Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Конкурс за най-добро домашно вино организира кюстендилското читалище "Пробуда"

Победителят ще получи дъбово буре, произведено от местни майстори. Всички участници в конкурса ще получат и диплом за участие.

Състезанието се прави за поредна година, казаха организаторите. Желаещите да участват трябва да донесат по една бутилка вино – бяло, червено или розе, собствено производство.

Вината ще бъдат оценявани от компетентно жури, съставено от сомелиери и ценители от Югозападна България и съседна Македония, по критериите – цвят, бистрота, блясък, плътност, аромат и вкус.

Наред с ритуала "зарязване на лозята", за всички участници и гости е осигурена и музикална програма, с участието на групи и състави към читалището.Събитието се прави със съдействието на Партията на любителите на червеното и бялото вино, а началото е от 11:00 часа.


Вижте още

Приключи полагането на основна хоризонтална маркировка на ул. „Синаница“ в Благоевград

До моста на река Бистрица са разчертани паркоместа за леки автомобили. Предстои урегулиране на кръстовището, образувано от бул. „Васил Левски“, ул. „Георги Попов“ и ул. „Синаница“, като за целта ще бъде възложено проектиране в два варианта: Четириклонно кръстовище на бул. „Васил Левски“ с ул. „Георги Попов“ по проект „С част по организацията и..

публикувано на 29.10.20 в 19:36
Георги Иванов

COVID-19 нападна двама елитни рефери от региона

Двама елитни футболни съдии от Благоевградска област са диагностицирани с коронавирус. Единият е международният арбитър от Петрич Ивайло Стоянов. Другият е благоевградчанинът Георги Иванов – преподавател в ЮЗУ “Неофит Рилски“ и общински съветник в Благоевград. Георги Иванов трябваше да свири утрешния възлов мач от 12-я кръг на Втора футболна..

публикувано на 29.10.20 в 17:25

Кметът на Гоце Делчев е заразен с коронавирус

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, който е и заместник на лидера на БСП Корнелия Нинова, е заразен с коронавирус. Той е откаран в болницата в Гоце Делчев преди 2 дни. Управителят на МБАЛ "Иван Скендеров" д-р Петър Филибев потвърди информацията, като по думите му състоянието на кмета Москов е добро. От 21 октомври кметът е под карантина в..

публикувано на 29.10.20 в 17:03

Изложба "Зад обектива" в Разлог

Интересна изложба със заглавие: " Зад обектива", организирана от клуб " Памет" в СУ "Братя Каназиреви" в Разлог бе официално представена на следобедно матине в парка пред НЧ "15.09.1903" г. в Разлог.    Младите фотографи, които са ученици от девети клас в Разложката гимназия "Братя Каназиреви"  - Румен Пулин, Гергана Тренчева и Владимира Терзиева..

публикувано на 29.10.20 в 13:07
Снимката е илюстративна

Прогимназиалният курс от ОУ “Неофит Рилски” в Дупница се обучава онлайн

Прогимназиалният курс от дупнишкото ОУ “Неофит Рилски” от днес преминава на обучение в електронна среда. Получено е разрешение от образователния министър, след установяването на 11 учители с коронавирус. Два класа от началния курс остават под карантина до края на седмицата. Двама учители от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски” и един от ПГ „Христо Ботев”..

публикувано на 29.10.20 в 13:05

На първа линия – народният представител д-р Емил Тончев

На първа линия – народният представител от ГЕРБ д-р Емил Тончев отново се върна като доброволец в отделението по образна диагностика в МБАЛ-Разлог, където бе началник преди да влезе в Народното събрание. „Върнах се в МБАЛ-Разлог като доброволец, когато не съм в парламента, за да помагам на колегите си в тази тежка ситуация, когато броят на..

публикувано на 29.10.20 в 13:01

Отменят заседанието на Общинския съвет в Дупница

Насрочената за 30 октомври сесия на Общинския съвет в Дупница се отменя.  Причината е в усложнената епидемична обстановка, информира председателят Костадин Костадинов.  Ще бъдат предложени промени в правилника за дейността на Общинския съвет. Те позволят провеждането на заседания в помещения, различни от заседателната зала в общината. Целта е..

публикувано на 29.10.20 в 13:01