Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Празник „Време за природата“ организираха съвместно Радио Благоевград и „ВиК“ ЕООД – Благоевград

  С цветен и емоционален празник, Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, изразиха за пореден път, своето отношение към околната среда и природата. Няколко повода бяха обединени в събитието – днешният Световен ден на околната среда, отминалият 1 юни – Ден на детето и 22 март – Световният ден на водата, който не бе отбелязан подобаващо, заради извънредното положение.

  В празника, който се проведе в единствения в България „Музей на водата“,  участваха деца и служители на „ВиК“ – Благоевград. Присъстващите бяха поздравени с прекрасни музикални изпълнения на ученици от Вокално студио "Фа Диез", а пенсионираните тази година служители на Водоснабдителното дружество, традиционно получиха грамоти и подаръци за дългогодишната си работа в институцията. Най-малките участници в празника – децата, имаха възможност да рисуват върху тениски на тема: „Водата е живот“, след което, най-оригиналните творби бяха наградени.

„Жена, която се опитва да опази околната среда“, „Лодка в морето“, „Гора, дървета и река“, бяха част от темите, които децата нарисуваха върху тениски, като най-сполучливите от тях, ще бъдат изложени в „Музея на водата“, за да останат хубав спомен от днешния празник.

„Много сме впечатлени от таланта на децата, има и абстрактни рисунки, пречупени през тяхната призма. Децата пресъздават начина, по който трябва да пазим природата и водата, аз съм впечатлена, че децата знаят и че така възпитаваме в тях отношение да пазят и безценния ресурс, какъвто е водата. Това са деца на служители на „ВиК“ – Благоевград, затруднени сме в избора, но ще изберем най- сполучливите рисунки“ – коментира инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация“ – Благоевград.

„Впечатли ме това, че децата се забавляват истински и това, че им се предоставя възможността на днешния ден да покажат своето отношение, какво знаят те за природата, е нещо безценно. Рисунките на децата показват, че те имат чувствителност към темата за водата и околната среда. След като на тази възраст децата имат такова отношение към темата околна среда, нещата са много добри и ние трябва да продължим да работим всички заедно – възрастни хора, институции, медии, учители. Защото децата, които бъдат възпитани днес да имат отношение към природата, утре ще бъдат нейни добри стопани“ – коментира Елисавета Каменичка, директор на Радио Благоевград, съорганизатор на днешния празник, който премина под мотото „Време за природа“.

Подробностите можете да чуете в репортажа на Биляна Славчева – > 


Вижте още
Радостин Иванов

Арт салонът на Радио Благоевград представя изложба на Радостин Иванов

Днес в 18 часа в Арт салона на Радио Благоевград беше открита изложба живопис на Радостин Иванов.   Този нов кураторски проект на художника е част от тазгодишното му турне, преминаващо през Стара Загора, сега Благоевград и след това Пловдив. Той представя колекция от първите три „сезона“ в творчеството си – картини, рисувани през 2015, през 2017 и 2019..

публикувано на 17.06.20 в 19:20
Радостин Иванов

Изложба на Радостин Иванов в Арт салона на Радио Благоевград

На 17 юни (сряда), от 18:00 часа ще се открие самостоятелната изложба на Радостин Иванов в Арт салона на Радио Благоевград. Художникът Радостин Иванов влиза в абстрактното изкуство с маслени бои през пролетта на 2015 година и оттогава пребивава предимно в това измерение. Преди да го вдъхнови рисуването, експериментира в музиката, фотографията и киното...

публикувано на 12.06.20 в 15:21

Заедно за чиста околна среда – съвместно събитие на Радио Благоевград и ВиК ЕООД – Благоевград

Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград ще отбележат в съвместна инициатива Световния ден на околната среда – 5 юни. С празник на открито, в двора на единствения по рода си в България Музей на водата, двете институции ще заявят своята съпричастност към опазването на околната среда, към това колко е важно да се говори за..

публикувано на 03.06.20 в 17:01

"Детство по ноти" – концерт на лауреати от "Звезди в Радиото"

На 1-ви юни – Международния ден на детето, Радио Благоевград подари на своите слушатели концерт с участието на лауреати в конкурса "Звезди в Радиото". Тази година, в края на месец март по традиция, трябваше да бъде десетото издание на популярния конкурс за млади изпълнители "Звезди в Радиото", но поради извънредното положение се отложи за през есента. Но..

публикувано на 01.06.20 в 16:39
Милко Бошнаков

Музикалният редактор на Радио Благоевград Милко Бошнаков придоби образователна и научна степен „доктор“

Днес, точно в 14:14 часа, след блестяща публична защита на дисертационен труд на тема: „Българската фолклорнопевческа традиция в Долен и Сатовча“, авторитетното петчленно научно жури в състав: проф. д. изк.н. Румен Потеров, проф. д.ф.н. Албена Георгиева-Ангелова, проф. д-р Костадин Бураджиев, доц. д-р Бинка Добрева и доц. д-р Георги Петков присъди на..

публикувано на 29.05.20 в 15:18

Премиера на новата книга на Валентин Дишев – "Янус"

Въпреки нестабилното майско време, което поднесе и дъжд, и вятър, и слънце в един и същи ден, премиерата на новата книга на Валентин Дишев се състоя, на открито, пред сградата на Радио Благоевград. За да бъдат спазени всички необходими противоепидемични мерки.  "Янус" е посветена на двуликия бог.  Янус –   богът  отварял и затварял всички врати,..

публикувано на 28.05.20 в 20:15

Кой печели ваучер за книги в нашата игра

Нашето предизвикателство за 24 май към последователите ни във Фейсбук, бе да покажат книгите, които четат. Благодарим на всички, които се включиха в играта! Ваучер за книги получава Ани Богомилова Стоянова , която бе изтеглена чрез жребий. Честито! Може да си получи наградата от портала на сградата на Радио Благоевград на ул. "Иван Михайлов" №56, след..

публикувано на 24.05.20 в 20:25