Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Премиерът: Без повече блокади заради коронавируса

Правителството повече няма да налага блокади заради коронавируса, обяви премиерът Бойко Борисов на извънредното заседание на кабинета. Той призова за продължаване на мерките по спазване на социална дистанция и честа дезинфекция, и упрекна хората, които имат симптоми, но не отиват на лекар.

„Казах, след като с министъра на здравеопазването и колегите от Щаба я разисквахме тази тема, повече няма да затваряме. Силата на вируса в момента не е така мощна, каквато беше по времето на февруари, март, в началото“, каза Борисов.

Премиерът ще разговаря с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Двамата ще разискват искането на Брюксел страната ни да предплати ваксини, които ще бъдат закупени на общоевропейско ниво.


Вижте още

Най-добрата бизнес идея търсиха ученици в Петрич

В Петрич се проведе Национално състезание "Най-добра бизнес идея". Домакин на събитието - ПГИТ "Проф. д-р Асен Златаров". В първия ден на състезанието участниците и техните ръководители бяха посрещнати в залата на Общината за тържественото откриване, на което присъстваха заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, главният експерт в..

публикувано на 14.05.21 в 19:47

Движението по АМ "Струма" при село Марикостиново се осъществява в аварийната лента

Заради разпилян товар на пътното платно временно движението по АМ „Струма“ в посока София при разклона за село Марикостиново се осъществява само в аварийната лента. Екипи на Областно пътно управление – Благоевград са на място и разчистват пътния участък. Мястото се регулира и от екипи на пътната полиция. 

публикувано на 14.05.21 в 18:43

Събраха 25 чувала с отпадъци от Осоговската планина

Туристи и доброволци събраха днес 25 чувала с отпадъци от Осоговската планина. Акцията беше организирана от туристическо дружество "Осогово". „Верни на традицията си и тази година почистихме автомобилния път от с. Богослов до местността "Три буки", който е около 15 километра. Първата година напълнихме 66 чувала. От година, на година чувалите..

публикувано на 14.05.21 в 16:19

Белица посреща Рамазан байрам с празничен концерт

Празничен концерт, с участието на фолк певицата Райна, се проведе днес в Белица, по случай светлия мюсюлмански празник – Рамазан байрам. Музикалният маратон започна в 11.30 часа на площада в планинското градче. В празничния концерт взеха участие и самодейни творчески групи при Народно читалище „Георги Тодоров“. „Днес още веднъж доказваме, че ние не..

публикувано на 14.05.21 в 15:44
река Ерма

Почистват река Ерма

Трънското туристическо дружество и сдружение "България за Трънско" организират почистване по поречието на река Ерма. Акцията е насрочена за 15 май и ще бъде подкрепена с доброволен труд и от членовете на сдружение "Дишай, Перник". Сборният пункт е в 10 часа пред читалището в Трън. Участъкът, който ще бъде почистен, обхваща поречието на река..

публикувано на 14.05.21 в 14:57

Почистват Старите гробища и двора на храм "Свети Никола" в Дупница

Гражданска доброволческа акция за почистване на Старите гробища и двора на храм “Свети Никола” в Дупница започна рано тази сутрин.Тя ще продължи и в събота - 15 май. Инициативата е на Църковното настоятелство и свещеник Иван Айдаров. Община Дупница участва с работници, техника и транспорт. Ще бъдат подрязани храстите, окосена тревата и събрани..

публикувано на 14.05.21 в 14:54

„Засаждаме бъдеще” в Банско

Общинска служба „Озеленяване" в Банско извърши пролетната фито-санитарна сеч на дълготрайната дървесна растителност за премахване на изсъхнали и счупени клони.  Изпълнени са необходимите дейности по подхранването на иглолистната растителност с подходящи торове. Тревните площи се косят регулярно и с оглед естетика и безопасност. В рамките на Седмицата..

публикувано на 14.05.21 в 12:26