Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЛЮБОПИТНО: Да тунинговаш автомобила си с България

16
"Кан Аспарух" – класиран на 1-во място

От 19-ти до 21-ви юни се проведе авто изложба конкурс „Ние сме България“, която е първата подобна изложба, провеждана в страната. Събитието се организира от Историческия парк – Варна и се състоя на паркинга пред Парка.

Собственици на превозни средства от цялата страна, сред които леки автомобили, мотори, камиони и дори бъги, взеха участие в конкурса. Надпреварата бе за най-добре тунинговано превозно средство с елементи на български символи, знамена, мотиви, картини на историческа тематика и цитати. Целта на тези превозни средства е, когато ги срещнем, те да допринасят за повишаване на българското ни самосъзнание и да ни напомнят, че сме наследници на велик народ, обясняват организаторите. 

Фаворити на публиката с най-много гласове са камионите на Крум Дончев и Владислав Ангелов, които взеха участие с два от петте си брандирани с България камиони. Дизайнът на единия от тях е с кан Крум, а на другия – с кан Аспарух. На второ място посетителите определиха автомобила „Заветът на Кубрат: заедно можем всичко“, собственост на Румен Янков, а „Балканският лъв“, собственост на Вася Михайлова стана автомобила на трето място.

Посетителите не са гласували според марката на превозното средство, а според изображенията, които най-много са им допаднали. Някои от тях дори споделят: „Не очаквахме да видим толкова много и различни превозни средства. Дори старият ти автомобил, изрисуван с България, става като нов.“

Изложбата конкурс  „Ние сме България“ пробуди интереса и на много от посетителите да тунинговат с България и своите превозни средства, които ще могат да вземат участие в събитието догодина.

През 3-те дни на събитието, за да се насладят на превозните средства, пристигаха посетители от цяла България, които гласуваха за своите фаворити. Получилите най-много гласове на 1-во, 2-ро и 3-то място спечелиха и парични награди. 

Събитието бе част от отбелязването на първия рожден ден на Историческия парк – Варна. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Общинският съвет в Благоевград приема годишните отчети на общинските дружества

Две извънредни точки са постъпили в деловодството на общинския съвет в Благоевград, които ще бъдат разгледани на поредното заседание на местния парламент, обяви на пресконференция председателят Радослав Тасков.  Общинският съветник Димитър Урдев е поискал общинският съвет да разгледа две предложения. Първото касае публичност на разходваните..

публикувано на 25.07.24 в 12:57

Стоянов за пожара в Гърция: Имаме готовност да противодействаме, ако тръгне отново към нас

Няма реална опасност пожарът от Гърция в планината Славянка да навлезе отново на българска територия. Има достатъчно сили по граничната просека, както и готовност при промяна на ситуацията за използване на допълнителен ресурс, включително и летателна техника. Това заяви на брифинг вътрешният министър Калин Стоянов, който преди малко пристигна в района..

публикувано на 25.07.24 в 12:21

Крепостта "Хисарлъка" става общинска собственост

Община Кюстендил ще управлява археологическата недвижима културна ценност „Късноантична и средновековна крепост на хълма Хисарлъка“.  С решение на служебния кабинет държавата безвъзмездно предоставя старинната крепост в лесопарк "Хисарлъка“ на общината. Дейностите, свързани с опазване на недвижимата културна ценност, както и осъществяването на..

публикувано на 25.07.24 в 12:19

Започва ремонт на 60-годишната сграда на Спешния център в Банско

Кметът на община Банско Стойчо Баненски подписа договор с фирма „МИЛЕ ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД, която спечели обществената поръчка за  обект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, основен ремонт и осигуряване на достъпност на средата за сграда Здравно заведение, находящо се в гр. Банско, ул. „Цар Симеон” No72“, по Проект „Красива България”. В..

публикувано на 25.07.24 в 09:35

Под звездите на Банско: Започва Фестивалът за планинарско и екстремно кино

В Банско започва  традиционната лятна филмомания, която представя най-добрите  ленти от Фестивала за планинарско и екстремно кино. Кореспондентът Кети Тренчева с още информация: От днес  в продължение на три вечери, на централния площад в Банско, ценителите на природата и екстремните спортове ще могат да  се насладят на най- добрите ленти..

публикувано на 25.07.24 в 09:29

25 юли - Успение на св. Анна

На 25 юли Православната църква отбелязва Успение на Света Анна - блажената смърт на света Анна или както канонически се нарича - Успението ѝ. Света Анна била потомка на Аароновия род и родила Мария, бъдещата майка на Спасителя на човечеството. В резултат на библейските сказания светицата се приема и почита като един от основните християнски символи на..

публикувано на 25.07.24 в 09:00

Спряно е навлизането на пожара от Гърция в България

Над 60 горски  служители, пожарникари и военни спряха навлизането на пожара от Гърция в България, буквално на граничната бразда. Разпространението на огъня засега е овладяно, но ситуацията продължава да е опасна.  Истинско геройство и висок професионализъм са показали горските служители и пожарникарите в последните няколко часа.   След като на гръцка..

публикувано на 25.07.24 в 05:47