Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Психолози помагат на хората в Петрич заради паниката от коронавируса

Заради коронавируса от днес Община Петрич обяви телефони за връзка с двама специалисти психолози. Това са Тони Янкулска и Румяна Илиева. Те ще се отзовават на обаждания на граждани всеки делничен ден, от 15 до 19 часа,в случай, че някой нужда от психологическа подкрепа. Телефоните са обявени на сайта на Община Петрич.

В първия ден от обявената нова услуга никой не е потърсил помощ от психолог, каза за Радио Благоевград Тони Янкулска.

„Стресът в момента е много висок за хората. Всичко, което се случва, изолирането на хората, това се отразява на психичното здраве, а оттам се отразява и на физическото здраве, така че е добре при тревожност хората да се обаждат и да се консултират. Дори и да е в друг час, ако е нещо спешно, ние пак сме на линия“, каза за Радио Благоевград Тони Янкулска.


Вижте още

Установените случаи на Covid-19 у нас са 313, починал е пациент в "Пирогов"

Общият брой на регистрираните случаи на коронавирусната инфекция у нас вече е 313. Това съобщи на редовния брифинг по темата ръководителят на Националния оперативен щаб за Covid-19 проф. Венцислав Мутафчийски. Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият – на 3. Новите случаи за деня са 37, като по-голямата част от тях са в..

публикувано на 28.03.20 в 08:22

Община Дупница става част от кампанията „Часът на Земята“

За 13-а поредна година, община Дупница става част от глобалната кампания “Часът на Земята”. От 20,30 до 21,30ч. ще угасне фасадното осветление на обществените сгради. Тъмни ще останат общината, театърът, Спортната зала, Младежкият дом и др. От съображения за сигурност уличното осветление няма да бъде спирано. Световната екологична..

публикувано на 28.03.20 в 07:41

Отстранена е аварията по водопровода в Перник

Аварията на втори клон от водопровода в Перник е отстранена и водоподаването към абонатите е възстановено. Пробивът във водопровода от миналата нощ остави без вода през целия ден вчера половин Перник и селата Люлин и Големо Бучино. Липсата на вода предизвика остри реакции сред перничани, които едва от няколко дни са на по-лек режим.

публикувано на 28.03.20 в 07:36

Значителна облачност със слаби валежи от дъжд

Днес облачността над страната ще е значителна. До обяд на отделни места в Южна България слабо ще превали. Над северните райони ще има по-съществени временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 11° и 16°.

публикувано на 28.03.20 в 07:33
Венцислав Мутафчийски

Регистрираните с коронавирус у нас по последна информация са 293

17 са новите случаи на коронавируса у нас и така общият им брой става 293, съобщи на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. От тях в София са 13, във Варна – един, в Пловдив – един, в Сливен – един – съпругата на първия случай, Пазарджик – един - мъж на 60 г., който..

публикувано на 27.03.20 в 18:15

ГЕРБ – Благоевград с дарение за медиците в МБАЛ

Общинското ръководство на ГЕРБ – Благоевград дари 150 защитни облекла за многократна употреба на медиците в МБАЛ – Благоевград. Специалните костюми бяха осигурени след проведени разговори с директора на лечебното заведение д-р Огнян Митев, който посочи, че облеклата ще бъдат от изключителна полза за медицинския персонал – особено в момента...

публикувано на 27.03.20 в 16:42

Община Радомир откри сметка за дарения

 Община Радомир откри сметка за дарения и помощи, които ще могат да се използват за предпазни средства за медицинските лица и другите граждани в общината, за хранителни стоки и медикаменти, за дезинфекция.   "Със събраните средства могат да бъдат подпомогнати социалните заведения в общината, а също възрастните хора и гражданите в неравностойно..

публикувано на 27.03.20 в 15:03