Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мъж на 30 години от Кюстендил е настанен във ВМА със съмнение за коронавирус

Мъж на 30 години от Кюстендил е настанен във ВМА със съмнение за коронавирус. Това съобщи д-р Илияна Кръстева от РЗИ в Кюстендил. 

Мъжът е пристигнал от Италия, не се е почувствал добре и е потърсил лекарска помощ при личния си лекар. Лекуващият го лекар и сестрата, която са го обслужили, са под карантина, каза д-р Кръстева. 

Тя апелира всички, завръщащи се от Италия или Китай с проявена грипоподобна сипмтоматика, да не търсят личните си лекари в поликлиниката, за да разнасят заболяването, ако са негови носители, а да се обадят и съобщят за неразположението си по телефона на джипито, неотложните кабинети или на тел. 112. 

"Обмисляме дори да поставим временни табели на входа на поликлиниката, но се надяваме хората да проявят дисциплина и да се съобразят с препоръките ни. Никой няма да остане, без да бъде прегледан", каза Кръстева. Тя посочи, че семейството на мъжа със симптоми също е поставено под карантина. 

Междувременно днес заседава и кризисният щаб към Областния медицински съвет в Кюстендил. Институциите са координирали действията помежду си и са обсъдили предприетите мерки относно заболяването COVID – 19, съобщиха от областната администрация. 

От Областния кризисен щаб също апелират към гражданите, идващи от Италия и Китай, да бъдат отговорни и да спазват доброволно 14-дневния карантинен период.

От РЗИ – Кюстендил увериха, че получават ежедневно информация за всички граждани от област Кюстендил, пристигащи от Северна Италия и Китай.


Вижте още

ПТП на пътя между селата Краище и Дагоново

Мъж e загинал при ПТП на пътя между село  Краище и село Дагоново. Сигналът за ПТП е получен около 15:12 часа днес. По първоначална информация товарен автомобил „Ман“ е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в лек автомобил „Опел Зафира“. Загинал е 37-годишният водач на лекия автомобил, а негов 30-годишен спътник е тежко пострадал...

публикувано на 25.10.20 в 16:39

Дърво е паднало на пътя край парк „Бачиново“

Дърво е паднало на пътя край парк „Бачиново“ и е затворило едното платно в посока село Бистрица. Това създава реална опасност за движението на МПС в участъка. Водачите да се движат внимателно и със съобразено скорост. От ДГС Благоевград ще предприемат бързи действия за премахване на падналото дърво.

публикувано на 25.10.20 в 16:19

Монаси от манастира "Благовещение" прогониха игумена си

Монаси от манастира "Благовещение" в кюстендилското с. Копиловци не пуснаха днес около 50 миряни и бившия игумен на манастира отец Касиан да влязат в Светата обител. Стигна се и до намеса на полиция, за да се предотврати евентуален сблъсък. Недоразуменията в манастира продължават вече почти година. Монашеското братство прогони игумена си в..

публикувано на 25.10.20 в 14:42

Нова спортна площадка в Радомир

Нова спортна площадка е изградена в Радомир. Тя е в двора на бившето училище “Любословие” в кв. “Арката” и е предназначена за волейбол, баскетбол и тенис на корт. Ръководството на спортен клуб “Гаврил Радомир” е поело ангажимент да постави осветление и да огради съоръжението с предпазна ограда. Поради затягането на противоепидемичните мерки,..

публикувано на 25.10.20 в 13:39

Затварят всички нощни заведения в област Благоевград

Затварят се всички нощни заведения на територията на област Благоевград. Заповедта влиза в сила от днес до 7 ноември. Тя е за срок от 14 дни. Това решение е взето днес на заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса,  обяви областният управител Бисер Михайлов:  "Директорът на РЗИ издава заповед за тази забрана, отива за..

публикувано на 25.10.20 в 12:55

26 нови случая на COVID-19 в Кюстендил

През изминалите 24 часа лицата, дали положителни проби за Ковид-19 в Кюстендилска област, са общо 26. В община Кюстендил новозаразените са 6, останалите 20 положителни проби са от община Дупница, съобщават от Областния кризисен щаб.    13 остават и към днешна дата хоспитализираните лица в Ковид отделението на МБАЛ "Св. Иван..

публикувано на 25.10.20 в 11:49

Намаляват констатираните нарушенията на мерките срещу коронавируса в Благоевград

Заради нарастващите случаи на коронавирус в Благоевград, от сряда Районната прокуратура започна денонощни проверки за спазване на въведените противоепидемични мерки. Проверяват се търговските обекти, обществените места и транспорт. Проверките се извършват от прокурорите, съвместно с представителите на контролните органи, на които това..

публикувано на 25.10.20 в 11:38