Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Празник „Време за природата“ организираха съвместно Радио Благоевград и „ВиК“ ЕООД – Благоевград

  С цветен и емоционален празник, Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, изразиха за пореден път, своето отношение към околната среда и природата. Няколко повода бяха обединени в събитието – днешният Световен ден на околната среда, отминалият 1 юни – Ден на детето и 22 март – Световният ден на водата, който не бе отбелязан подобаващо, заради извънредното положение.

  В празника, който се проведе в единствения в България „Музей на водата“,  участваха деца и служители на „ВиК“ – Благоевград. Присъстващите бяха поздравени с прекрасни музикални изпълнения на ученици от Вокално студио "Фа Диез", а пенсионираните тази година служители на Водоснабдителното дружество, традиционно получиха грамоти и подаръци за дългогодишната си работа в институцията. Най-малките участници в празника – децата, имаха възможност да рисуват върху тениски на тема: „Водата е живот“, след което, най-оригиналните творби бяха наградени.

„Жена, която се опитва да опази околната среда“, „Лодка в морето“, „Гора, дървета и река“, бяха част от темите, които децата нарисуваха върху тениски, като най-сполучливите от тях, ще бъдат изложени в „Музея на водата“, за да останат хубав спомен от днешния празник.

„Много сме впечатлени от таланта на децата, има и абстрактни рисунки, пречупени през тяхната призма. Децата пресъздават начина, по който трябва да пазим природата и водата, аз съм впечатлена, че децата знаят и че така възпитаваме в тях отношение да пазят и безценния ресурс, какъвто е водата. Това са деца на служители на „ВиК“ – Благоевград, затруднени сме в избора, но ще изберем най- сполучливите рисунки“ – коментира инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация“ – Благоевград.

„Впечатли ме това, че децата се забавляват истински и това, че им се предоставя възможността на днешния ден да покажат своето отношение, какво знаят те за природата, е нещо безценно. Рисунките на децата показват, че те имат чувствителност към темата за водата и околната среда. След като на тази възраст децата имат такова отношение към темата околна среда, нещата са много добри и ние трябва да продължим да работим всички заедно – възрастни хора, институции, медии, учители. Защото децата, които бъдат възпитани днес да имат отношение към природата, утре ще бъдат нейни добри стопани“ – коментира Елисавета Каменичка, директор на Радио Благоевград, съорганизатор на днешния празник, който премина под мотото „Време за природа“.

Подробностите можете да чуете в репортажа на Биляна Славчева – > 


Вижте още

„Музейна мозайка“ в партньорство с Радио Благоевград

Излязоха от печат материалите по проекта „Музейна мозайка“, финансиран от Министерство на културата – карта за музейни откриватели и дипляна за образователния пакет „Музейна мозайка“. Проектът е на Регионалния исторически музей – Благоевград в  партньорство с Радио Благоевград. Картата за музейни откриватели има за цел да направи разглеждането на музея..

публикувано на 23.11.20 в 13:00
Наталия Иванова

Представяме "Човек с бинокъл" от Наталия Иванова

„Деликатна, дълбока и детайлна поезия, която ти позволява да се докоснеш до човека, който я е написал – жена, сериозна и честна в колебанията си. Четеш и се преоткриваш в спомени и мълчание.“ – това пише поетът Стефан Иванов за книгата на Наталия Иванова. Премиерата на книгата в Благоевград ще бъде на 16 октомври 2020 г. (петък), от 18:00 часа в..

публикувано на 14.10.20 в 12:50
Салих Буковян в звукозаписно студио

Нови записи в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград

След наложителната пауза във връзка с пандемията от коронавирус, Музикално-продуцентският комплекс на Радио Благоевград с ръководител д-р Маргарит Русев, отново отвори врати за нови звукозаписи, разбира се, при спазване на всички необходими противоепидемични мерки.  Нови песни записва изпълнителят от село Брезница, Салих Буковян. Песните са традиционни..

публикувано на 08.10.20 в 16:49

"Пътувай безопасно с Радио Благоевград"

Традиционна кампания по безопасност на пътното движение се провежда на територията на община Благоевград. Екипи на Пътната полиция към ОД на МВР в Благоевград, следят активно за спазване на правилата за движение както сред автомобилистите, така и сред пешеходците. Поводът е началото на новата учебна година, а целта – да се ограничи пътният травматизъм...

публикувано на 18.09.20 в 13:45

Емблематичният глас на Радио Благоевград – Пламен Николов се пенсионира

След 31 години в ефира на Радио Благоевград, колегата Пламен Николов, един от най-разпознаваемите гласове в Радиото приключи активната си кариера и излезе в пенсия. Започнал журналистическата си кариера като говорител в Радио Благоевград през 1989 година, Пламен Николов води редица предавания, като обзорното предаване „Днес+“, „Утро с..

публикувано на 04.09.20 в 15:24

Радио Благоевград с благодарност към РСПБЗН - Благоевград

Поради интензивните дъждове, се появи проблем на фасадата на сградата на Радио Благоевград и БНТ – Благоевград. След като потърсихме съдействие от оторизираните институции, моментално получихме адекватна професионална помощ от Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението", на които благодарим от все сърце!  Чудесно ще бъде, ако..

публикувано на 20.08.20 в 15:08
Част от новинарския екип на Радио Благоевград с ръководството

Радио Благоевград разшири нюзрума си

В по-широк, удобен и модернизиран нюзрум ще работят вече новинарите от екипа на Радио Благоевград.  Лентата беше прерязана, както повелява традицията, с наздравица и пожелания за повече добри новини. На добър час на всички колеги, които ежеминутно се стараят слушателите на Радиото на Югозапада да бъдат добре информирани!

публикувано на 19.08.20 в 16:50