Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабавно трябва да бъде поставен под карантина град Банско, заяви главният прокурор Иван Гешев

Иван Гешев

Незабавно трябва да бъде поставен под карантина град Банско, заяви главният прокурор Иван Гешев по време на обсъжданията в правната комисия на Закона за мерките по време на извънредно положение, обявено с решение на НС от 13 март, внесен от Цвета Караянчева и други народни представители на 16 март.

Той посочи, че тази мярка, според него, е крайно наложителна и добави, че прокуратурата е указала на местния кризисен щаб да въведе по-строги карантинни мерки.

"Този законопроект е "крайно демократичен", каза още Иван Гешев. По думите му трябва да се преустанови междуградският транспорт и пътуванията на групи хора между градовете.

Според него ситуацията се променя с часове и предложеният законопроект "вчера може би е бил актуален, към днешна дата, според мен не е актуален, а утре ще бъде безсмислен".

Гешев отново призова за по-радикални и бързи мерки. И добави, че икономиката може да се възстанови, но не и животът на хората. Главният прокурор каза още, че държавата не може да спре да функционира.

Информацията е на БТА.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Предстои тежко и продължително разследване на взривовете в Елин Пелин

"Там, където има взрив и огън, следи остават много трудно. Това разследване ще бъде много тежко, много продължително, с много експертизи и загуба на много технологично време. Допускам, че разследването е започнало още вчера." Това заяви пред БНР следователят Георги Илиев. По документи ще се установи какви вещества са били съхранявани и как, кои хора са..

публикувано на 26.07.24 в 09:38

Децата на Земен се запознават с професията на полицая

Професията на полицая е темата на днешното занимание в програмата на провеждащата се в Земен лятна академия за спорт и превенция. Децата, които ще се включат в него, ще научат повече за работата на служителите на реда, за техните задължения и основни отговорности, за трудностите и предизвикателствата, които съпътстват ежедневието им. Лятната академия..

публикувано на 26.07.24 в 09:23

Продължава наблюдението на пожара в Славянка

Продължава  наблюдението  и охраната  на българо-гръцката граница заради  пожара в планината Славянка, наричана още Алиботуш.  По информация от  кризисния щаб, сформиран  от заместник- областния управител Христо Ангелов, вчера след обяд  от гръцка страна е възобновено  и гасенето от въздуха с хеликоптери.  Пожарникари , горски служители и военни  ще..

публикувано на 26.07.24 в 08:32

Предимно слънчево време

На 26 юли още от сутринта облачността над източната половина от страната ще започне да се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В останалата част от страната ще бъде слънчево.  Максималните температури ще бъда между 27° и 32° градуса.

публикувано на 26.07.24 в 07:44

Пожарът в граничната с Гърция планина Славянка е овладян

Пожарът в граничната с Гърция планина Славянка е овладян. На гръцка територия са установени тлеещи огнища, но властите в южната ни съседка уверяват, че ситуацията е под контрол.  Днес в района на пожара беше и вътрешният министър Калин Стоянов, който увери, че се предприемат всички мерки за недопускане на горския пожар към наша територия. Рано сутринта..

публикувано на 25.07.24 в 18:44

Нов общински съветник от ДПС в Кюстендил

На  редовното заседание на Общинския съвет днес Венцеслав Механджийски, председател на Общинска избирателна комисия в Кюстендил обяви избора на Христо Христов от ДПС, който заема мястото на Габриела Стоянова, която се отказа от мястото си в местния парламент. Христо Христов който беше под номер три в листата на ДПС. Николай Златарски, регистриран..

публикувано на 25.07.24 в 17:30

Започва авариен ремонт на валявицата в Добринище

Започва авариен ремонт на валявицата в Добринище. Този ремонт е неотложен и необходим поради сериозните напуквания и разрушения в бетоновия канал и настилката на съоръжението. Сумата за реализирането на ремонта възлиза на близо 20 000 лв, която е извън предвидените за кметство Добринище средства в бюджета на община Банско за 2024 година...

публикувано на 25.07.24 в 15:58