Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Д-р Яни Златин с данни от аутопсията на британския гражданин от китайски произход

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В ранния следобед в МБАЛ – Благоевград приключи аутопсията на починалия в хотел в Банско 56-годишен британски гражданин от китайски произход. Съдебният лекар д-р Яни Златин заяви за Радио Благоевград, че чужденецът е бил с увредени сърце и бял дроб. Предстои да станат ясни резултатите от материала, изпратен в София, за изследване за наличието на коронавирус. 

Малко след 16 часа приключи аутопсията на британския гражданин от китайски произход, който снощи в хотел в Банско се е почувствал зле и загубил съзнание. Дошлият на място екип на Спешна помощ само констатирал смъртта му. Тялото е било транспортирано към болницата в Благоевград и е назначена медицинска експертиза. Днес в присъствието на епидемиолози от РЗИ – Благоевград беше извършена аутопсията. Д-р Яни Златин съобщи, че има данни за сърдечно заболяване на починалия мъж. В София е изпратен материал за вирусология, която трябва да установи дали чуждестранният гражданин е бил заразен с коронавируса. Д-р Веселка Мончева лично е занесла в столицата материала за изследване.


Вижте още

Починал е 57-годишен пациент с коронавирус в болницата в Кюстендил

 Починал е 57-годишният пациент с коронавурис в Кюстендилската болница, съобщиха от здравното заведение. Мъжът е бил с двустранна бронхопневмония и е бил включен на респираторен апарат.   Мъжът, заедно със съпругата си се е върнал на 16 март от Германия. Съпругата му днес е била приета в кюстендилската болница, след като до сега е била на..

публикувано на 01.04.20 в 15:04

Община Благоевград предоставя препарати на домоуправителите за дезинфекция на общите части на сградите

 Кметът на община Благоевград Румен Томов се срещна днес с домоуправители на жилищни сгради, на която се взе решение, домоуправителите по график (ежеседмично) да извършват дезинфекция на общите части на сградите.   Препарати за дезинфекция ще бъдат предоставени от Общината.  „Гражданите трябва да бъдат защитени и всички, заедно да се справим..

публикувано на 01.04.20 в 14:47

Онлайн състезания с формат на матура организира ЮЗУ „Неофит Рилски“

 Природо-математическият факултет към ЮЗУ "Неофит Рилски" организира безплатно онлайн състезания с формат на матура по математика и природни науки (биология, география и химия) във вид на електронен тест, който учениците решават от вкъщи. На база получените резултати ще бъдат изготвени поименни сертификати, които дават възможност на..

публикувано на 01.04.20 в 14:14

Нови дарения получи кюстендилската болница

 Нови дарения получи кюстендилската болница, съобщиха от ръководството на МБАЛ "Д-р Никола Василиев" в Кюстендил. Даренията са направени в периода от 27 март до днес, а получените парични суми възлизат общо на 24 610 лв.  Паричните дарения са на стойност от 10 лв. до 15 000 лева. Кюстендилска фирма е направила и дарение на бърз тест за..

публикувано на 01.04.20 в 14:12

МБАЛ „Югозападна болница“ разкри банкова сметка за набиране на средства

МБАЛ „Югозападна болница“ ООД с адреси на дейност в градовете Сандански и Петрич, разкри банкова сметка за набиране на средства във връзка с повишената нужда от закупуване на предпазни средства за работещите медицински специалисти и помощен персонал в болницата – дезинфектанти, бързи тестове за изследване на заразени с коронавирус и..

публикувано на 01.04.20 в 14:09

Кабинетът определи ГКПП за "зелените коридори" за доставка на стоки

 Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които ще се осигурява безпрепятствено преминаване на стоки, съобщи пресслужбата на кабинета.  Днес кабинетът проведе редовно заседание по видеоконферетнта връзка.  Планът за осигуряване на "зелени коридори" по европейската пътна мрежа.  На границата с Гърция за основни..

публикувано на 01.04.20 в 13:59

Доброволци ще се включат в разнасянето на пенсиите в Кюстендил

 Доброволци ще се включат в разнасянето на пенсиите в Кюстендил. Направена е организация, за да могат възрастните хора да си получат парите навреме и да разполагат с тях за празниците, каза на пресконференция днес кметът на Кюстендил Петър Паунов.    "Започващото изплащане на пенсиите от вторник е голяма предпоставка за струпване на много..

публикувано на 01.04.20 в 12:50