Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендилският окръжен съд остави в ареста брат и сестра заради обвинение в производство и съхранение на наркотици

Кюстендилският окръжен съд остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" брат и сестра, обвинение в производство, преработка и съхранение на наркотици, с цел продажба. 

Йордан Джипов на 23 г. и 31-годишната му сестра Ралица Стоилкова бяха задържани с полицейска мярка, след като криминалисти от полицейското управление в Дупница разкриха добре оборудвана работилница за производство и разпространение на наркотични вещества преди два дни в частен имот в с. Крайници, община Дупница. От имота са били иззети таблетираща машина, 5,110 кг кетамин (производно на амфетамина), 134 гр. амфетамин, приспособление за обработка на съставките, прекурсори, везна. 

До разкриването на работилницата и хората, занимаващи се с тази дейност, се е стигнало след работа на криминалистите, продължила около година, уточниха от полицията.

На заседанието защитникът на двамата задържани заяви, че двамата не живеят и не ползват имота постоянно. Имотът по-рано бил ползван от други трима души, единият от които съпруг на задържаната Ралица Стоилкова, но и тримата в момента излежават присъди в затвор в Гърция.

Съдът не уважи исканата по-лека мярка за неотклонение от двамата обвиняеми и ги остави в ареста.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Наградиха медалистите от Европейското първенство по Таекуон-до ITF

Благоевград отново има повод за гордост, 16 спортисти от клуб „Фолкан“ – Благоевград са носители на медали от Европейското първенство по Таекуон-До ITF, провело се в град Копер, Словения. Преди началото на редовното заседание на Общински съвет – Благоевград се проведе церемония по награждаването им. Спортистите бяха посрещнати с бурни..

публикувано на 26.04.24 в 10:58

XXV Национален празник „За хляба наш...“

Над 1 200 ученици от цяла България се включват в XXV Национален празник „За хляба наш...“ Преди официалното откриване Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, заедно със свещеници от черквата „Въведение Богородично“ в Благоевград, благословиха хляба. „Чрез този празник се възпитава уважение, благоговение, благодарност..

публикувано на 26.04.24 в 10:04

НОИ започва изплащането на великденските добавки за пенсионерите

Националният осигурителен институт ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева. Парламентът реши добавката да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева включително, което означава, че такава ще получат около 534 хиляди души. Почти всеки четвърти пенсионер в..

публикувано на 26.04.24 в 09:37

Последно заседание на 49-ото Народно събрание

Очаква се петъчното заседание да е последното за 49-тия парламент. Депутатите започват работа с второто четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили.  Така ще се изравнят възнагражденията на военнослужещите с тези на служителите по Закона за МВР, приети на 22 февруари тази година и влизащи в сила от първи..

публикувано на 26.04.24 в 08:15

Здравните власти с мерки срещу коклюша

Мерките, които ще предприемат здравните власти срещу разпространението на коклюш у нас, ще бъдат обявени днес.  Една от тях, която беше обсъдена още в началото на седмицата, е временното изтегляне на първата ваксинация срещу заболяването с две седмици по-рано - когато бебето навърши месец и половина. Не се предвиждат ограничения в придвижването..

публикувано на 26.04.24 в 08:04

Валежите спират, слънцето се показва

Днес ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места в Западна България видимостта ще е намалена. След обяд главно над планинските райони ще се развива купеста и и купесто-дъждовна облачност. На отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София – около 16°. В..

публикувано на 26.04.24 в 06:59

Лидерът на „Възраждане“ на среща в Благоевград

Отворена среща на председателя на „Възраждане“ д-р Костадин Костадинов и народния представител Цвета Рангелова се проведе в зала „22 септември“  в Благоевград. На срещата бяха обсъдени бъдещето на България и актуалната политическа обстановка, като гражданите на Благоевград  имаха възможност да направят предложения и да задават въпроси. Още..

публикувано на 25.04.24 в 21:14