Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

730 зрелостници на матурата по български език и литература в Кюстендилска област

Общо 730 са допуснатите зрелостници до матурата по български език и литература в Кюстендилска област, съобщи директорът на РУО Мая Стойчева. 21 от зрелостниците не са се явили на изпит. Само един е ученикът, който в момента е под карантина, която изтича утре и той ще положи изпита си на следващата сесия на 27 август.
Изпити се правят в общо 15 училища в областта, като за всяка изпитна зала са осигурени по двама квестори. 
Спазено е необходимото отстояние от минимум 1,5 метра между учениците, строго се съблюдават и всички противоепидемични мерки, каза още Стойчева. Във всяка една зала има и видеонаблюдение, а до момента няма констатирани нарушения, допълниха още от РУО.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Разкриха плантация с канабис в Слатино

Голямо количество канабис е открито и иззето вчера при операция на криминалисти от ОДМВР и от РУ Дупница за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. Добре обгрижваните растения с височина около 180 см са били засадени в горски фонд в местността „Джинго“ в землището на бобошевското село Слатино.  Насажденията са отглеждани с изградена..

публикувано на 01.08.24 в 11:06

Започна гласуването за наградата на зрителите на „Пирин Фолк“ Сандански 2024

Днес, 1 август 2024 г. стартира гласуването за Награда на зрителите в Конкурса за нова авторска песен на македонска основа в XXXII издание на „Пирин Фолк“ Сандански 202 4 . Всички 1 5 песни , които ще се съревновават тази година, вече могат да бъдат чути и оценени от зрителите в ефира на Фен Фолк ТВ , както и в..

публикувано на 01.08.24 в 10:59

Недостиг на места в детската градина в Добринище

Над капацитета са децата в Детска градина „Мечо Пух“ в Добринище  - 110, стана ясно на редовна сесия в Банско. Заради това съветниците одобриха предложение за допускане на повече от допустимия максимум от 23 деца в група. В доклада си пред Общински съвет, кметът Стойчо Баненски подчерта, че за разрешаване на дългогодишния проблем с недостиг на..

публикувано на 01.08.24 в 10:42

Над 40 военни с техника на двата пожара в Югозапада

Военнослужещи и техника от Сухопътните войски и Военновъздушните сили (ВВС) участват в гасенето на големите горски пожари в Област Благоевград и днес, 1 август. 22-ма военнослужещи с 6 единици техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на старши лейтенант Кирил Чакъров, продължават с гасенето на..

публикувано на 01.08.24 в 09:52

Кметът на Струмяни: Надявам се на кардинални действия и пожарът да бъде потушен

Над 20 екипа се включиха в пожара в  Малешевската планина днес. "Мислехме че пожарът ще бъде потушен с активната намеса на доброволците, но пресеченият терен не го позволява", уточни кметът на Струмяни Емил Илиев. За момента са предприели кардинално действие - доставен е 50-тонен булдозер, с който искат да премахнат нискостеблена растителност и млади..

публикувано на 01.08.24 в 09:33

Трети ден продължава битката с огъня в Малешевската планина

Днес е третият ден, в който продължава битката с пожара, избухнал във вторник на обяд в Малешевската планина. Към момента разрастване няма. До късно снощи продължиха усилията за овладаване на пожара. Направени са широки  просеки,  за да бъдат защитени най-вече трите села Цапарево, Кърпелево и Гореме.  Територията на пожара обаче е  сериозна -..

публикувано на 01.08.24 в 09:07

Слънчево време

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37 В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от югоизток, по най-високите части до умерен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 18°.

публикувано на 01.08.24 в 05:30