Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още едно истинско „орле“ се върна в „Пирин“

Александър Дюлгеров

Футболен клуб  “Пирин“/ Благоевград/ си върна още един бивш футболист. Опитният Александър Дюлгеров започва трети период в родния си клуб. Само преди две седмици той разтрогна по вина на клуба с "Етър" /Велико Търново/.

„Сърцатият защитник Александър Дюлгеров дойде за трети път в „Пирин“, този път  с договор за  2 години. Дюлгеров, който наскоро навърши 30 години, е роден в Благоевград и е юноша на „орлетата“, като за представителния  тим има общо  три  сезона в два отделни периода. През богатата си кариера досега е носил фланелките на ЦСКА – София, „Славия“, „Локомотив“ /София/, румънския „Конкордия Чиайна“ и „Септември“/София/. Завръща се у дома, след като миналия сезон игра за „Етър“ /Велико Търново/.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нарушено водоподаване в село Черниче

Поради авария на довеждащ водопровод, водоподаването в село Черниче, община Симитли ще бъде нарушено на 18.07.2024 г. (четвъртък) в часовете от 09:00ч. до 17:00ч. От ВиК Благоевград се извиняват за неудобството.  

публикувано на 15.07.24 в 16:18

5 декара гори са унищожени при пожари в Пернишко

Пет декара гори са унищожени при два пожара в Пернишко през почивните дни, съобщиха от полицията. Горели са борови насаждения над рудник „Република“ и борова гора във витошкото село Боснек. Екипи на пожарната са локализирали бързо пламъците и са спасили от опожаряване стотици дка. Високите температури и небрежността на хората са основна причина за почти..

публикувано на 15.07.24 в 16:11

Областният управител на Кюстендил на среша с новите депутати от областта

Работна среща между областния управител Александър Пандурски и новоизбраните народни представители от 10 МИР - Кюстендил се проведе в Областната администрация, съобщиха от пресцентъра ѝ. На срещата присъстваха четиримата народни представители от Кюстендилския избирателен район -  Христо Терзийски (ГЕРБ-СДС), Димчо Димчев ("Възраждане"), Николай..

публикувано на 15.07.24 в 16:07

Уличното осветление в община Радомир ще бъде обновено

До края на следващата година изцяло ще бъде обновено уличното осветление на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев. Вече е стартирана обществена поръчка за град Радомир и селата Дрен и Друган. Общината е с одобрен и втори проект, обхващащ останалите 29 населени места. Предстоящата рехабилитация и модернизация на уличното осветление ще..

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Дарение за МБАЛ „Иван Скендеров“ Гоце Делчев

С много важни апарати разполага отделението по неонатология в МБАЛ „Иван Скендеров“ гр. Гоце Делчев, след направеното дарение от фондация „Капачки за бъдеще“ и нейният председател Лазар Радков. В края на миналата седмица, той пристигна лично в АГ – отделението на гоцеделчевската болница, за да връчи дарението, което се състои от 3 апарата: транскутанен..

публикувано на 15.07.24 в 14:09

Продължава гасенето на пожара в района на село Преколница

Единайсет пожара са загасени в края на миналата седмица в Кюстендилска област. Общо четири от тях са нанесли щети. Продължава гасенето на пожара, който възникна на 11 юли в смесена гора в района на с. Коприва, с. Цървендол и с. Преколница, община Кюстендил. Пожарът е низов и е обхванал площ около 500 декара., съобщиха от полицията. Огънят е..

публикувано на 15.07.24 в 13:08

Започна записването на седмокласниците в гимназиите

От днес започна записването на седмокласниците, класирани по първо желание след първи етап на класиране. Учениците се записват в училището, в което са приети. Ако ученик не се яви, мястото му не се запазва и се обявява като свободно за втори етап на класиране, посочват от РУО - Благоевград.  Записването на новоприетите осмокласници в НХГ „Св.св...

публикувано на 15.07.24 в 12:47