Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволците към БЧК– Благоевград ограничиха посещенията си при възрастни хора по домовете

Мярката е въведена заради извънредното положение в страната заради коронавируса, това съобщи за Радио Благоевград Йорданка Стойчева от БЧК.

"Правят се извънредни посещения само на самотноживеещи възрастни хора, за да може да им се доставят необходимите хранителни продукти и лекарства. Останалите, които имат свои близки и се посещават отвън, докато продължи карантинният период няма да бъдат обгрижвани от нашите служители. В момента на стационарния телефон на БЧК работят доброволци, които отговарят на обажданията. Хората искат от нас информация за превенция, както и къде има отворени магазини, за да ги насочим"

Предвид зачестилите измами около коронавируса Йорданка Стойчева предупреди хората да бъдат особено внимателни и да следят за характерното облекло и отличителен знак на доброволците от БЧК.

Българският Червен кръст следи непрекъснато развитието на епидемиологичната ситуация и осъществява превантивни мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожарът в кюстендилското село Преколница е локализиран напълно

Напълно е локализиран пожарът в района на горското стопанство "Осогово", в района на село Преколница, община Кюстендил, в близост до границата с Република Северна Македония. Проблем днес сутринта оставаше северният фронт на пожара. Огънят е обхванал около 650 дка площи, уточниха от полицията в Кюстендил. В момента на терена има само тлеещи..

публикувано на 16.07.24 в 20:21

Дупница е пред воден режим

“Дупница е пред воден режим”, обяви на пресконференция днес председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов.  Водоизточниците от планината са почти пресъхнали, а резервоарите са полупразни заради дългото засушаване.  Нивата на реките Бистрица и Отовица са силно намалели. Горната част на града е включена за водоподаване от язовир Дяково.  От ВиК..

публикувано на 16.07.24 в 17:22

Пътен участък в Перник ще бъде затворен от 17 юли

Ключов пътен участък в Перник ще бъде затворен от 17 юли. Въвежда се временна организация на движение, като промените засягат и автобусните линии с номера 1 и 7. Предстоящите промени се налагат заради започващата подмяна на водопровод и канализационни тръби между бул. „Юрий Гагарин“ и ул. „Стримон“ в кв. „Твърди Ливади“. Строителните дейности са по..

публикувано на 16.07.24 в 15:53

Лятна читалня на открито за децата в Перник

Регионална библиотека "Св. Минков" откри летните си читални на открито за малчуганите от детските градини в Перник. Първата среща на библиотекарите бе с децата от смесената група в ДГ "Родолюбче". Възпитаниците на детското заведение слушаха с интерес "Приключенията на Сърцатко". Двете книжки от поредицата са на младия автор Иван Иванов с творчески..

публикувано на 16.07.24 в 13:10

Над 100 деца се включиха в детската академия за спорт и превенция

Около стотина деца от Кюстендил се включиха през тази година в традиционната детска академия за спорт и превенция, която завърши с тържество сред природата. Програмата за работа с децата е насочена към повишаване на знанията и уменията им за справяне с трудни ситуации – бедствия, аварии, пътна безопасност, оцеляване сред природата, превенция на..

публикувано на 16.07.24 в 12:16

Започва ремонт на зоопарка в Кюстендил

До месец започва ремонт на зоопарка в Кюстендил. За ремонта на зоопарка, който не функционира от няколко години, са осигурени  5,1 милиона лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ремонтът на кюстендилския зоопарк, чакан повече от десетилетие, ще осигури нормални условия за животните. "Надявам се да бъде притегателен..

публикувано на 16.07.24 в 11:48

Продължава борбата с пожарите в Кюстендилско

Продължава гасненето на пожара, който възникна на 11 юли в смесена гора в района на селата Коприва, Цървендол и Преколница, община Кюстендил. До снощи пожарът е локализиран на 90 процента, развил се е на площ около 600 дка. В момента има само тлеещи огнища. Днес на терен са три екипа на противопожарната служба и четири - на горското стопанство...

публикувано на 16.07.24 в 11:40