Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение “Ларго“ Кюстендил стартира кампания за подпомагане на жителите на квартал „Изток“


На 8 април се отбелязва Международния ден на ромите, тогава стартира и кампанията на сдружението. С набраните средства ще бъдат закупени маски, дезинфектанти, както и хранителни продукти. Много хора от квартала имат нужда, но ще започнем от най-нуждаещите се “, каза за Радио Благоевград Сашо Ковачев от сдружението. Сформиран е квартален щаб, който да помага на органите на реда. Няма напрежение в ромския квартал на Кюстендил. Заради пандемията, проявите по повод Международен ден на ромите се отлагат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нов тип детски площадки се изграждат в Кюстендил

Детска площадка на която ще има и съоръжения за възрастни, които да се забавляват, докато по-малките играят ще бъде изградена в Кюстендил. Парите за площадката са от капиталовите разходи на Общината, а стойността ѝ е 32 500 лева.  Площадката ще бъдеразположена в район на града, който през последните години беше занемарен и изоставен. През следващата..

публикувано на 17.08.24 в 13:44

Петима българи са арестувани след побой в нощен бар на Халкидики, трима от тях са в болница

Гръцката полиция е арестувала петима българи след побой в нощен бар на Халкидики. Трима от тях са в болница. Води се разследване.  Според очевидци на инцидента, петима българи са се скарали със собственика на бара и са го пребили. Впоследствие някой стреля и ранява един от българите, който е в тежко състояние в болницата в Полигирос - Халкидики,..

публикувано на 17.08.24 в 11:09

Продължава „Фестивалното лято“ в Разлог

Тази събота , от 20 часа, парка край езерото ще посрещне инструктори по латино танци и любители на латино ритмите за един горещ танцов маратон. Събитието се организира от Община Разлог. Под звуцита на мелодична латино музика, в танците участие могат да вземат всички присъстващи, което ще превърне събитието в своеобразен танцов маратон,..

публикувано на 17.08.24 в 09:15

Затварят улица в Благоевград

Бул. „Джеймс Баучер“ ще бъде затворен за движение на МПС от  (17 август) в 08.00 часа до понеделник (19 август) в 08.00 часа. Мерките се налагат заради ремонт на ВиК мрежата по пътната връзка. Автомобилите и линии №1, №3, №7, №12 от градския транспорт ще преминават по обходен маршрут, като за добрата организация на движение ще бъдат поставени..

публикувано на 17.08.24 в 09:04

Предимно слънчево време

На 17 август преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд отново над Западна и Централна България ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Дунавската равнина, ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°.

публикувано на 17.08.24 в 08:56

Румен Гайтански се е предал доброволно, задържан е за 72 часа

Румен Гайтански, по прякор Вълка, е задържан за 72 часа, след като днес следобед се е предал доброволно, научи БНР. Той се разследва за присвояване на необезпечен кредит за 150 милиона лева заедно с бившия изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев и адвокат Иван Георгиев. По информация на БНР Софийската градска прокуратура..

публикувано на 16.08.24 в 16:41

Кметът Байкушев и синдикатите на Ансамбъл „Пирин“, Камерна опера и Биг Бенд подписаха КТД

Кметът Методи Байкушев подписа Колективни трудови договори с представители на културните институти, с които се регламентират по-добри условия на труд и социални придобивки на служителите в Ансамбъл „Пирин“, Камерна опера и Биг Бенд-Благоевград. Споразуменията се сключиха по време на среща в кабинета на кмета, на която присъстваха още зам.-кметът по..

публикувано на 16.08.24 в 14:47