Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общинският съвет в Кюстендил ще разгледа предложение за оптимизация на мрежата от общински основни училища в общината

36 докладни  са включени в дневния ред за предстоящото заседание на Общински съвет – Кюстендил,Заседанието ще започне от 14.00 часа в залата на общината. Съветниците трябва да изберат зам.-председател на Общински съвет.

На заседанието днес, общинският съвет ще разгледа отчета за изпълнение на Общинската програма за опазване на околната среда за 2019 година, отчета за изпълнение на Общинската програма за управление на отпадъците, както и отчета за изпълнение на Програмата за управление и подобряване на качеството на въздуха на територията на община Кюстендил за 2019 година.

Съветниците ще гласуват и стратегията за управление на общинската собственост за мандат 2019-2023 година. Включена е и докладна записка за оптимизация на мрежата от общински основни училища в община Кюстендил. В дневния ред са включени отчетите и резултатите за дейността на общинските предприятия – „Обреден дом”, „Ученическо хранене”, „Чистота”, „Управление на общински имоти” и обществената пералня.

Вижте още

"Доктор Онлайн" информира хора с хронични заболявания в условията на пандемия

"Доктор Онлайн" – инициатива на Федерация "Български пациентски форум" ще предоставя информация на пациентите с хронични заболявания в условията на пандемия. Във връзка с пандемията ръководството на Университетска болница „Св. Екатерина“ засне два учебни филма за коронавируса. На въпросите в “Доктор Онлайн“ периодично ще отговорят изтъкнати лекари в..

публикувано на 04.04.20 в 12:59

Изолацията заради коронавируса променя физическото движение на Земята

Учени от Кралската обсерватория в Белгия установиха намаляване на сеизмичния шум – бученето от вибрации в земната кора, съобщи в. "Мирър", цитиран от БТА. Това може да е резултат от ограниченото движение в големите градове, където транспортът е силно разреден, а хората почти не излизат от домовете си, твърдят специалистите.  Учените са анализирали..

публикувано на 04.04.20 в 12:57

ЛРД „Сокол 1911“ дари 7 000 лева на ЦСМП – Благоевград

Дарение от 7 хиляди лева на Центъра за спешна медицинска помощ – Благоевград направи Ловно-рибарското дружество „Сокол 1911“ в областния град, съобщи за Радио Благоевград директорът на центъра д-р Красимир Михайлов. „Вече получихме първите артикули – лични предпазни средства и дезинфектанти. Очакваме още лични предпазни средства в рамките на..

публикувано на 04.04.20 в 12:11

Две отделения, лекари, медицински сестри и санитари от кюстендилската болница са под карантина

От кюстендилската болница под карантина са петима лекари, 12 медицински сестри и седем санитари, както и две отделения Състоянието на двамата болни в кюстендилската болница е стабилно, съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. Новият болен в Кюстендил е лекар невролог, на 57 години и той е под домашна карантина. Мъжът е бил в контакт с..

публикувано на 04.04.20 в 12:06

Работа за млади хора в Гърмен в условията на извънредно положение

Със съдействието на Дирекция "Бюро по труда" – Гоце Делчев, Община Гърмен подготвя проект „Младежка заетост“ в условията на извънредна ситуация. Целта е общината да осигури подобаващ старт на младите хора в общината, чрез стажуване и обучение както в Общинска администрация Гърмен, така и в кметствата по селата на територията на общината.  Общо 20 млади..

публикувано на 04.04.20 в 10:38

Отменят се контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища в град Гоце Делчев

Отменят се контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища в град Гоце Делчев. Отмяната е разписана в заповед на кмета на общината Владимир Москов. Съгласно Закона за здравето, противоепидемични мерки свързани с ограничаване в придвижването на гражданите, могат да се въвеждат от министъра на здравеопазването или директора на..

публикувано на 04.04.20 в 09:36

Пътят между селата Бело поле и Българчево е затворен за движение на МПС

С решение на Кризисния щаб в община Благоевград, пътят в посока от село Бело поле за село Българчево, след разклона за село Бучино, е затворен за движение на МПС и сигнализиран с необходимите за целта пътни знаци.   Мярката се налага, поради сигнали на граждани, за нарушаване на забраната от водачи на МПС за ограничаване на достъпа до..

публикувано на 04.04.20 в 08:34