Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Разлог осигури 11 нови работни места по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания"

Община Разлог в качеството си на бенефициент по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Oбщина Разлог”, финансиран по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020 г. осигури 11 нови работни места.

Кметът инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, заедно с екипа за управление по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Oбщина Разлог”, финансиран по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020 г., проведе първа работна среща с назначените координатор, диспечер и 9 броя разносвачи за работа по проекта.

 На срещата, кметът на Община Разлог поясни, че целта на проекта е предоставяне на услуги по домовете за справяне с извънредната ситуация заради пандемията COVID-19, оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност от самообслужване; хора с увреждания; възрастни в риск – лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност ил невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; поставени под карантина във връзка с COVID-19; самотен/ни родител/и с дете/ца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами. 

На лицата от целевите групи ще се извършва закупуване и доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, лекарства (закупени със средства на потребителите, а не са социална помощ от общината), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги (със средства на потребителите). На телефон 0747/80942 се приемат заявки за закупуване на хранителни продукти и продукти от първа необходимост, лекарства (закупени със средства на потребителите), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги от жителите на всички населени села в Община Разлог.


Галерия

Вижте още

Опасно време в планините до края на деня

На повечето места в станата ще има разкъсана облачност. До края на деня се очкават валежи и гръмотевични бури. „ Туристите, тръгнали на преход в планината, трябва да подходят с особено внимание и да преценят маршрутите и възможностите си. Да се избягват високите части в планините, да се тръгва с подходяща екипировка, заредени мобилни телефони,..

публикувано на 04.07.20 в 08:43

Приемат документи за общински стипендианти в Самоков

Стипендиите за даровити самоковски ученици от 8 до 12 клас или студенти, с отличен успех и постижения в различни области, са учредени през 2004 г., като от три през първата година постепенно нарастват до 9. За постижения в природо-математическите науки се присъжда стипендия на името на акад. Любомир Чакалов, за хуманитарни науки – на името на Константин..

публикувано на 04.07.20 в 08:30

Интензивен трафик на ГКПП "Кулата"

На ГКПП "Кулата" на изход от България трафикът е интензивен (към 8 часа тази сутрин опашката от чакащи автомобили бе около 10 километра).  На граничните пунктове "Капитан Петко войвода", "Маказа" и "Ивайловград" трафикът на изход е нормален. На ГКПП "Илинден – Ексохи" към Гърция се пропускат само товарни автомобили и сезонни работници със съответните..

публикувано на 04.07.20 в 08:02

182 са новите случаи на COVID-19 у нас за последните 24 часа

182 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощиеq при направени 2 538 PCR-теста. С тях общият брой на заразените в страната достига 5 497 души, от които активните случаи са 2 366. Това показват официалните данни, публикувани на Единния информационен портал към полунощ. Според тях за последните 24 часа у нас са починали 7 души, а 90 са се..

публикувано на 04.07.20 в 07:43

Почистват високата част на Пирин

Спортен клуб на ветераните – Банско, съвместно с НП „Пирин“, организират почистване по високата част на Пирин. Групата се събира в 9 часа на началната станция на Кабинковия лифт. Подсигуряват се ръкавици и чували. След почистването ще бъде осветен курбан за здраве, съобщават от спортния клуб на ветераните в град Банско.

публикувано на 04.07.20 в 07:41

Слънце и дъжд в събота

Още предиобед облачността над източните райони ще намалее и през деня ще е слънчево. Над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Има вероятност за градушки. Вятърът ще е слаб, до умерен, в западната половина от страната – северозападен,..

публикувано на 04.07.20 в 07:38
Красимир Желев и Иван Милушев

Изложба – живопис на Красимир Желев представят в Благоевград

Самостоятелна изложба  –  живопис на Красимир Желев могат да разгледат почитателите на изкуството в Благоевград. В Градската художествена галерия са представени 30 от неговите платна. Предимно пейзажи и натюрморт, портрети, фигурални композиции. Те са от различни периоди и са създадени през последните 10 години. „Красимир Желев е верен..

публикувано на 03.07.20 в 19:08