Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Връчиха наградите "Учител на годината 2020" в Благоевград

29
Снимка: Радио Благоевград

Празненствата по повод 24 май – ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, и празник на Благоевград, започнаха още в петък.

Едно от вълнуващите събития от деня бе „Учител на годината 2020“ и връчването на грамотите на отличените учители.

Тази година церемонията беше скромна и премина при завишени мерки за сигурност заради ситуацията, създадена от епидемията на COVID-19. Наградите връчиха инж. Румен Томов и заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности д-р инж. Василиса Павлова.

„Приемам тази награда като успех на целия колектив. Аз съм само този, който получава наградата, а работата е на всички, и най-вече на младите колеги, които отдават душата си. Без душа и без сърце педагог не се става.“  Това сподели г-жа Гергана Паскова-Домозетска, която е сред наградените преподаватели и е част от екипа на Детска градина № 4 Роса“.


„Един добър учител трябва да притежава качествата, които притежава един добър човек. Не може да се пропусне и любовта към децата.“ , каза за Радио Благоевград Василка Борисова, която също получи почетна грамота. Г-жа Борисова е учител в III ОУ „Димитър Талев“ в Благоевград повече от 35 години.

Церемонията „Учител на годината 2020“ завърши с коктейл на инж. Румен Томов за всички деятели с принос в развитието на образованието, науката и културата в Благоевград.
Вижте още

Сдружение „Хора и традиции“ организира възстановка на традиционната брежанска сватба

Сдружение „Хора и традиции“ организира тази неделя в Брежани възстановка на едни от най-красивите обредни действия и ритуали на брежанската традиционна сватба. Възстановката е по проект „Обредна култура от региона на Брежани – наследство и съвременност“, който сдружението изпълнява по Програмата за културно наследство на Национален фонд..

публикувано на 06.06.20 в 17:42

Община Разлог осигури 11 нови работни места по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания"

Община Разлог в качеството си на бенефициент по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Oбщина Разлог”, финансиран по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020 г. осигури 11 нови работни места. Кметът инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, заедно с екипа за управление по проект „Патронажна грижа за..

публикувано на 06.06.20 в 14:03

Отворени за посещения са Стобските пирамиди

„ Обектът е открит и това допринася са безопасността на туристите, предвид въведените противоепидимчни мерки. Все още няма много туристи, но се надяваме в следващите дни да се засили потокът от посещения. За миналата година невероятният лабиринт от високи до 12 метра скални конуси е бил посетен от над 10 хиляди души, стотици от тях са..

публикувано на 06.06.20 в 10:15

41 нови и 980 активни Covid-случая у нас, 147 са в болница

41 са нови случая на коронавирус са доказани у нас за последното денонощие при 1 196 изследвани проби.  980 са активните случаи на инфекцията към момента.  Това показва справката в Единния информационен портал за коронавируса в България.  По данните, публикувани там, общият брой на случаите на Covid-19 досега e 2 668 , а оздравелите са 1 528 души...

публикувано на 06.06.20 в 09:25

Лоши са условията за туризъм в планината

На повечето места в станата има разкъсана облачност. До края на деня са  очакват се валежи и гръмотевични бури. Туристите, тръгнали на преход в планината, да подходят с особено внимание – с подходяща екипировка и да преценят маршрутите и възможностите си.  До 14 юни всички хижи в страната остават затворени. Това съобщи..

публикувано на 06.06.20 в 09:20

Няма да има курбан за здраве за Свети Дух в мемориален комплекс „Памет и Вяра“ над Благоевград

Във връзка с обявената извънредна епидемична обстановка и въведените конкретни противоепидемични мерки на територията на страната, до 14 юни тази година, Община Благоевград  съобщава, че традиционният курбан в мемориалния комплекс „Памет и Вяра“ , на 8 юни, няма да бъде проведен. 

публикувано на 06.06.20 в 08:08

Допълнителни автобуси на Задушница

За гражданите на Благоевград ще бъдат осигурени допълнителни автобуси на Задушница от фирмите, които обслужват линиите до гробищните паркове. Община Перник осигурява безплатен транспорт до централния гробищен парк за Черешова задушница. Автобусите ще се движат по маршрут от спирката при Централната ремонта база на всеки 15 минути от 8:00 ч...

публикувано на 06.06.20 в 07:31