Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Водоподаването от Владайския канал към квартал „Кало” в Рударци ще бъде преустановено

Водоподаването от Владайския канал към квартал „Кало” в курортното селище Рударци ще бъде преустановено, съобщи управителят на ВиК Перник Борислав Иванов. 

Мярката е разпоредена от Басейновата дирекция в Благоевград.

Водопроводът, захранващ намиращите се в района около 640 къщи е правен през 80-те години на миналия век, но не е присъединен към ВиК. Водата е в суров вид. На практика той е незаконен, каза Иванов. 

Шефът на водното дружество е категоричен, че е длъжен да изпълни разпореждането, в противен случай ще бъде глобен. Вчера е имало среща с участието на кмета на населеното място Богдан Богданов и зам. кметът на Перник Мирослав Стоицев. Договорено е да се предприемат стъпки за узаконяване на съоръжението. Ако то бъде прието от общината и предадено за експлоатация на ВиК ще трябва да бъде направена връзка с водопроводната мрежа, за да се подава на живущите качествена вода, каза Иванов. 

Проблемът стои нерешен години наред. Миналата пролет кметът на Рударци Богдан Богданов настоя и пред тогавашното ръководство на общината да започнат действия за узаконяване на водоподаването.


Вижте още

Общинската болница в Дупница има спешна нужда от интензивен респиратор

Необходимата сума е 40 440 лв., съобщи прокуристът на здравното заведение Мария Иванова. Общата сума, която е събрана от дарения до момента е 21 375 лв. Болницата е определена за лекуване на пациенти със съмнения за коронавирус и със доказан такъв за Кюстендилска област.  " Разполагаме с два респиратора, от който единият е..

публикувано на 04.04.20 в 17:33

503 са потвърдените случаи на Covid-19 в България

503 са потвърдените случаи на Covid-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите е 17. По информация на Националния оперативен щаб през деня са доказани още 5 нови случаи, като 3 от тях са в София, 1 в Стара Загора и 1 в Бургас.  Лабораториите продължават да работят, съобщава сайтът на Министерство на здравеопазването. 192 са..

публикувано на 04.04.20 в 17:15

Двама пациенти с COVID-19 починаха в УМБАЛ “Света Анна”

Мъж на 54 г. е починал днес в болница “Света Анна”. Пациентът е страдал от ХОББ, диабет и хипертония, дал е и положителна проба за коронавирус. Също днес в УМБАЛ “Света Анна” е починал и 86-годишен мъж, също с положителна проба за COVID-19. Пациентът е бил с белодробна недостатъчност и сърдечни заболявания. Министерството на здравеопазването изказва..

публикувано на 04.04.20 в 15:12

Кметът на община Симитли – Апостол Апостолов направи дарение на всички джипита на територията на община Симитли

 Кметът на община Симитли – Апостол Апостолов направи дарение на всички джипита на територията на община Симитли В размер на своята заплата, кметът закупи спирт, дезинфектанти, защитни шлемове, предпазни маски и ръкавици и ще дарява всички консумативи, които са от първа необходимост на медиците до края на извънредното полжение в страна, за да се..

публикувано на 04.04.20 в 14:38
Пластмасов макет на молекулата на Ковид-19.

48-годишна жена с COVID-19 е починала в „Пирогов“

В „Пирогов“ е починала 48-годишна жена с доказана коронавирусна инфекция. Пациентката е преместена в лечебното заведение от столичната Пета градска болница. Била е с кетоацидоза /декомпенсиран диабет/.Хоспитализирана е в „Пирогов“, където е била поставена на апаратна вентилация. Въпреки усилията на медицинския екип, жената е починала,..

публикувано на 04.04.20 в 14:32

Природен парк "Рилски манастир" ще отбележи Седмицата на гората с инициатива за детско творчество

Седмицата на гората в Природен парк "Рилски манастир" през тази година ще бъде отбелязана с инициатива за детско творчество под наслов "Моят разказ за гората", съобщиха от природния парк.  Инициативата е алтернатива на всички отменени събития, по повод Седмицата на гората, която по традиция се провежда в първата пълна седмица на месец април.  П рез..

публикувано на 04.04.20 в 14:14
ГКПП-Промахон

Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 13:00 часа

Границата с Република Гърция: Трафикът на товарни автомобили на ГКПП Кулата, ГКПП Илинден и ГКПП Капитан Петко войвода е нормален. Преустановено е преминаването през ГКПП Златоград поради усложнение на епидемиологичната обстановка на гръцка територия. На останалите пунктове гръцките гранични власти временно пропускат само чужди граждани, които живеят..

публикувано на 04.04.20 в 14:10