Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Две нови справки за проверка на незаплатени нарушения с МПС са достъпни в Системата за е-Връчване

В Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ) –  https://edelivery.egov.bg/ на Държавна агенция „Електронно управление“ са достъпни две нови справки на МВР за физически лица. 

Едната е за проверка на задължения по фиш за извършено нарушение по Закона за движението по пътищата и Кодекса за застраховането. 

Гражданите имат възможност да направят и втора справка за проверка на всички налични незаплатени документи за извършени нарушения на Закона за движението по пътищата и Кодекса за застраховането, на лице, по номер на Свидетелство за управление на моторно превозно средство, ЕГН или Личен номер на чужденец.

Достъпът до ССЕВ се извършва с Квалифициран електронен подпис (КЕП), облачен КЕП или ПИК на НОИ. 


Вижте още

Преобразуват две кръгови кръстовища в Петрич

От община Петрич започват преструктуриране на кръговото кръстовище между улиците „Рокфелер“ и „Полк. Дрангов“. От временно кръговото кръстовище ще бъде преобразувано в постоянно. Строителните дейности ще започнат на 16 юли, като ще бъде направена временна организация на движението, съобщи за Радио Благоевград  гл.инж. на Община Николай..

публикувано на 14.07.20 в 19:24

Пореден ден на протест срещу правителството в Благоевград

С викове „Оставка“, „Всеки ден тук, не могат да ни спрат“ и развяване на знамена започна протестът в Благоевград. Стотици граждани се събраха пред сградата на Общината в града. „Обявяваме се против мафията, корупцията и лошото усвояване на средства от ЕС. Искаме оставката на правителството и на Гешев“, заявяват протестиращите. Протестът е..

публикувано на 14.07.20 в 18:59

До 16 юли осмокласниците се записват в гимназиите

Приетите ученици в първия етап на класирането след 7 клас от днес до 16 юли, трябва да се запишат в гимназиите. Учениците които искат да участват във второто класиране, трябва да подадат заявление до 16 юли в училището, в което са приети, напомнят от Регионалното управление на образованието в Благоевград. До 20 юли ще бъдат обявени..

публикувано на 14.07.20 в 18:59

Двама мъже са починали в Кюстендил от covid-19

Двама възрастни мъже, заразени с коронавирус, са починали през изминалото денонощие в Кюстендилска област. Те са общините Кюстендил и Сапарева баня, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. Четирима са диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Кюстендил за изминалите 24 часа. Положителни проби са дали лица от..

публикувано на 14.07.20 в 18:23
Областна комисия по безопасност на движението – Перник

Площадки за обучение на децата по безопасност на движението ще изграждат в Перник

Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“  е представила в Перник проект на площадка за игра и обучение на деца. Инициативата е обсъдена на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, съобщиха от областния пресцентър. Много детски градини и училища са обособили места, на които провеждат практическо..

публикувано на 14.07.20 в 16:21

Летни занимания за потребителите на дневните центрове „Здравец” в Банско

За поредна година община Банско осигурява на потребителите на дневните центрове „Здравец” допълнителни летни занимания по хипотерапия. Освен физически ползи, получени от терапевтична езда, роля играе и контакта с коня – а от този тип езда могат да се възползват деца и възрастни с различни увреждания. Заниманията ще продължат през целия летен сезон!..

публикувано на 14.07.20 в 13:20

Материалите по спрения проект за реновиране на пътеките на Седемте рилски езера са изпратени на Върховна административна прокуратура

Приключи работата по компетентност на Окръжна прокуратура-Кюстендил по спрения проект за реновиране на пътеките на Седемте рилски езера, съобщи за Радио Благоевград говорителят на обвинението Мариана Сиракова.  „Събрахме материалите, които бяха свързани със самия проект и ги изпратихме на Върховната административна прокуратура. Реално не сме..

публикувано на 14.07.20 в 11:36