Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Тийн зона" с награди от национален ученически журналистически конкурс

3
Мартин Станоев с Графа

В IX-тия Национален ученически журналистически конкурс "Григор Попов", който се провежда в Разград, екипът на младежкото предаване на Радио Благоевград "Тийн зона" спечели няколко награди в сериозна конкуренция с десетки млади журналисти от различни клубове в страната. 

Ментори на екипа на "Тийн зона" по Радио Благоевград са младите Елеонора Геризовска и нашият колега – журналистът Давид Калпачки, който е автор и водещ на политическото предаване "Събития и личности" и репортер с характерен и оригинален стил. Като водещи и репортери в "Тийн зона" се изявяват талантливи деца от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Младежкото предаване е всяка събота от 10:00 до 12:00 часа.

Ето кои ученици от "Тийн зона" грабнаха наградите в IX-тия Национален журналистически конкурс "Григор Попов":

Жана Гошева спечели две награди – Специалната награда на журито и Първо място в категория "Интервю" в трета възрастова група. 

Жана Гошева пред микрофона в студиото на Радио Благоевград

Мартин Станоев спечели Първо място във втора възрастова група в категория "Интервю. Репортаж."

Предаването "Фитнес и здравословно хранене" е удостоено с Второ място в трета възрастова група в категория "Радиопредаване". 

Екипът на Радио Благоевград честити наградите на своите млади колеги! 

Творческата надпревара, която носи името на видния общественик и разградски журналист Григор Попов, се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и община Разград. В него участват ученици от втори до XII клас в три възрастови групи и в три раздела – публицистични материали за вестник, ученически вестници и радиожурналистика. 


Галерия

Вижте още
От името на екипа на Радио Благоевград плакета и грамотата получи Силвия Домозетска (в средата)

Радио Благоевград е Медия на годината за 2020 г.

БНР – Радио Благоевград получи приза "Медия на годината, 2020" в конкурса на Община Благоевград  „Личност на годината“. Със званието „Личност на годината“ се награждават български граждани, доказали и затвърдили доброто си име в обществото, с гражданска позиция към проблемите на обществото, с реализирана инициатива или инвестиция, полезни за Община..

публикувано на 31.12.20 в 13:40

Радио Благоевград е партньор на конкурса „На Коледа с децата на Кресна“

Радио Благоевград партнира на Община Кресна в онлайн конкурса за детско творчество под мотото „На Коледа с децата на Кресна“. Десетки деца се включиха в предизвикателството и  ни накараха да се гордеем с всеки един от тях. Красивите детски рисунки и изпълнения ни върнаха Коледния дух в трудното време, в което живеем и ни пренесоха в един много..

публикувано на 31.12.20 в 13:20

Подбор за длъжността директор на Радио Благоевград

Българското национално радио набира кандидати за участие в подбор за заемане на длъжността ДИРЕКТОР РЕГИОНАЛНО ПОДЕЛЕНИЕ НА РРС БЛАГОЕВГРАД Изисквания към кандидатите: •  образование – висше, образователно-квалификационна степен „магистър“, област на висше образование - хуманитарни, социални, стопански, правни или технически науки; •..

обновено на 29.12.20 в 20:54

Арт салонът на Радио Благоевград в годината на COVID-19

2020 година започна с големи планове за събития в Арт салона на Радио Благоевград. Заявки за изложби бяха подали много от именитите художници в града, също млади автори, както и художници-преподаватели в Югозападния университет. Така през месец януари с голям ентусиазъм и много сърдечно отношение бе организирана и представена изложбата „С..

публикувано на 26.12.20 в 18:00

Радио Благоевград апелира: Да помогнем на Галина!

Галина Валентинова Манчева-Таранчокова от Благоевград  се нуждае от помощ за набиране на средства за лечение в чужбина. Тя е на 32 години, страда от множествена склероза. За лечение и рехабилитация в Русия, и належащата процедура – трансплантация на стволови клетки, са й необходими 45 000 евро.  Сумата е непосилна за семейството на младата жена, а..

публикувано на 23.12.20 в 13:06

Иван Близнаков от Радио Благоевград получи приза "Журналист на годината, 2020" от Община Благоевград

Спортният журналист от Радио Благоевград Иван Близнаков получи приза "Журналист на годината, 2020" за това, че отразява професионално, безпристрастно и интересно всички спортни събития в община Благоевград.  От името на кмета на Община Благоевград Румен Томов, плакетът бе връчен от Благой Манов – младши експерт "Спорт" в Общината. "Комисията по избор..

публикувано на 21.12.20 в 15:45

Вижте кой спечели наградата от фейсбук играта ни – ваучер за книги

На 1 декември предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – ваучер за книги, осигурен от БНР Радио Благоевград.  Интересът към играта изключителен и благодарим от сърце на всички, които се включиха!  Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е Магдалена Кастревa . Честито! Тя е изпълнила всички условия в играта. Ще се свържем с..

публикувано на 11.12.20 в 11:27