Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

НЕ на насилието над животните

2
Мартин Янчев

„Два пъти повече са се увеличили случаите на насилие над животните в сравнение с миналата година. Има прекрасен Закон за защита на животните, който е написан, но за съжаление, не се спазва“ – коментира за Радио Благоевград Мартин Янчев, председател  на Асоциация „M&M – Помощ за животните – БГ“, един от организаторите на Националния протест срещу насилието над животните, който ще се проведе на 29 май, петък, от 13.30 до 17 ч., пред Министерския съвет в София.

Протестиращите ще внесат подписка и ще настояват за прилагането на най-строгите мерки срещу умишленото насилие над животните, защото според тях, извършителите остават ненаказани.

„Миналата година организирахме подписка, заради зачестилите зверства над животните, оказа се, че през тази година са два пъти повече. Имахме над 2 500 подписа, пуснахме ги към четири Прокуратури с въпрос към тях – какво се случва с извършителите, какво се случва с преписките и досъдебните производства и за съжаление, не получихме никакъв отговор от тях, което доведе нещата да ескалират и да организираме Национален протест“ -  уточни Мартин Янчев.

Той съобщи, че по време на протеста ще бъде поискана среща с министър – председателя Бойко Борисов, от когото ще бъде потърсено съдействие за решаването на проблема с насилието над животните.

„Хората, които не могат да присъстват на протеста в София, могат да се съберат по същото време, в петък от 13.30 ч., пред съответните Прокуратури в областните градове, за да покажат съпричастността си към това, за което се борим всички ние. Не е идеята ние да се саморазправяме с извършителите на зверства. Идеята е, Законът да ги смачка, не ние“ – допълни още Мартин Янчев, един от организаторите на Националния протест.

Подробностите можете да чуете в звуковия файл с Мартин Янчев – > 


Галерия

Вижте още

ГДБОП задържа още един подател на имейли за бомби в училища

ГДБОП задържа още един подател на имейли за бомби в училища. 16-годишният ученик е задържан заради изпратени от него имейли със заплахи за поставени взривни устройства в училища в четири града у нас. Младежът е арестуван днес в Пловдив. Установен е неговият приятел, с когото са пращали мейли и са създали Телеграм канал. На 31 март до няколко публични..

публикувано на 01.04.23 в 16:29

Пирин отстъпи на Ботев (Пд) с 1:3 в контролна среща

Контролната среща се проведе на базата на БФС в столичния квартал Бояна. Ботев откри в 5-та минута чрез Антоан Бароан от дузпа, отсъдена за спорно нарушение на вратаря Янко Георгиев. В 12-тата минута “орлетата” изравниха, след като Преслав Йорданов натисна вратаря на съперника и го накара да сбърка, а притичалият в наказателното поле Дани Кондраков..

публикувано на 01.04.23 в 15:40

Протест на зърнопроизводители от Дупница

Земеделски производители от района на Дупница протестираха днес срещу вноса на украинско зърно. Протестът тръгна от района на Бинека на входа на Дупница от Кюстендил, след което продължи към с. Дяково, преминавайки по автомагистрала „Струма“, обърна се и спря при с. Пиперево, на отбивка на магистралата. „Няма да затваряме движението, за да..

публикувано на 01.04.23 в 12:40

ЦИК: Хората, които гласуват с хартиена бюлетина, да я сгъват два пъти

Централната избирателна комисия даде препоръчителни указания как да се сгъват хартиените и машинните бюлетини преди да бъдат пуснати в прозрачните урни, за да се запази тайната на вота в утрешния изборен ден.  Хората, които гласуват с хартиена бюлетина, трябва да я сгъват два пъти, а за да е валидна бюлетината, тя трябва да има два печата на..

публикувано на 01.04.23 в 12:24

Предават изборните книжа в Благоевград

По предварително съгласуван график в Благоевград и областта започна предаването на изборните книжа и материали. За всички екипи на секционните комисии е осигурен транспорт и полицейска охрана. Предаването на изборните книжа в Благоевград започна точно в 10 часа и закъснения в графика, изготвен от общината, няма, потвърдиха членове на секционни..

публикувано на 01.04.23 в 12:13

Над 6 594 500 гласоподаватели, над 11 600 секции с видеонаблюдение за вота

В избирателните списъци на територията на страната фигурират 6 594 593-ма избиратели, показват данните на ГД ГРАО. Секциите с видеонаблюдение са 11 608. След приключване на гласуването в утрешния ден от тях трябва да има излъчване и заснемане при преброяването на бюлетините. Списъкът с номерата на секциите и адресите  им е публикуван на..

публикувано на 01.04.23 в 11:42

Служители на реда проверяват изборните помещения в Перник

Полицията в Перник извършва проверка на всички обекти, в които се помещават избирателните секции. Помещенията, в които няма да се гласува, се запечатват. Това се прави с цел да се осигури безопасност и сигурност в изборния ден, съобщиха от ОД на МВР. Охраната на изборните помещения ще продължи до приключване на гласуването и предаването..

публикувано на 01.04.23 в 11:18