Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КТ „Подкрепа“ предлага допълнителни 30 дни платен отпуск за определени групи работници

Конфедерацията на труда „Подкрепа“ предлага да се въведе допълнителен платен годишен отпуск от 30 дни за определени групи работещи – например майки с деца до 12-годишна възраст, както и за хора с увреждания.

Икономическият експерт на синдиката Ваня Григорова каза за „Хоризонт“, че в противен случай те са принудени да излязат в неплатен отпуск, което застрашава оцеляването им:

„Той би трябвало да стигне точно толкова, че да свърши поне маркираният край на извънредното положение. В момента тези хора са принудени да вземат неплатен отпуск, именно поради факта, че нямат такъв допълнителен, а неплатеният отпуск за хора, които и без това са уязвими, е меко казано неприемлив. По този начин оставаш в бедност и майката и детето“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Безплатни медицински прегледи в град Земен

За втори път в рамките на един месец лекари специалисти от Университетска болница "Лозенец" ще преглеждат безплатно жители на община Земен. В продължение на два дни в края на август кардиолог, съдов хирург, невролог и очен лекар преглеждаха на място земенчани. Близо 200 жители на общината преминаха тогава през безплатните прегледи. Много повече бяха..

публикувано на 11.09.24 в 11:09

Дронове следят за нарушители в района на Седемте рилски езера

Летателна техника следи за спазване на правилата от страна на туристите в района на Седемте рилски езера. Заради зачестилите случаи на къпещи се туристи в езерата, НП „Рила“ вече контролира потока и по въздух - чрез дрон с камера. Това каза за Радио Благоевград  Стефан Кирилов, служител на парка. „През 2024 г. имаше 4 навлизания, съставени са..

публикувано на 11.09.24 в 10:19

Кукленият театър в Благоевград открива сезона с модерна зала и нова постановка

Общинският куклен театър в Благоевград започва новия творчески сезон в модерен салон, свежи попълнения и премиери. „На финала е ремонтът на залата. Малките зрители ще посрещнат новия театрален сезон в края на септември в по-приветлива и уютна обстановка. Местата ще бъдат увеличени на 140“, уточни директорът Марина Кунгелова. За новия..

публикувано на 11.09.24 в 09:40

Правителството решава за тарифата за предизборните предавания по БНР и БНТ

Служебният кабинет ще разгледа проект за постановление на тарифата, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по Българското национално радио, Българската национална телевизия и техните регионални центрове при произвеждането на изборите за народни представители на 27 октомври.  Това е записано в..

публикувано на 11.09.24 в 09:40

НС обсъжда промените в Закона за опазване на околната среда

Народното събрание ще обсъди на първо четене промени в Закона за опазване на околната среда, внесени от ГЕРБ и ДПС. Те предвиждат решенията на първоинстанционния съд да не подлежат на касационно обжалване, когато са свързани с обекти от национално значение и от стратегическа важност. В седмичната програма на депутатите е проектът на решение, свързан с..

публикувано на 11.09.24 в 09:33

Изтича срокът за подаване на документи на партии и коалиции в ЦИК за участие в изборите

Днес в 17 часa изтича крайният срок за подаване на документи на партии и коалиции в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  Очаква се Комисията да вземе решение по подаденото заявление за явяването на партия ДПС на изборите, както и по заявлението за регистрацията на коалиция "БСП-Обединена..

публикувано на 11.09.24 в 09:22

Облачно и дъждовно време

Днес ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната ще са придружени с гръмотевици и ще са значителни по количество. След обяд от запад валежите ще отслабват и спират, вечерта облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Вятърът ще е слаб до умерен, в източните райони - от изток-югоизток,..

публикувано на 11.09.24 в 05:21