Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Александър Мацурев: ГЕРБ и българското правителство продължават своя ангажимент за увеличение на заплатите на учителите

"ГЕРБ и българското правителство продължават своя ангажимент за увеличение на заплатите на учителите, което се случва в последните три години и ще продължи и в бъдеще." Това заяви народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев на среща със Зорка Шумарова, директор на ОУ " Климент Охридски" – гр. Добринище и Петър Галчев, кмет на града. 

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за развитие и реновиране на материалната база на училището и подобряването на учебния процес.

Предвиждам да осъщества подобни срещи с всички училищни директори в община Банско. За мен като народен представител е от съществено значение да имам отворен диалог, както и добра обратната връзка с училищните директори и учителите. Това дава възможност да сме полезни  и отговорни към  всички, независимо в коя част на страната са”, коментира Александър Мацурев.

Народният представител отправи покана учители и ученици от ОУ " Климент Охридски" да посетят Народното събрание и да се запознаят в детайли с работата на депутатите.


Вижте още
Премиерът Бойко Борисов

На 15 юни изтича извънредната епидемична обстановка

Още до края на година е възможно България да разполага със 692 млн. евро от заделените от Европейската комисия средства за справяне с икономическите последици от Covid-19. Това обяви в началото на правителственото заседание вицепремиерът Томислав Дончев: "За тази цел с колегите работим активно. Това ще е задачата ни за юни и за юли - да бъдат..

публикувано на 03.06.20 в 11:40

Националният земеделски музей гостува в Дупница с изложбата „Тютюнът“

Тази експозицията е първата публична проява след двумесечното извънредно положение. Посещенията в музея ще се осъществяват при спазване на всички противоепидемични мерки.  Влизането става задължително с маски. “ Изложбата показва историята на тютюна като земеделска култура и като индустрия, както и историята на неговото..

публикувано на 03.06.20 в 11:33

Над 60 души са участвали в традиционния национален воден поход по горното течение на река Струма

Клубът по воден туризъм "Струма 2012" при туристическото дружество "Осогово" – Кюстендил посрещна гости от цялата страна в традиционния национален воден поход по горното поречие на река Струма.  Основната цел е популяризирането на водния туризъм, запознаване с природните забележителности в района, усъвършенстване на техническите и физически умения на..

публикувано на 03.06.20 в 11:17

Тринайсто издание на "Празника на черешата" в Кюстендил

Общината в Кюстендил и Институтът по земеделие организират тринайсто издание на "Празника на черешата", съобщиха от общинския пресцентър. То ще се състои на 26, 27 и 28 юни. През тази година празникът ще се състои при засилени здравни мерки за сигурността на кюстендилци и гостите на града, казаха още от общината. От 26 юни /петък/ посетителите на..

публикувано на 03.06.20 в 11:11
Снимката е илюстративна

Задължителна ОВОС за всички инсталации за горене на отпадъци

Всички инсталации, изгарящи отпадъци, ще преминават през процедурата по задължителна оценка за въздействие върху околната среда. Това приеха окончателно депутатите с промените на Закона за опазване на околната среда. Инвеститорите се задължават да правят детайлен анализ на потенциалните въздействия. Депутатите приеха на второ четене и промени в..

публикувано на 03.06.20 в 11:08
Рим, Колизеум

Италия отваря за туристи от Европа

От днес Италия отваря за туристи от Европа, три месеца след като страната обяви карантина, като всички надежди са насочени към съживяване на ключовата туристическа индустрия с началото на летния сезон, предаде АФП. Гондолите са готови да плават по каналите на Венеция, влюбени двойки отново може да посетят балкона на Ромео и Жулиета във Верона, а фенове..

публикувано на 03.06.20 в 10:58

Биологията е избрана от най-много зрелостници в Кюстендилска област като втори държавен зрелостен изпит

Общо 684 зрелостници от Кюстендилска област се явиха днес на втория държавен зрелостен изпит, по предмет по избор. Той е задължителен, а дванадесетокласниците сами решават по коя тринайсетте дисциплини да се явят, съобщи началникът на РУО в Кюстендил Мая Стойчева.  Най-много ученици,  237 от областта са избрали да се явят по биология, 137 по английски..

публикувано на 03.06.20 в 10:10