Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стотици благоевградчани излязоха на митинг в подкрепа на кмета Румен Томов

Със скандирания „Томов кмет! Томов кмет!“ стотици благоевградчани, партийни лидери, общественици и представители на бизнеса, се включиха днес в митинг в подкрепа на кмета Румен Томов.

Причината за гражданската инициатива е решението на административния съд в Благоевград, с което се иска общинската избирателна комисия да прекрати предсрочно мандата на кмета, тъй като не е заличил в срок една от фирмите си.

До дни се очаква окончателното решение на Върховният административен съд по казуса.


Митингът, на който хората развяха знамена и лозунги, беше организиран в социалната мрежа от Добрин Балтов и негови съмишленици, които подкрепят кмета Томов.

„Подкрепяме го, защото ние искахме промяна и тя се случи. И сега някой иска да подмени вота на благоевградчани. Дори и да се е случил някакъв дребен пропуск, 18-19 хиляди човека са гласували за Румен Томов и смятам, че той трябва да бъде кмет на Благоевград, както сме го избрали“.

„Румен Томов трябва да бъде кмет на Община Благоевград и да му дадем шанс за промяна, промяна във всичко – в административното обслужване, в бизнеса, промяна във въздуха“.

Това заявиха част от присъстващите на митинга и споделиха, че се надяват в града да бъдат открити нови работни места, за да има бъдеще и за децата на Благоевград.


С днешната инициатива подкрепящите Румен Томов изразиха и несъгласието си от решението на Административен съд  – Благоевград, с което той даде указания на Общинската избирателна комисия да прекрати правомощията на кмета Румен Томов. Точно това решение се обжалва пред Върховния административен съд.

За да засвидетелства благодарността си към хората, решили да го подкрепят, към митинга се присъедини и кметът Томов. "Продължавам да работя в нормална обстановка. Имам вяра в българския съд. Очаквам справедливо решение, ако то не е в наша полза – отиваме на нови избори.", заяви кметът на Благоевград Румен Томов.
Вижте още

Общо 2689 проверки за спазване на мерките в Кюстендил

Общо 2689 проверки са извършени на територията на област Кюстендил от инспектори на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) за спазване на разпоредените със заповед на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки в закрити обществени места. Това съобщиха за Радио Благоевград от РЗИ в Кюстендил. Установени са били общо 20 нарушения, за които..

публикувано на 30.10.20 в 12:19

13 нови случая на COVID-19 в Кюстендилска област

Новозаразените лица по общини са съответно: Дупница – четирима, Кюстендил – трима, Бобов дол – двама, Кочериново – двама, в Бобошево и Сапарева баня по един.  Това съобщават от Областния кризисен щаб в Кюстендил. Девет души са хоспитализирани към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Състоянието на..

публикувано на 30.10.20 в 11:48

Телефонни измамници атакуват Дупница

Обажданията по телефона са от лица, които се представят за следователи и изискват от жертвите пари, които да бъдат занесени в София. Това ще помогне за залавянето на измамници.  След като бъдат арестувани измамниците, парите ще им бъдат върнати.  За такива обаждания от вчера до днес в 11.00 ч 7 граждани са сигнализирали РУ Дупница...

публикувано на 30.10.20 в 11:27

59 заразени с COVID в Благоевград

На територията на област Благоевград новорегистрираните случаи с COVID-19 през последното денонощие са общо 128, сочи справката на РЗИ.  В Благоевград новозаразените са най-много – 59, следва Петрич с 22.  В Сандански новите случаи са 7, в Разлог и Гоце Делчев има по 5, в Дъбница и Бачево по 4.  В Симитли новорегистрираните заболели..

публикувано на 30.10.20 в 11:02

В Перник отново сами ще отчитат водомерите си

Жителите на област Перник отново сами ще отчитат водомерите си. Заради усложнената епидемична обстановка инкасаторите на местното ВиК ще обхождат обектите си на място, но няма да влизат в жилищата, а само ще записват отчетените от абонатите показания, съобщиха от дружеството. За улеснение, на хората се предоставя възможност вместо да чакат..

публикувано на 30.10.20 в 10:30

Акция „Зима“ започва от 1 ноември

Операцията започва от неделя, 1 ноември, и ще продължи до края на месеца.  Тя ще бъде осъщeствена в 3 етапа. Първият етап е от 1 до 10 ноември и е нaсочен към водачите на пътни превозни средства с животинска тяга, велосипедисти и мерки за безопасност на водачите. Вторият етап ще е със завишено внимание към  пешеходците, като много..

публикувано на 30.10.20 в 10:09

Есенна ваканция за учениците

Тази година почивката ще е 4 дни – от днес до 2 ноември. През годината има регламентирани 5 ваканции: • Есенна ваканция • Коледна ваканция • Зимна ваканция (междусрочна) • Пролетна ваканция • Лятна ваканция

публикувано на 30.10.20 в 08:40