Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Програма „Съботен театър” представя „Красавицата и Звяра”

Любимата приказка „Красавицата и Звяра” отново на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград. 

Утре (15 февруари, събота), от 11:00ч. програма „Съботен театър” представя „Красавицата и Звяра” от Димитър Жеков.

Любимата на зрителите приказка и героите й оживяват на сцената, през погледа на постановчика Жанет Керанова, която има зад гърба си няколко успешни детски спектакъла – „Снежинката със синьото носле”, „Защо падат звездите?” и „Червената шапчица и Вълкът”. 

Музиката за представлението е написана от Петър Радевски, а хореографията е на Пламена Моралиева.История за две сърца, изпълнени с истинска любов ще разкажат Мариана Бонева, Пепа Манева, Александър Митев и Илия Павлевчев. 

Истинската красота не е онова, което виждаме с очите си, а нещо много по-дълбоко, скрито в  човешката душа – късче любов. Бел успя да види душата на Звяра, защото не физическата, а благородната, състрадателната и красива душа се противопоставя на злото и го побеждава. А страшното зло – това е човешкото бездушие, което понякога прави хората по-лоши и от зверове.

Билети на касата на Драматичен театър "Никола Вапцаров" – Благоевград


Вижте още

Поставиха под карантина още две паралелки в дупнишко училище

Две паралелки в ОУ „Неофит Рилски“ - Дупница са карантинирани. Причината са положителни проби за коронавирус на 11 учители. Позитивни са и трима души от непедагогическия персонал. Предполага се, че инфекцията се е разпространила при участието им на семинар в Банско. Под карантина са и част от учениците от други три паралелки, на които са..

публикувано на 26.10.20 в 15:48

ЮЗДП възстанови три баража край с. Стоб

Приключи основният ремонт на 3 баража в землището на село Стоб, община Кочериново, в горски територии на „ДГС Рилски манастир”. И трите баража са построени преди повече от 50-60 години в дерето „Буковец”, водите от което се вливат в река Рилска, и оттогава не са ремонтирани. Поради силно поройния характер на водното течение два от тях бяха напълно..

публикувано на 26.10.20 в 15:45

Поискаха оставката на управителя на В и К – Дупница

Председателят на Общинския съвет в Дупница поиска оставката на управителя на “В и К” Илия Илиев.  Поводът е бавната реакция при отстраняване на аварията, оставила без вода Дупница за 5 дни. Според Костадин Костадинов, във водното дружество е налице занижен мениджърски контрол, както и пълна неподготвеност и некомпетентност на служителите. Той..

публикувано на 26.10.20 в 15:02

Галерията в Кюстендил влезе в рекламно видео на Министерството на туризма

Художествена галерия "Владимир Димитров-Майстора" в Кюстендил е представена в поредния клип в рамките на инициативата за популяризиране на малко известни местности и туристически обекти, съобщиха от Министерството на туризма. В експозицията има повече от 1300 оригинални картини на Майстора, които изобразяват битови картини, селски моми, Балканските войни..

публикувано на 26.10.20 в 14:49

Прокопани са 2/3 от тунел „Железница“ на АМ "Струма"

За една година от стартирането на строителните работи са изпълнени две трети от изкопа и първичната облицовка на тунел „Железница“ на АМ "Струма", съобщават от АПИ. Първичната облицовка на съоръжението от южната страна достигна 790 м лява тръба и 706 м за дясната. От северната са изкопани 680 м дясна и 670 м  лява тръба. Тунел "Железница" се..

публикувано на 26.10.20 в 13:45

От събота жителите на село Велковци са на водоноска

От събота жителите на брезнишкото село Велковци са на водоноска.  Водата е спряна още в петък, тъй като при направена проверка е установено наличие на колиформи, ешерихия коли и ентерококи. Екипи на ВиК- Перник извършат ремонтни дейности.След вземане на контролни проби и възстановяване качеството на водата, населението ще бъде информирано..

публикувано на 26.10.20 в 13:41

Стриктен контрол по спазване на мерките в Разлог

Стриктен контрол по изпълнение на противоепидемичните мерки в Разлог, проверяват се търговски обекти от всякакъв тип – заведения, офиси в които има събиране на хора и др.  Повече от 30 проверки са направени в рамките на няколко дни, има издадени протоколи и предписания на магазини за снабдяване с дезинфекционни материали на входа на обектите.  Днес в..

публикувано на 26.10.20 в 12:39