Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Председателят на ОбС – Благоевград Андон Тодоров ще се срещне с управителите на общинските търговски дружества

Планът на Андон Тодоров е срещите да бъдат в началото на юли, като на тях ще се анализира състоянието на дружествата, приходната част и разходната част,  ще се обсъдят и възможностите за подобряване на работата им, както и тяхната оптимизация.

Андон Тодоров съобщи, че съгласно промените в Закона за публичните предприятия, ОбС трябва да приеме наредба, според която управителите на търговските дружества трябва да бъдат избирани след конкурс и защитена бизнес програма. Тодоров прогнозира, че до една година, общинските фирми в Благоевград ще бъдат с нови управители, избрани по новите правила. Според законовите промени, дружествата ще се отчитат на всеки три месеца и по този начин ще се следи по-стриктно изпълнението на съответния бизнес план и контролът ще бъде по-ефективен.

Това стана ясно от пресконференция на Андон Тодоров, която той даде по повод предстоящото извънредно заседание на ОбС – Благоевград. На сесията в петък, местните депутати ще приемат финансовите отчети на общинските дружества. 

Председателят на ОбС – Благоевград обяви и, че възобновява приемния ден за граждани. Той ще бъде всеки вторник от 14 до 16 часа. Освен това се възобновява практиката общински съветници да осъществяват срещи с хората по населените места в общината. Първата среща ще бъде с жителите на село Изгрев, на 23.06 от 18 часа.


Вижте още

Премиерът и образователният министър посетиха училището в Разлог

Премиерът Бойко Борисов, министърът на образованието Красимир Вълчев и евродепутатът Андрей Новаков посетиха Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог. Посрещнати бяха от директора на училището Татяна Динчева и кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев.  Борисов и министърът на образованието се запознаха с..

публикувано на 16.01.21 в 11:39

Бойко Борисов: 2,4 милиарда лева вложихме в образователна инфраструктура и за двойното увеличение на учителските заплати в рамките на мандата

„Близо милиард вложихме в образователната инфраструктура и още 1,4 милиарда лева за двойното увеличение на учителските заплати в рамките на мандата“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог. Заедно с премиера бе и министърът на образованието и науката..

публикувано на 16.01.21 в 11:34

Кметски наместници в Кюстендилско желаят да се ваксинират

Кметски наместници на селата в Кюстендилско желаят да се ваксинират срещу коронавирус. Основният им мотив, е че работят на първа линия и са изложени на риск от зараза, съобщи за Радио Благоевград кметският наместник на село Соволяно-Пламен Илиев. „В момента изготвяме списъци на желаещите кметски наместници да се ваксинират. Има доста..

публикувано на 16.01.21 в 11:20

Променят част от противоепидемичните мерки

От днес се променят част от противоепидемичните мерки на територията на страната. Разрешават се присъствени приравнителни изпити при преместване на ученик и изпити за определяне на срочна оценка на ученик с повече от 25% отсъствия по даден предмет. Във висшите училища са разрешени държавните изпити и защити на дипломни работи. Възстановява се и..

публикувано на 16.01.21 в 08:17

20 са случаите с коронавирус в Благоевградска област

552 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 8 850 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ  Броят на положителните проби e малко над 6,2% от всички изследвани. В Благоевград новите случаи са 20, в Кюстендил и Перник по 12.

публикувано на 16.01.21 в 08:16

Облачно и студено време

Днес облачността ще е значителна и на места ще превалява слаб сняг. В Западна и Централна България ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна - северен вятър и с него застудяването ще продължи. Максималните температури ще са от минус 3° до 2°. Вечерта от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

публикувано на 16.01.21 в 08:14

Изкуство по време на пандемия и новата самостоятелна изложба на Венци Терзийски

28 платна на ексцентричния художник Венци Терзийски посрещат посетителите на Градската художествена галерия в Благоевград, в началото на 2021 година. „Това е първата за годината изложба и много се надявам Венци да ни е на късмет. Да е светло, да е ярко, да е жизнено, като работите, които са превзели цялото пространство на двете зали в..

публикувано на 15.01.21 в 20:01