Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

45% увеличение на възнагражденията на местните управници предлага кметът на Дупница Методи Чимев

Избраните кметове на 6 села ще получават по 1 260 лева месечно, вместо досегашните 860. Заплатите на кметските наместници също ще бъде индексирани. Към момента те в размер на 610 лева. Заплатата на кмета Чимев от 2 200 лева ще стане 3 200. 

Предложението за увеличение градоначалникът мотивира със стабилното финансово състояние на общината. За да влезе в сила, то трябва да бъде одобрено от Общинския съвет.


Вижте още

МГЕРБ – Петрич обновиха любимо място за разходка на петричани в Беласица

6 младежи от МГЕРБ –  Петрич за четири дни освежиха стенописите с ликовете на Христо Ботев и Васил Левски, направени от Емил Кузманов. Те почистиха и мястото около един от резервоарите за вода, намиращ се на Алеята на здравето в планина Беласица. Инициативата на младежката структура е по повод 2 юни –  Деня на Ботев и на загиналите за..

публикувано на 01.06.20 в 19:33

"Моето незабравимо лято" рисуваха днес деца в Градската художествена галерия в Благоевград

31 деца се включиха в конкурса за рисунка на тема "Моето незабравимо лято", организиран от Община Благоевград и Градската художествена галерия. Съвсем естествено темите избрани от децата са свързани с морето и игрите.  Най-малкият участник в конкурса бе Чара, която е само на 1 годинка. Най-големите деца участници - на около 13 години.  Всички малки..

публикувано на 01.06.20 в 18:20

Поставени под карантина оспорват пред АС – Благоевград наложените им предписания

В Административния съд в Благоевград са образувани пет дела против актове, издадени по Закона за здравето и Наредба №21 за реда за регистрация, съобщаване и отчет на заразните болести. Поставените под карантина обжалват законността на актовете, с които са им наложени предписанията. Административно дело е образувано по жалба на физическо лице с..

публикувано на 01.06.20 в 16:40

Проверки по опазване на горите в „ДГС Самоков”

Във връзка с публикувана информация в социалните мрежи за нарушения в горски територии в Рила, в района на „ДГС Самоков”, в периода 19 - 28 май служители на ЮЗДП и Регионалната дирекция по горите - София извършиха обстойна проверка на изнесените твърдения. Инспектирани са 16 подотдела, предоставени на фирми за добив на дървесина след проведени..

публикувано на 01.06.20 в 16:34

Почистиха част от коритото на река Места

Акция по почистване на битови отпадъци на река река Места, край разложкото село Елешница, се проведе на 30 май. Благодарение на усилията на местните жители, от тоновете пластмаса в района вече няма и следа. Преди броени дни, Община Разлог се зае с изчистването на коритото на реката. Този път, Община Разлог изпрати техника на база предписанията от..

публикувано на 01.06.20 в 16:14

10 торти за децата на Радомир

Община Радомир изненада приятно децата от трите детски градини в града, подарявайки им 10 торти. Инициативата е съвместна с Общинския детски комплекс по случай Международния ден на детето – 1 юни, съобщиха от общинския пресцентър.  Проявата цели са създаде празнична атмосфера за най-малките граждани в условията на извънредна епидемиологична обстановка.

публикувано на 01.06.20 в 14:55

741 дванайсетокласници се явиха на днешната матура по БЕЛ в област Перник

741 дванайсетокласници се явиха на днешната матура по БЕЛ в област Перник. Нямаше недопуснати ученици по здравословни причини, няма и анулирани работи, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова. 10 от подалите общо заявления 764 ученици не са допуснати до матура, поради това че не са приключили успешно 12 клас, а от..

публикувано на 01.06.20 в 14:45