Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва подаването на документи за детските градини в Симитли

От утре стартира приемът на документи за детските градини в община Симитли. Приемът на децата е за учебната 2020/2021 година, съобщи за Радио Благоевград директорът на Обединено детско заведение „Радост“ Катя Йорданова.

Трябва родителите да пуснат заявление, на място в деловодството на детската градина. Не са необходими никакви документи от страна на родителите. Заради защита на личните данни нямаме право вече да събираме актовете за раждане на децата“, уточни Йорданова.

При подаването на документите родителите могат да посочат и предпочитание на група, с което от детската градина ще се съобразят при класирането на децата.

Заявленията за прием се приемат в деловодството на Обединено детско заведение „Радост“ от 08:30 до 17:00 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Свободни места за осмокласници в дупнишките гимназии

68 са незаетите места за осмокласници в дупнишките гимназии след второто класиране, обявиха от РУО – Кюстендил. Паралелките 8 клас са общо 15.  Най-много са свободни места в бившия Механотехникум – 14 в класа по компютърна техника, 13 – по икономическа информатика и 7 – електрообзавеждане на производството. 6 ученици не достигат в шивашката паралелка по..

публикувано на 29.07.24 в 11:46

Банско отново става столица на джаза

От 3 до 11 август Банско отново става столица на световния джаз с 27-то издание на Банско джаз фестивал. 18 държави, 135 изпълнители, 24 концерта на голяма сцена; 3 държави, 45 участници, 21 концерта на дневните сцени; 18 международни проекта, 4 съвместни, 5 български. По площадите и улиците, в парка и заведенията – навсякъде ще слушаме джаз...

публикувано на 29.07.24 в 10:18

Премиерът и вътрешният министър ще огледат района на пожара в планината Славянка

Министър-председателят Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще посетят село Петрово, край което бушува пожарът българо-гръцката граница. По-късно премиерът и вътрешният министър ще посетят и граничния пункт Кулата-Промахон. Военнослужещи със специализирана техника от Благоевград отново се включват в гасенето на големия горски..

публикувано на 29.07.24 в 10:14

Експерти разясняват проекта за подмяна на отоплителните уреди в Благоевград

Община Благоевград ще проведе пресконференция по проект за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление. Събитието ще се състои на 29.07.2024 г. (понеделник) от 15:00 часа в зала “22-ри септември”. На пресконференцията ще се анонсира стартирането на първата..

публикувано на 29.07.24 в 10:03

Продължава борбата с огъня в планината Славянка

Десети ден продължава борбата с огъня на гръцко-българската граница в планината Славянка. Тази нощ пожарът, който обхвана над 70 декара от нашата територия, остана под контрол, каза за РБ директорът на горското стопанство в петричкото село Катунци Пламен Поюков. В момента на терен са 80 души. А  днес отново летателна техника от двете страни на..

публикувано на 29.07.24 в 09:44

Откриват детски риболовни училища в Благоевградска област

По време на Общото събрание на Националния ловно-рибарски съюз бе взето решение да се организират и финансират риболовни училища, съобщиха от пресцентъра на съюза. Става въпрос за 10 сдружения, които имат кръгли годишнини през 2024 г. Експертите на НЛРС-СЛРБ стартираха срещите със сдруженията, като първите бяха с ръководствата на ЛРС-Петрич, ЛРС-Гоце..

публикувано на 29.07.24 в 09:35

Ремонтират училищно общежитие в Банско за над 2 милиона лева

Община Банско стартира изпълнението на още един мащабен проект -“Основен ремонт, реконструкция и обновяване на общежитието на Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров“ - гр. Банско“ по Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG-RRP-1.011-0003-C01 „Ремонт и модернизация на ученическо общежитие на Професионална лесотехническа..

публикувано на 29.07.24 в 09:26