Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пернишки бизнесмени дариха апарат за обдишване на местната белодробна болница

 Пернишките бизнесмени Антон Костадинов и Димитър Живков дариха апарат за обдишване на местната Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести.

 Респираторът е преносим може да се монтира на болнично легло, инвалидна количка и други повърхности. Той ще се използва в реанимацията на здравното заведение, което досега не е имало апаратура за дихателна недостатъчност. 

 През миналата седмица от Белодробната болница бяха изписани първите трима пациенти, излекувани от корона вирус. На старта на епидемията перничани осигуриха за лечебното заведение нови пералня и сушилня, тъй като старата техника беше излязла от строя. Болницата получи като дарения и защитни облекла, дезинфектанти и маски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва благоустрояване на ул. „Елин Пелин“ в Благоевград

В началото на следващата седмица започва благоустрояване на една от най-новите улици в Благоевград – ул. „Елин Пелин“. Това става възможно след като в края на миналата седмица главният архитект на Общината издаде разрешение за строеж на този обект.   Улицата ще бъде асфалтирана, ще бъдат изградени тротоари и ще бъде поставено модерно улично..

публикувано на 07.05.24 в 16:02

БСП регистрира листата си в Благоевград

БСП регистрира днес листата си с кандидат-депутати в Районната избирателна комисия – Благоевград. Корнелия Нинова отново е водач на социалистите в Пиринско. 17 са кандидатите в листата. "Регистрирахме една прекрасна листа. Едно прекрасно съчетание от опит, младост, мъдрост и професионализъм, така че тръгваме на тези избори с един силен екип",..

публикувано на 07.05.24 в 14:40

Андрей Цеков е водач на листата на ПП-ДБ в Благоевградска област

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството, Андрей Цеков, е водач на листата на ПП – ДБ в 1 Многомандатен изборен район – Благоевград. Коалицията ще се представи на предсрочните парламентарни избори с 22 –ма кандидати, каза пред журналисти в Благоевград Андрей Цеков малко преди да бъде регистрирана тяхната листа в РИК...

публикувано на 07.05.24 в 14:36

Александър Дунчев ще води листите на "Зелено движение" в Благоевград

Бившият депутат от ПП и бивш директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев ще води листите на партия "Зелено движение" в Благоевград и в София област.  Начело на листата за европейските избори е бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който е пръв и в битката за национален парламент в 23 МИР София и в родния си..

публикувано на 07.05.24 в 14:14

КЕВР прие промените в наредбата за регулиране на цените на тока

Създава се нормативната уредба за пълна либерализация на пазара на едро на електрическа енергия. Комисията за енергийно и водно регулиране прие окончателно промените в наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, свързани с последните поправки в Закона за енергетиката. КТ "Подкрепа" за отлагането на либерализацията: Работа на парче..

публикувано на 07.05.24 в 14:01

Паметник на участниците във войните откриха в село Мосомище

В едно от най-големите и будни села в община Гоце Делчев – Мосомище, почетоха Деня на храбростта и Българската армия с изключително важно събитие – откриване на паметник, посветен на участниците във войните от селото. Инициативата е на учениците от 11 клас в НПГ „Димитър Талев“ Мариян Картулев, Ивайло Солев, Георги Илиев и Любомир Димитров – всичките..

публикувано на 07.05.24 в 13:39

Цветя за 100 години от смъртта на Дядото в Благоевград

Благоевградската общественост отбеляза 100 години от смъртта на Димитър Благоев. Ритуалът по полагане на цветя се състоя пред паметника на Дядото. Ученици от Второ основно училище, чиито патрон е Благоев, припомниха моменти от живота му. Пред паметника на Дядото на площад „Георги Измирлиев“ цветя положиха зам.- кметът на Община Благоевград..

публикувано на 07.05.24 в 12:07