Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нашите надежди – представяме ви Мартин Станоев от "Тийн зона"

7
Мартин Станоев

Мартин Станоев е ученик в 8-ми клас в ПМГ “Акад. Сергей Корольов“ – Благоевград. Преди две години печели награда от конкурса  "Национален парк Рила – познат и непознат“ в категория "Разказ" и получава покана от директорката на Радио Благоевград Елисавета Каменичка  да се включа в младежкото радиопредаване „Тийн Зона“. Мартин обича да пише, обича микрофона и се включва активно в младежкия екип на Радио Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Ментори на предаването са колегата от Радио Благоевград – водещ и репортер Давид Калпачки и младата Елеонора Геризовска. Мартин се вписва отлично в екипа и така вече почти две години се занимава по-активно с журналистика. Мартин Станоев е и сред лауреатите на IX-тия Национален ученически журналистически конкурс "Григор Попов" – Разград, където в голяма конкуренция с млади репортери от цялата страна спечели Първо място във втора възрастова група в категория "Интервю. Репортаж".

Дали Марти ще избере журналистиката като професия, времето ще покаже, както казва самият той: "Не съм мислил дали ще продължа да се занимавам с журналистика, защото правя и доста други неща. Срещите ми с хората ме провокират да погледна на света и през техните очи. Дали ще се занимавам с журналистика, не знам. Времето ще покаже." 

Но изкушен от микрофона, камерата и всички възможности на новите технологии, Мартин Станоев "излиза" от студиото на Радио Благоевград с интервюта в платформите за видеосподеляне. Неговото интервю с младата актриса от сериала "Скъпи наследници" Даяна Ханджиева веднага привлече вниманието ни. 

А защо Мартин е избрал да интервюира Даяна: "Даяна е готина, млада актриса с хъс и желание за работа, която според мен може да сподели доста интересни преживявания от живота си и  своята кариера. Да ни разкаже и за това какъв е животът зад океана. Реших да направя интервю с нея, защото талантливите хора като нея провокират и останалите да следват своите мечти!"

Интервюто на Мартин Станоев с актрисата Даяна Ханджиева можете да видите в линка – > Какво сподели Даяна Ханджиева на репортера Мартин Станоев

А ние пожелаваме на Мартин Станоев много успехи!Галерия

Вижте още
От името на екипа на Радио Благоевград плакета и грамотата получи Силвия Домозетска (в средата)

Радио Благоевград е Медия на годината за 2020 г.

БНР – Радио Благоевград получи приза "Медия на годината, 2020" в конкурса на Община Благоевград  „Личност на годината“. Със званието „Личност на годината“ се награждават български граждани, доказали и затвърдили доброто си име в обществото, с гражданска позиция към проблемите на обществото, с реализирана инициатива или инвестиция, полезни за Община..

публикувано на 31.12.20 в 13:40

Радио Благоевград е партньор на конкурса „На Коледа с децата на Кресна“

Радио Благоевград партнира на Община Кресна в онлайн конкурса за детско творчество под мотото „На Коледа с децата на Кресна“. Десетки деца се включиха в предизвикателството и  ни накараха да се гордеем с всеки един от тях. Красивите детски рисунки и изпълнения ни върнаха Коледния дух в трудното време, в което живеем и ни пренесоха в един много..

публикувано на 31.12.20 в 13:20

Подбор за длъжността директор на Радио Благоевград

Българското национално радио набира кандидати за участие в подбор за заемане на длъжността ДИРЕКТОР РЕГИОНАЛНО ПОДЕЛЕНИЕ НА РРС БЛАГОЕВГРАД Изисквания към кандидатите: •  образование – висше, образователно-квалификационна степен „магистър“, област на висше образование - хуманитарни, социални, стопански, правни или технически науки; •..

обновено на 29.12.20 в 20:54

Арт салонът на Радио Благоевград в годината на COVID-19

2020 година започна с големи планове за събития в Арт салона на Радио Благоевград. Заявки за изложби бяха подали много от именитите художници в града, също млади автори, както и художници-преподаватели в Югозападния университет. Така през месец януари с голям ентусиазъм и много сърдечно отношение бе организирана и представена изложбата „С..

публикувано на 26.12.20 в 18:00

Радио Благоевград апелира: Да помогнем на Галина!

Галина Валентинова Манчева-Таранчокова от Благоевград  се нуждае от помощ за набиране на средства за лечение в чужбина. Тя е на 32 години, страда от множествена склероза. За лечение и рехабилитация в Русия, и належащата процедура – трансплантация на стволови клетки, са й необходими 45 000 евро.  Сумата е непосилна за семейството на младата жена, а..

публикувано на 23.12.20 в 13:06

Иван Близнаков от Радио Благоевград получи приза "Журналист на годината, 2020" от Община Благоевград

Спортният журналист от Радио Благоевград Иван Близнаков получи приза "Журналист на годината, 2020" за това, че отразява професионално, безпристрастно и интересно всички спортни събития в община Благоевград.  От името на кмета на Община Благоевград Румен Томов, плакетът бе връчен от Благой Манов – младши експерт "Спорт" в Общината. "Комисията по избор..

публикувано на 21.12.20 в 15:45

Вижте кой спечели наградата от фейсбук играта ни – ваучер за книги

На 1 декември предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – ваучер за книги, осигурен от БНР Радио Благоевград.  Интересът към играта изключителен и благодарим от сърце на всички, които се включиха!  Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е Магдалена Кастревa . Честито! Тя е изпълнила всички условия в играта. Ще се свържем с..

публикувано на 11.12.20 в 11:27