Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

,,Моят Благоевград“ #ОставамВкъщи“

,,Моят Благоевград“ #ОставамВкъщи“ – тази тема бе провокацията, пред която се изправиха децата на Благоевград, в творчески конкурс, организиран от местната администрация. Идеята на организаторите, в партньорство с Градската художествена галерия, привлече на финала над 30 млади таланти от общината. Този следобед пред зала „22-ри септември“ се състоя импровизираното награждаване на участниците, при  спазване на всички епидемични мерки за безопасност.

Макар и на метри отстояние едни от други, малки и големи детски таланти, днес получиха заслужени аплодисменти от организаторите на творческата виртуална надпревара. Един от най-малките участници, 8-годишният Георги Бачев, бе отличен със специален приз за активност и художествено виждане.

Известният български художник, Иван Милушев – директор на Градската художествена галерия, и експертът в дигиталната реклама, Калина Николова, оценяваха творбите на младите художници. Журито обаче е било изключително затруднено при взимане на важните решения, подчерта Иван Милушев.

"Новите условия, през които преминаваме, ни карат да бъдем с различен поглед наоколо. А още по-интересно е как децата виждат този нов свят", каза кметът на община Благоевград, Румен Томов.

Припомняме, че конкурсът имаше за цел да предостави възможност на ученици от I-ви до ХІI-ти клас от училищата на региона, за творческа и художествена изява. Децата имаха възможност да изразят своя талант и новаторско виждане в този труден за обществото период на социална изолация чрез различни форми както на модерното визуално изкуство, така и чрез майсторството на четката.

 Наградите, които бяха връчени днес, са в следните категории:

-Художествена рисунка за ученици от I-ви до IV-ти клас.

-Художествена рисунка  за ученици от V-ти до XII-ти клас.

Всички участници получиха грамоти.

Ето и списъка на всички участници по категории:

ГРУПА А: Видеоклип

Георги Бачев -8 г.

ГРУПА Б:Снимка/колаж

Петя Петкова -17 г.
Георги Бачев- 8 г.

ГРУПА В1 Художествена рисунка ( за ученици от I до IV клас)

Анжелина Спасова- 7 клас
Ивона Главчева -10 г.

Михаила Чисандина- 4 клас

Ванеса Ючева -1 клас

Виктория Пенчева- 3 клас
Георги Бачев -8 г.
Екзел Димитрова-9 г.
Иванина Трендафилова- 4 клас
Ивет Капитанска- 11 г.
Лидия Димитрова- 8 г.
Никол Бучинска- 3 клас
Радостина Ангелова -3 клас
Мария Стреянева -10 г.
Сиана Борисова -4 клас
Стоян Смилков- 2 клас
Кристиян Пашов- 1 клас

ГРУПА В2 Художествена рисунка ( за ученици от V до XII клас)

Василия Мадолева -12 клас
Нери Арнаудова-9 клас Сатовча
Габриела Христова -17 г.
Мариела Филчева- 11 клас
Ивайла Димитрова -7 клас
Никол Котева- 5 клас
Петя Петкова- 17 г.
София Гръчка- 5 клас
Стефани Костева -10 клас

Чуйте в звуковия файл репортажа на Бойка Браткова:


Галерия

Вижте още

Сдружение „Хора и традиции“ организира възстановка на традиционната брежанска сватба

Сдружение „Хора и традиции“ организира тази неделя в Брежани възстановка на едни от най-красивите обредни действия и ритуали на брежанската традиционна сватба. Възстановката е по проект „Обредна култура от региона на Брежани – наследство и съвременност“, който сдружението изпълнява по Програмата за културно наследство на Национален фонд..

публикувано на 06.06.20 в 17:42

Община Разлог осигури 11 нови работни места по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания"

Община Разлог в качеството си на бенефициент по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Oбщина Разлог”, финансиран по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020 г. осигури 11 нови работни места. Кметът инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, заедно с екипа за управление по проект „Патронажна грижа за..

публикувано на 06.06.20 в 14:03

Отворени за посещения са Стобските пирамиди

„ Обектът е открит и това допринася са безопасността на туристите, предвид въведените противоепидимчни мерки. Все още няма много туристи, но се надяваме в следващите дни да се засили потокът от посещения. За миналата година невероятният лабиринт от високи до 12 метра скални конуси е бил посетен от над 10 хиляди души, стотици от тях са..

публикувано на 06.06.20 в 10:15

41 нови и 980 активни Covid-случая у нас, 147 са в болница

41 са нови случая на коронавирус са доказани у нас за последното денонощие при 1 196 изследвани проби.  980 са активните случаи на инфекцията към момента.  Това показва справката в Единния информационен портал за коронавируса в България.  По данните, публикувани там, общият брой на случаите на Covid-19 досега e 2 668 , а оздравелите са 1 528 души...

публикувано на 06.06.20 в 09:25

Лоши са условията за туризъм в планината

На повечето места в станата има разкъсана облачност. До края на деня са  очакват се валежи и гръмотевични бури. Туристите, тръгнали на преход в планината, да подходят с особено внимание – с подходяща екипировка и да преценят маршрутите и възможностите си.  До 14 юни всички хижи в страната остават затворени. Това съобщи..

публикувано на 06.06.20 в 09:20

Няма да има курбан за здраве за Свети Дух в мемориален комплекс „Памет и Вяра“ над Благоевград

Във връзка с обявената извънредна епидемична обстановка и въведените конкретни противоепидемични мерки на територията на страната, до 14 юни тази година, Община Благоевград  съобщава, че традиционният курбан в мемориалния комплекс „Памет и Вяра“ , на 8 юни, няма да бъде проведен. 

публикувано на 06.06.20 в 08:08

Допълнителни автобуси на Задушница

За гражданите на Благоевград ще бъдат осигурени допълнителни автобуси на Задушница от фирмите, които обслужват линиите до гробищните паркове. Община Перник осигурява безплатен транспорт до централния гробищен парк за Черешова задушница. Автобусите ще се движат по маршрут от спирката при Централната ремонта база на всеки 15 минути от 8:00 ч...

публикувано на 06.06.20 в 07:31