Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нелегално продавани стоки са иззети при спецакция в Радомир

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Перник проверили бутик за дрехи в града и иззели близо 300 артикула от световноизвестни марки, продавани без съгласието на притежателя на изключителното право. 

Обектът е собственост на фирма със седалище в Радомир. 

Започнато е досъдебно производство и действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура – Перник.

Вижте още
Румен Томов

Заседание на Кризисния щаб на община Благоевград

Днес, с начален час 16:30, в зала „22 септември“ се проведе заседание на Кризисния щаб на община Благоевград в широк формат – с участието на представители на частния бизнес, камерата на строителите, „Карлсберг“, също представители на ресторантьорите, на Лекарския съюз и др. На него са били обсъдени и отхвърлени мерките на комисията към Общинския..

публикувано на 25.11.20 в 19:19

КПКОНПИ наложи санкции за близо 100 000 лева на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов за установен конфликт на интереси

На днешното си редовно заседание, проведено чрез видео-конферентна връзка, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) прие решение за установяване на конфликт на интереси по отношение на бившия кмет на Община Благоевград Атанас Камбитов. Проверката срещу него е започнала през..

публикувано на 25.11.20 в 17:48
Калоян Ханджийски

Нова криза в Общинския съвет – Благоевград

Благоевград е на път да влезе в поредна управленска криза. Ден преди редовното заседание на местния общински съвет, няколко общински съветници поискаха оставката на неговия председател. С официална декларация, разпространена до медиите, шестима местни парламентаристи, обособени в групата „Свободни съюзени демократи“, обявиха че свалят..

публикувано на 25.11.20 в 17:45

Бивше „орле“ започва като треньор във ФК „Пирин“ (Благоевград)

Манол Занев поема юношите на ФК „Пирин“ (Благоевград) до 14 г. Занев ще започне работа в клуба от януари следващата година.Той е юноша на “орлетата” и носи екипа на „Пирин“ в трудните времена, когато отборът се подвизава в четвъртото и третото ниво на българския футбол.Манол е брат на капитана на националния отбор на България по футбол Петър Занев...

публикувано на 25.11.20 в 15:13

С над 11 млн. лв. са намалели задълженията на община Перник

С над 11 млн. лв. са намалели задълженията на община Перник от началото на годината до 30 септември, като платените лихви по просрочени задължения към 31 август са 694 098 лева при план за цялата 2020 г. – 164 185 лева. Най-голямата сума по лихви е на стойност 400 260 лв. и е по задължения към „Топлофикация Перник” от преди 2016 г. Тя е изплатена на..

публикувано на 25.11.20 в 15:02

Общинският съвет в Перник ще заседава на 26 ноември

37 точки са включени в проекта за дневен ред, в т.ч. и отговори на питания към кмета от предходното заседание. Сред по-важните докладни, които ще обсъждат съветниците са исканото съгласие Община Перник да изтегли овърдрафт в размер на 3.5 млн. лв., с който да се разплатят просрочени задължения и нов безлихвен заем от централния бюджет на стойност 4.2..

публикувано на 25.11.20 в 12:35

ЮЗУ е домакин на онлайн международна конференция

Международна научна конференция на тема „Културно наследство и културен туризъм в трансграничния регион България – Гърция“ ще се проведе на 27 ноември 2020 г. (петък). Заради пандемията от COVID-19 научното събитие ще се проведе онлайн. Конференцията е организирана в рамките на проект "Интегриране на трансграничното значение на историческите и..

публикувано на 25.11.20 в 10:58