бургас“.

6. Номинация на РРС Варна – поредицата събития, предавания, концерти, рубрики, обществени прояви под общото заглавие „85 години Радио Варна“.

7. Номинация на РРС Видин – Мултимедийният проект „Изнесени аудио-визуални студиа“ на Радио Видин

8. Номинация на РРС Пловдив – „Мечтата и реалността – #ЗАЕДНО“ поредица предавания на екипа на Радио Пловдив, посветени на откриването и домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019 г.

9. Номинация на РРС Шумен – предаването „Истории за историята“.

10.  Номинация на Радио България – Проект „Разкази от кръстопътя“– редакция „Чужди езици“, екип „Турски език“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Лидерът на „Възраждане“ на среща в Благоевград

Отворена среща на председателя на „Възраждане“ д-р Костадин Костадинов и народния представител Цвета Рангелова се проведе в зала „22 септември“  в Благоевград. На срещата бяха обсъдени бъдещето на България и актуалната политическа обстановка, като гражданите на Благоевград  имаха възможност да направят предложения и да задават въпроси. Още..

публикувано на 25.04.24 в 21:14

Откриха Международния младежки център в Перник

В Перник откриха сградата на Международния младежки център. С новата придобивка се създават предпоставки за развитие на качествени младежки дейности и политики на местно, национално и международно ниво, насочени към младите хора. Откриването на новопостроената сграда бе кулминацията на една изключително натоварена за екипа на Международния младежки..

публикувано на 25.04.24 в 20:14

В Кюстендил ще глобяват паркиралите в зелени площи

Водачите на моторни превозни средства, паркиращи в зелените площи в Кюстендил ще бъдат санкционирани. Това ще стане след анализиране и промяна на нормативната уредба, съобщи на днешната сесия на Общинския съвет кметът на града Огнян Атанасов. Идеята на общинската управа е на нарушителите да се налагат глоби, а самите собственици ще могат да си..

публикувано на 25.04.24 в 18:06

Среща по повод черешовата кампания в Кюстендил

Среща с производителите на череши организира общината в Кюстендил. Срещата ще се състои утре, от 13:00 часа, в общината в Кюстендил. В нея за участие са поканени производители на череши и представители на фирми, които изкупуват и преработват плодовете. Тема на работната среща е предстоящата кампания в община Кюстендил. В дискусията ще вземат участие..

публикувано на 25.04.24 в 15:39

12 общински съветници от Благоевград искат и референдум на 9 юни

12 общински съветници са внесли подписка в края на работния ден вчера с искане за включване на извънредна точка в дневния ред  на утрешното редовно заседание на местния парламент, за свикване на референдум, относно предложението на община Благоевград за поемането на дългосрочен дълг в размер на 14.5 милиона лева.    Предложението на..

публикувано на 25.04.24 в 15:14

Модерната търговия и развитието на местните общности

На над 1 800 лв. възлиза средната работна заплата на наетите в големите търговски вериги и обекти на територията на Югозападна България, които са членове на Сдружението за модерна търговия в България. Инвестициите, които са реализирани от страна на тези компании, възлизат на над 300 млн. лв. Това сочи докладът, изготвен от Института..

публикувано на 25.04.24 в 14:13

СЗО: Употребата на алкохол и е-цигари сред младежите е "тревожна"

Широкоразпространената употреба на алкохол и електронни цигари сред подрастващите е "тревожна", според  доклад , публикуван днес от Световната здравна организация, която препоръчва мерки за ограничаване на достъпа, предаде АФП. Базиран на проучване на данни за 280 000 младежи на възраст 11, 13 и 15 г. в 44 държави - Европа, Централна Азия и Канада, СЗО..

публикувано на 25.04.24 в 13:54