Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изпращат фалшиви имейли от името на НАП

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Разпространяват се фалшиви имейли от името на Националната агенция за приходите. Тези съобщения са типичната проява на фишинг атака. За Радио Благоевград Лили Димитрова от НАП Благоевград уточни, че в имейлите се твърди, че предстои ревизия и че служител на Данъчна администрация, чието име е посочено, Ви приканва да получите и да се явите на адрес за документи. За да получите повече информация, трябва да последвате линк, в който това се обяснява.

От НАП заявяват категорично, че при тях не работи такъв служител и не това е начинът, по който Агенцията съобщава за предстояща ревизия.

От Националната агенция за приходите апелират да не отваряте това съобщение, но ако вече сте го направили, трябва да се обърнете към компютърен специалист.


Вижте още

9 055 лева събраха в кампанията „#ЗаедноЩеПобедим“

Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ – Разлог отчете изключително успешно проведена инициатива – благотворителната коледна кампания „#ЗаедноЩеПобедим“. Тя бе организирана в партньорство с местния клуб по таекуондо „Чо Елит“ и Община Разлог. Отпечатани бяха и пуснати в продажба 9 892 билета с номинална стойност от 1 лев за коледна..

публикувано на 15.01.21 в 15:06
Румен Томов

Очаква се отлагане на делото по казуса "Томов"

Най-вероятно на заседанието си на 18 януари Върховният административен съд ще отложи делото по казуса с кмета на Благоевград Румен Томов. Причината – заведена в съда молба за отлагане на делото от адвоката на кмета Милана Кривачка поради заболяване.  Болничният лист на адвокат Кривачка изтича на 11 февруари. По закон, след завеждане на молба от..

публикувано на 15.01.21 в 14:45

Продължава отводняването на сгради и имоти в Пернишко

Продължава отводняването на сгради и имоти в Пернишко след наводненията от началото на седмицата, съобщиха от ОД на МВР.  През изминалото денонощие пожарникари и спасители са отводнили 25 сгради и помещения. Седем адреси са посетени в град. Батановци. Изпомпвана е вода  в Перник и селата Ярджиловци, Витановци, Студена и Драгичево. В Земенско..

публикувано на 15.01.21 в 12:52

Обявиха началото националния конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа"

Началото на четиринайстото издание на националния конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа" обявиха от общинския отдел "Култура и духовно развитие" в Кюстендил.        Темата е свободна и креативна, а участниците могат да изявят своето творчество, да импровизират с различни изобразителни материали и да създават пролетни пейзажи и натюрморти,..

публикувано на 15.01.21 в 12:50
Град Трън

Отменено е бедственото положение в община Трън

То беше обявено на 11 януари, когато заради пороите река Ерма излезе от коритото си и причини наводнения на територията на общината. И в момента продължава работата по установяване на щетите. От възстановяване се нуждае мостът над река Ерма в квартал Мурговица. Съоръжението, което бе залято от придошлите води е компрометирано и движението на камиони..

публикувано на 15.01.21 в 12:46

В Кюстендил отбелязаха 82 години от рождението на Биньо Иванов

Фото документална изложба по повод 82-та годишнина от рождението на поета Биньо Иванов /1939 - 1998 г./ беше открита в кюстендилското читалище "Братство". Изложбата съдържа стихосбирки на автора, статии, книги, както и архивни снимки от неговия живот.       Биньо Стоянов Иванов е роден на 16.01.1939 г. в с. Бараково, Кюстендилско.  Първата му..

публикувано на 15.01.21 в 11:55

Петима художници са номинирани за Националната награда за живопис на името на Майстора

Петима художници са номинирани за Националната награда за живопис на името на Майстора, съобщиха от художествената галерия в Кюстендил. Това са авторите Георги Лечев, Димитър Чолаков, Йордан Кисьов, Румен Гашаров и Румен Жеков.    Лауреатът ще бъде обявен по време на традиционното събитие по официалното връчване на приза, което се прави на 1..

публикувано на 15.01.21 в 10:38