Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ със серия от дарителски кампании в област Кюстендил

Социално слаби, възрастни и хора в неравностойно положение от Кюстендилско получиха за Великденската си трапезата козунаци. Дарението бе направено от местната организация на ГЕРБ, по инициатива на народния представител Кирил Калфин, областния координатор на политическата сила Виктор Янев и общинския ръководител Михаела Крумова. 

В рамките на дарителската кампания, 700 козунаци бяха раздадени на хора в нужда от общините Кюстендил, Кочериново и Рила. Съветници и доброволци в Кочериново осигуриха също и хранителни продукти от първа необходимост на социално слаби семейства и възрастни хора, съобщават от Пресцентъра на ГЕРБ – област Кюстендил.

Инициативата е продължение на дарителската кампания, която представителите на ПП ГЕРБ реализират през последния един месец в областта. Дарения за закупуване на респиратори за интензивно лечение и различни предпазни средства за медицинските лица бяха правени многократно на двете болници в Кюстендил и Дупница. Лични средства в подкрепа на борбата с коронавируса направиха народният представител Кирил Калфин, областният координатор Виктор Янев, Общинското ръководство на ГЕРБ – Кюстендил, председателят на политическата сила в Дупница Ивайло Константинов, депутатът Радослава Чеканска, кметовете Методи Чимев и Калин Гелев, зам.-кметовете Крум Милев и Олга Китанова, както и съветниците Емил Гущеров и Димитър Крекманов.

От началото на месец април всеки ден се осигурява и безплатна храна на 30 служители на реда, които дежурят на шесте контролно-пропусквателни пунктове в община Кюстендил.

„Даваме гласност на дарителската си кампания сега, защото се надяваме така да насърчим още хора и организации, които имат възможност, да станат съпричастни“, коментираха от ГЕРБ – Кюстендил.

По повод най-големия християнски празник – Великден, от политическата сила отправят пожелания към всички за здраве, смирение и доброта. „Нека празниците ви бъдат светли и спокойни. Вярваме, че ще се преборим заедно с това изпитание и ще дойдат по-хубави дни, които да споделяме с близките ни хора“, пожелават от ГЕРБ – Кюстендил. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Нов пазар за грозде в Дупница

С цел предоставяне повече удобства за търговците и улеснен достъп за клиентите, БД "Общински пазари" гр. Дупница започна почистване и подготовка на нов терен за сезонна продажба на грозде.  Теренът ще се намира на ул. "Патриарх Евтимий" (пътя за с. Бистрица), 100 метра преди електрическа подстанция "Марек" в посока парк "Рила", съобщиха от общинската..

публикувано на 19.08.24 в 15:23
Емил Ненков

Нов директор на МБАЛ „Рахила Ангелова” в Перник

Бившият управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник Емил Ненков поема ръководството на МБАЛ „Рахила Ангелова”. Той заменя на поста д-р Анатоли Митов, който оглавяваше здравното заведение от 2018 година досега. Директорска рокада бе предшествана от недоволство сред част от медиците, които заявиха, че подават..

публикувано на 19.08.24 в 14:31

Дупнишкото село Самораново остава на воден режим

Дупнишкото село Самораново, което от години е с нарушено водоподаване, остава на воден режим.  Водата се спира от 23ч. през нощта до 6ч. сутринта. Режимът е съгласуван с “Кюстендилска вода” и ще остане поне седмица, за да се проследи ефектът от него. Назначен е служител, който пуска и спира водата.  Местните хора държат на искането си, заявено на..

публикувано на 19.08.24 в 14:19

Мъж преби младото си гадже в Перник

51-годишен е задържан за нанасяне на побой в условията на домашно насилие. Инцидентът е станал на обществено място, в пернишкия квартал „Изток“ в края на миналата седмица. Граждани подали сигнал, че мъж бие жена. Органите на реда реагирали незабавно и на място задържали 51-годишният мъж. Пострадалата 22-годишна жена била прегледана в болнично заведение..

публикувано на 19.08.24 в 12:38

Няма да има кабинет "Кожарева", изборите ще са след 20 октомври

Изборите се отлагат. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с номинирана за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Държавният глава заяви, че няма да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство и заради това поредните парламентарни избори няма да се проведат на 20 октомври. Причината – оставането на вътрешния..

публикувано на 19.08.24 в 12:03

Спряха водоподаването в община Кочериново

Водоподаването на територията на община Кочериново е спряно. От общинската администрация информират, че е проведен разговор с ръководството на "Кюстендилска вода" ЕООД, от които се очаква официално становище относно причините, довели до безводието. От Община Кочериново апелират жителите, които все още имат водопадаване - да пестят водата и..

публикувано на 19.08.24 в 11:30

Василиса Валеова с отговор на „разграничаването“

Съветничката Василиса Валеова отговори и изясни мотивите си по повод публикувана, разпространена и широко споделяна от активисти на ПП позиция  на Ваня Кромбоа и Антония Сивикова. „Уважаеми колеги от ПП в ОбС Благоевград, предложението, което внесох за актуализиране на възнагражденията ни от името на група общински съветници, няма нужда да..

публикувано на 19.08.24 в 11:12