Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоконкурс под надслов "Баня през моя обектив" по повод предстоящия празник на селото

По повод предстоящия Празник на моето село, кметството село Баня организира фотоконкурс под надслов "Баня през моя обектив". Идеята на организаторите е да вдъхновят участниците да видят  и запечатат във фотоси, които ще се превърнат в цветен разказ красотата и богатствата на курортното село.

По традиция, всяка първа събота на месец юли село Баня –  община Разлог, което през последните години се утвърди, като  – предпочитана дестинация зa СПА и балнео туризъм от много българи и гости от чужбина отбелязва своя празник.  

Тази година, заради извънредната обстановка, празникът ще се проведе без традиционния концерт, но определено няма да липсва празнично настроение и много вдъхновение. Желаещите да се включат във фотоконкурса трябва да изпратят своя снимка до 28 юни т.г. на електронната поща на кметството – kmetstvo_bania@abv.bg, придружена с име и фамилия, адрес и телефон на автора. Снимката трябва да е направена през 2020 година, да е във формат JPEG и да не е обработвана. За участие във фотографския конкурс няма възрастови ограничения. Снимките ще бъдат качени в албум в профила във фейсбук на Туристическия информационен център – село Баня. Именно и в социалните мрежи, където ще бъдат публикувани изпращаните снимки ще се проведе и гласуването за всяка от снимките. Авторите на трите фотоса, които съберат най-голям брой гласове чрез харесване в социалната мрежа до 17:00 часа на 2 юли, ще получат награди от кметство – село Баня.

Програмата предвижда събитията посветени на Празника на моето село, да  бъдат на 3 и 4 юли (петък и събота). Освен фотоконкурса, кметството и НЧ "Просвета-1908" подготвя и някои приятни цветни изненади за децата, както и за гостите на китното село – рисунка на асфалт, както и безплатни туристически обиколки из двете стари бани – Старата българска баня и Турската баня, използвани за балнеолечение още от древността.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нарушено водоподаване в ж.к. „Еленово 2” Благоевград

Поради планов ремонт на водопроводната мрежа в ж.к. „Еленово 2” за Благоевград,  днес 18.07.24 г. (четвъртък)  до 17:00 часа водоподаването ще бъде нарушено. Това се отнася за живущите от блок №100 до блок №180, бул. "Пейо Яворов" в участъка между кръстовището за с. Изгрев и улица "Преслав". От ВиК Благоевград препоръчват потребителите да се запасят..

публикувано на 18.07.24 в 09:54

Банско джаз фестивал с 27-о издание от 3 до 10 август

В разгара на фестивалното лято, през август предстои дългоочакваният  Банско джаз фестивал , който отново ще превърне Банско в столица на джаз музиката. В продължение на осем фестивални дни и вечери от 3 до 10 август 2024 г. екип на програма "Христо Ботев" ще отразява джаз феста, тъй като Българското национално радио е медиен партньор на музикалното..

публикувано на 18.07.24 в 09:44

Над 50% от обажданията с въпроси към НОИ - за болничните и майчинството

Над 100 000 са обажданията в контактния център на НОИ достъпен на номер 0700 14 802  през първите 6 месеца на годината. На ден са обработвани над 800 обаждания. Това съобщиха от НОИ. Повече от половината въпроси са били  за изплащането и обработването на болничните листове и обезщетенията за майчинство. 40% от хората са питали за отпускането и..

публикувано на 18.07.24 в 09:39

МЗ: Земеделците в засегнатите от пожарите райони да подадат заявление в ДФЗ

Земеделските стопани в засегнатите от пожарите райони на страната, където е обявено бедствено положение, трябва да подадат специално заявление в областните дирекции на Държавен фонд "Земеделие", съобщават от земеделското министерство. Заявлението е нужно, за да няма проблеми при изплащането на субсидиите за обработваеми площи и за животните. То трябва..

публикувано на 18.07.24 в 09:37

НС изслушва министри по актуални теми

В Народното събрание днешното пленарно заседание по предварително обявения дневен ред е посветено на изслушване по актуални теми на министри от служебното правителство. За пореден път е заложено да бъдат изслушани министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна..

публикувано на 18.07.24 в 09:34

Остава много горещо, но се задават и валежи

Днес ще бъде предимно слънчево и отново много горещо. В следобедните часове в Северна България и планинските райони на Западна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, в отделни райони валежите ще са интензивни с временни усилвания на вятъра. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър...

публикувано на 18.07.24 в 05:19

"Активно лято" Дупница 2024

Община Дупница и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, организираха среща разговор между участниците в "Активно лято" Дупница 2024 г. и лектор по борба с бедствията и авариите, от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". От интересния разговор, децата научиха за видовете..

публикувано на 17.07.24 в 16:59