Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Връчиха наградите "Учител на годината 2020" в Благоевград

29
Снимка: Радио Благоевград

Празненствата по повод 24 май – ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, и празник на Благоевград, започнаха още в петък.

Едно от вълнуващите събития от деня бе „Учител на годината 2020“ и връчването на грамотите на отличените учители.

Тази година церемонията беше скромна и премина при завишени мерки за сигурност заради ситуацията, създадена от епидемията на COVID-19. Наградите връчиха инж. Румен Томов и заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности д-р инж. Василиса Павлова.

„Приемам тази награда като успех на целия колектив. Аз съм само този, който получава наградата, а работата е на всички, и най-вече на младите колеги, които отдават душата си. Без душа и без сърце педагог не се става.“  Това сподели г-жа Гергана Паскова-Домозетска, която е сред наградените преподаватели и е част от екипа на Детска градина № 4 Роса“.


„Един добър учител трябва да притежава качествата, които притежава един добър човек. Не може да се пропусне и любовта към децата.“ , каза за Радио Благоевград Василка Борисова, която също получи почетна грамота. Г-жа Борисова е учител в III ОУ „Димитър Талев“ в Благоевград повече от 35 години.

Церемонията „Учител на годината 2020“ завърши с коктейл на инж. Румен Томов за всички деятели с принос в развитието на образованието, науката и културата в Благоевград.
Вижте още

Автобусни превозвачи от област Благоевград се пресъединяват към националния протест

Десетки автобусни превозвачи от Благоевградска област се присъединяват към националния протест с искане за наказателно преследване и ефективни присъди на нерегламентираните превози.  Почти напълно ще спрат линиите по Републиканската пътна мрежа, а градският транспорт ще стачкува ефективно от 9 до 11 часа, е решението на автобусните превозвачи..

публикувано на 25.11.20 в 07:33

4382 нови случая на коронавирус

4382 са новите случаи на коронавирус при направени 10 474 PCR теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са близо 42 процента от изследваните. София, Пловдив и Варна отново са градовете с най-много новозаразени. 6365 пациенти с коронавирус са настанени в болница, 392 - в интензивно отделение...

публикувано на 25.11.20 в 07:29

Слънчева ноемврийска сряда

Днес ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове на места в низините видимостта ще бъде намалена.  Максималните температури ще са между 7° и 12°.

публикувано на 25.11.20 в 07:24

Възобновено е движението по пътя Кюстендил – Гюешево

ТИР се преобърна по-рано днес на пътя Кюстендил – Гюешево, което затрудни преминаването на автомобили край село Жиленци. Към момента тежкотоварния камион е изваден от пътя, съобщиха за Радио Благоевград от Областно пътно управление Кюстендил. Движението по пътния участък се извършва нормално. При възникналия пътен инцидент няма пострадали пътници,..

публикувано на 24.11.20 в 15:07

Община Перник се нуждае от максимален овърдрафт

Кметът на Перник Станислав Владимиров иска местният Общински съвет да даде съгласие общината да изтегли овърдрафт с максимален размер 3.5 млн. лв. Парите са необходими за разплащане на просрочени задължения. Поради COVID-кризата, финансово състояние на общината не е добро и това затруднява нормалното й функциониране, се казва във внесената от кмета..

публикувано на 24.11.20 в 15:00

На ГКПП „Промахон“ преустановяват проверките с бързи тестове

В Главна дирекция „Гранична полиция“ е получена информация, че на ГКПП „Промахон“ гръцките власти временно преустановяват проверките с бързи тестове за COVID-19 на влизащите в Гърция водачи на товарни автомобили.  Временно за тях отпада и изискването за предварително попълнен PLF формуляр.  За останалите, на които е разрешено влизането в Гърция през..

публикувано на 24.11.20 в 14:10

Диагностицирана с COVID учителка преподава от дома си

Румяна Рангелова от 6-то СУ в Перник сама е пожелала да продължи уроците си онлайн, въпреки че е в болничен отпуск, съобщи директорът на учебното заведение Адриана Ольова. Румяна Рангелова е учител по биология и химия, с дългогодишен педагогически стаж и е онези учители за които казваме, че са родени, за да бъдат учители. Тя е диагностицирана с PCR..

публикувано на 24.11.20 в 13:18