Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Премахнаха ограниченията за движение през прохода Предел, въведени заради снеговалеж

| обновено на 28.02.20 в 22:05

Отменени са ограниченията за трафика през прохода Предел, съобщават от Пътната агенция.

Движението за моторни превозни средства над 12 тона бе спряно за няколко часа поради обилен снеговалеж. Тяхното движение бе временно ограничено заради дейностите по почистване на снега.

Пътищата в района са мокри и хлъзгави. 

Движението по АМ „Струма“ посока ГКПП „Кулата“ се осъществява нормално, няма въведени ограничения. 

Вижте още

И в Радомир затваря дискотеки и други нощни заведения

И община Радомир затваря временно дискотеки, нощни кубове и други нощни заведения за развлечения на открито и закрито заради коронавируса.Ресторантите и кафенетата ще работят до 21 часа. Ограничителните мерки са в сила от днес. Разпоредено е още през следващите 14 днида не се провеждат организирани масови мероприятия на открито и закрито, както и да..

публикувано на 24.10.20 в 18:14

„Капачки за бъдеще“ с поредна инициатива в Благоевград

Пункт за събиране на пластмасови капачки ще бъде обособен на 31.10.2020г на паркинга пред магазин „Кауфланд“ в Благоевград. „ От 10 до 14 часа всеки, който е събрал капачки, може да ги предаде там и така да подкрепи инициативата, с която подпомагаме детските отделения на болниците в страната “, каза за Радио Благоевград Цветана Хайдушка,..

публикувано на 24.10.20 в 16:41

Трафикът на ГКПП Кулата е интензивен на вход и изход за товарни автомобили

През ГКПП "Илинден" - "Ексохи" се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.  Т оварни автомобили преминават и през ГКПП "Капитан Петко войвода" – "Орменион". На влизане в Гърция през ГКПП "Маказа" могат да преминават гръцки граждани и чужди граждани с гръцки разрешителни за пребиваване с QR код, получен не по-късно от..

публикувано на 24.10.20 в 14:33

Малко над 40 са пациентите, настанени за лечение от коронавирус в МБАЛ Благоевград

В МБАЛ Благоевград в момента са настанени за лечение от коронавирус към 42-ма пациенти, каза за Радио Благоевград директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев. Той уточни, че в инфекциозно и във вътрешно отделение има по около двайсет пациенти. „Капацитетът е почти запълнен, може би има по около две свободни легла и в двете отделения, но..

публикувано на 24.10.20 в 11:34

С вечерен час и без масови прояви и в Сатовча

Заради увеличаващия се брой на заразени с коронавирус, кметът на Община Сатовча Арбен Мименов издаде заповед, с която е въведен вечерен час за малолетните и непълнолетните лица. Тя е в сила от 21 часа вечерта до 6.30 часа сутринта. Заповедта е издадена на 22 октомври за 14 дни, но ще бъде удължена за един месец, уточни за Радио Благоевград кметът..

публикувано на 24.10.20 в 10:26

Местим стрелките на часовника – за последен път?

През нощта в събота срещу неделя се връщаме към зимното часово време. Часовниците трябва да бъдат преместени с един час назад в 4 часа, тоест ще спим с един час повече. Сутрин ще става светло по-рано, а вечер ще се стъмва по-рано. Към лятното време ще преминем в последната нощ срещу неделя през март 2021 г. Очаква се решение на страните членки..

публикувано на 24.10.20 в 09:20

Затварят нощните заведения в Перник

От 24 октомври временно затварят врати дискотеки, нощни барове, нощни клубове и други нощни заведения за развлечения на закрито и открито на територията на община Перник, а ресторантите и кафенетата ще работят до 22 часа. Ограниченията се въвеждат със заповед на кмета Станислав Владимиров и са във връзка с рекордния брой заразени в страната с..

публикувано на 24.10.20 в 08:45