Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Симона Велева от Благоевград е носителката на наградата на Радио Благоевград в конкурса "Водата и земята"

22
Произведението на Симона Велева

За пореден път Радио Благоевград се включи като партньор в събитие, поощряващо талантите на децата и младежите. Този път на фокус бяха художествените интерпретации на темата "Водата и земята". Музеят на водата – Благоевград отправи арт предизвикателство към деца и младежи от цялата страна да развият своята фантазия и умения и да покажат посланията си за опазване на един от най-ценните ресурси на планетата – водата. 

Над 50 деца и младежи изпратиха снимки на своите проекти и впечатлиха журито със старанието, което бяха вложили, с креативност и осъзнатост на проблема. 

Проф. Георги Драчев, преподавател в катедра „Изобразително изкуство към ЮЗУ „Неофит Рилски“, Елисавета Каменичка, директор на Радио Благоевград и инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, след детайлно разискване определиха победителите в конкурса, които ще получат награди от „Водоснабдяване и канализация“ – Благоевград и Радио Благоевград. 

16-годишната Симона Велева е отличена с наградата на Радио Благоевград.

Ето и другите победители:

I място -  Мария Пириллис от Благоевград  (9 г.)

II място- Виктория Митова от Благоевград (9 г.)

III място- Николета Ханджийска от Благоевград (9 г.)

Колективни награди получават участниците от:

Детска градина „Радост“ – гр. Елин Пелин - ваучер за книги

СУ „Братя Каназиреви“ – гр. Разлог - ваучер за книги

Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства"- гр. Лом - ваучер за книги

Поощрителни награди са определени за:

Калоян Хаджистойчев от гр. Сливен на 12 г. - ваучер за книги

Костадин Везенков от Благоевград на 9 г. - ваучер за книги

Симона Велева от Благоевград на 16 г. - ваучер за книги (наградата на Радио Благоевград)

Специална награда получава:

Емилия Дудаклиева от Благоевград (5 г.) - ваучер за книги

Всеки един участник в арт предизвикателството ще получи и специална грамота от Музея на водата.

Това не е първата съвместна инициатива на Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград. В поредица от събития и двете институции заявяват желанието си да насочват усилия във формирането на отговорно екологично мислене още в най-ранна детска възраст.


Вижте още
От името на екипа на Радио Благоевград плакета и грамотата получи Силвия Домозетска (в средата)

Радио Благоевград е Медия на годината за 2020 г.

БНР – Радио Благоевград получи приза "Медия на годината, 2020" в конкурса на Община Благоевград  „Личност на годината“. Със званието „Личност на годината“ се награждават български граждани, доказали и затвърдили доброто си име в обществото, с гражданска позиция към проблемите на обществото, с реализирана инициатива или инвестиция, полезни за Община..

публикувано на 31.12.20 в 13:40

Радио Благоевград е партньор на конкурса „На Коледа с децата на Кресна“

Радио Благоевград партнира на Община Кресна в онлайн конкурса за детско творчество под мотото „На Коледа с децата на Кресна“. Десетки деца се включиха в предизвикателството и  ни накараха да се гордеем с всеки един от тях. Красивите детски рисунки и изпълнения ни върнаха Коледния дух в трудното време, в което живеем и ни пренесоха в един много..

публикувано на 31.12.20 в 13:20

Подбор за длъжността директор на Радио Благоевград

Българското национално радио набира кандидати за участие в подбор за заемане на длъжността ДИРЕКТОР РЕГИОНАЛНО ПОДЕЛЕНИЕ НА РРС БЛАГОЕВГРАД Изисквания към кандидатите: •  образование – висше, образователно-квалификационна степен „магистър“, област на висше образование - хуманитарни, социални, стопански, правни или технически науки; •..

обновено на 29.12.20 в 20:54

Арт салонът на Радио Благоевград в годината на COVID-19

2020 година започна с големи планове за събития в Арт салона на Радио Благоевград. Заявки за изложби бяха подали много от именитите художници в града, също млади автори, както и художници-преподаватели в Югозападния университет. Така през месец януари с голям ентусиазъм и много сърдечно отношение бе организирана и представена изложбата „С..

публикувано на 26.12.20 в 18:00

Радио Благоевград апелира: Да помогнем на Галина!

Галина Валентинова Манчева-Таранчокова от Благоевград  се нуждае от помощ за набиране на средства за лечение в чужбина. Тя е на 32 години, страда от множествена склероза. За лечение и рехабилитация в Русия, и належащата процедура – трансплантация на стволови клетки, са й необходими 45 000 евро.  Сумата е непосилна за семейството на младата жена, а..

публикувано на 23.12.20 в 13:06

Иван Близнаков от Радио Благоевград получи приза "Журналист на годината, 2020" от Община Благоевград

Спортният журналист от Радио Благоевград Иван Близнаков получи приза "Журналист на годината, 2020" за това, че отразява професионално, безпристрастно и интересно всички спортни събития в община Благоевград.  От името на кмета на Община Благоевград Румен Томов, плакетът бе връчен от Благой Манов – младши експерт "Спорт" в Общината. "Комисията по избор..

публикувано на 21.12.20 в 15:45

Вижте кой спечели наградата от фейсбук играта ни – ваучер за книги

На 1 декември предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – ваучер за книги, осигурен от БНР Радио Благоевград.  Интересът към играта изключителен и благодарим от сърце на всички, които се включиха!  Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е Магдалена Кастревa . Честито! Тя е изпълнила всички условия в играта. Ще се свържем с..

публикувано на 11.12.20 в 11:27