Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Моето незабравимо лято" рисуваха днес деца в Градската художествена галерия в Благоевград

31 деца се включиха в конкурса за рисунка на тема "Моето незабравимо лято", организиран от Община Благоевград и Градската художествена галерия. Съвсем естествено темите избрани от децата са свързани с морето и игрите. 

Най-малкият участник в конкурса бе Чара, която е само на 1 годинка. Най-големите деца участници - на около 13 години. 

Всички малки художници получиха грамоти и подаръци, връчени им от заместник-кмета по култура –  инж. Василиса Павлова. Директорът на Градската художествена галерия –  художникът Иван Милушев сподели, че за него е било много трудно да определи кои творби да класира на първите 6 места, защото във всяка детска рисунка има очарование и всички творби са много искрени. Но както във всеки конкурс и тук трябваше да бъдат излъчени победители. Ето и класирането:  1-во място е за Михаела Талкова, 2-ро –  за Радостина Ангелова, 3-то –  за Деница Гошева, 4-то –  за Деа Николова, 5-то –  за Алексия Юрукова и 6-то –  за Катерина Христова. 

Видео от награждаването  

Кратко филмче от награждаването 

Анкета с деца-участници в конкурса можете да чуете в звуковия файл – > 

Вижте още

Полицаи протестираха в София

 Днес, когато Министерството на вътрешните работи празнува своя рожден ден, полицаи и пожарникари се събраха в градинката до сградата на МВР, за да изразят неудовлетвореността си от работата на част от администрацията на ведомството. "  Искаме да  заявим достатъчно гласно и публично крайното си недоволство от три административни дирекции и най-вече..

публикувано на 05.07.20 в 17:44

С курбан за вкъщи почетоха в аванс света Неделя в планинското село Ракитна

В село Ракитна, в Цръгналова махала, има параклис, наречен на великомъченица Неделя.  Тази година параклисът отново посреща миряни. Отец Яне отслужи празнична литургия и освети храната – вкусният курбан и три тави с месо, приготвени за вкъщи. Обща трапеза нямаше. Миряните се събраха, но само за да запалят свещица и да се помолят за здраве.

публикувано на 05.07.20 в 16:30

151 години на едно място

Това предлага фотоизложбата „Из историята на читалище „Братство”, подредена по повод 151-ата годишнина от създаването на кюстендилското читалище. Тя съдържа снимки, представящи живота и дейността на читалището от неговото създаване на 1 юли 1869 г. до наши дни. В далечната 1869 г. родолюбиви наши съграждани прозорливо решават, че на България ще са нужни..

публикувано на 05.07.20 в 15:50
ГКПП Кулата

От 14 ч. днес всички туристи към Гърция ще преминават само през ГКПП "Кулата – Промахон"

Всички граждани, пътуващи с туристическа цел към Република Гърция, могат да преминат само през ГКПП "Кулата", съобщиха от "Гранична полиция". Всички туристи ще се пропускат на влизане в България на работещите гранични пунктове без ограничения. На ГКПП "Капитан Петко войвода" и ГКПП "Ивайловград" не се пропускат пътници с туристическа цел към Гърция...

публикувано на 05.07.20 в 13:49

Комплексът „Ванга“ е отворен за посетители

Храмът „Света Петка Българска“ от комплекса „Ванга“ в Рупите е отворен за посетители. Посещаемостта през делничните дни е по-слаба. Вътре в храма се спазват предписанията на властите заради пандемията, съобщи за Радио Благоевград Серафим Иванов, управител на Комплекса „Ванга“. „ Посетителите влизат с маски в черквата. Спазва се дистанция...

публикувано на 05.07.20 в 12:22

Спокоен трафик на ГКПП „Кулата”

Няма проблем при преминаването на леките автомобили в посока към Гърция през ГКПП „Кулата” към този момент. Пътуващите за южната ни съседка са приготвили всички необходими документи, за да става преминаването безпроблемно. Голяма част от избралите да прекарат почивката си в Гърция, са тръгнали с нагласата за дълги опашки и в днешния ден:..

публикувано на 05.07.20 в 11:16

Трафикът на граничните пунктове е нормален

На ГКПП „Кулата“ на изход от България трафикът е нормален.  На граничните пунктове „Капитан Петко войвода“, „Маказа“ и „Ивайловград” преминаването на изход е нормално, съобщават от ГД „Гранична полиция“. На ГКПП „Илинден – Ексохи“ към Гърция се пропускат само товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи. Не се..

публикувано на 05.07.20 в 08:41