Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Банско поздрави абитуриентите от гимназията по електроника и енергетика

Кметът на Банско Иван Кадев присъства на церемония по изпращане на завършващите ученици от ПГЕЕ Банско – Випуск 2020. 

С много вдъхновение, устрем за покоряване на нови образователни и житейски цели и върхове момичета и момчета от гимназията по електроника и енергетика получиха дипломите си и се сбогуваха със своето училище. Събитието бе знаменателна церемония изпълнена с вълнение, емоции и много споделени прекрасни мигове, както и приятелства с ученици и учители, които трасират житейския път на младежите –  остават в тях за цял живот. 

С много вдъхновение кметът на община Банско Иван Кадев сподели своето послание за завършващите ученици:

"Имах удоволствието да споделя един от най-вълнуващите моменти в живота на момичетата и момчетата от Випуск 2020 на ПГЕЕ – връчването на дипломите за завършено средно образование. Горд съм с нашите зрелостници, които показват, че предизвикателствата не сломяват техния ентусиазъм и вяра, а им дават стимул да откриват нови пътища и хоризонти.   Желая им здраве и успехи във всички добри начинания! Нека следват смело мечтите си и винаги бъдат достойни българи! На добър час"


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Нарушено водоподаване в ж.к. „Еленово 2” Благоевград

Поради планов ремонт на водопроводната мрежа в ж.к. „Еленово 2” за Благоевград,  днес 18.07.24 г. (четвъртък)  до 17:00 часа водоподаването ще бъде нарушено. Това се отнася за живущите от блок №100 до блок №180, бул. "Пейо Яворов" в участъка между кръстовището за с. Изгрев и улица "Преслав". От ВиК Благоевград препоръчват потребителите да се запасят..

публикувано на 18.07.24 в 09:54

Банско джаз фестивал с 27-о издание от 3 до 10 август

В разгара на фестивалното лято, през август предстои дългоочакваният  Банско джаз фестивал , който отново ще превърне Банско в столица на джаз музиката. В продължение на осем фестивални дни и вечери от 3 до 10 август 2024 г. екип на програма "Христо Ботев" ще отразява джаз феста, тъй като Българското национално радио е медиен партньор на музикалното..

публикувано на 18.07.24 в 09:44

Над 50% от обажданията с въпроси към НОИ - за болничните и майчинството

Над 100 000 са обажданията в контактния център на НОИ достъпен на номер 0700 14 802  през първите 6 месеца на годината. На ден са обработвани над 800 обаждания. Това съобщиха от НОИ. Повече от половината въпроси са били  за изплащането и обработването на болничните листове и обезщетенията за майчинство. 40% от хората са питали за отпускането и..

публикувано на 18.07.24 в 09:39

МЗ: Земеделците в засегнатите от пожарите райони да подадат заявление в ДФЗ

Земеделските стопани в засегнатите от пожарите райони на страната, където е обявено бедствено положение, трябва да подадат специално заявление в областните дирекции на Държавен фонд "Земеделие", съобщават от земеделското министерство. Заявлението е нужно, за да няма проблеми при изплащането на субсидиите за обработваеми площи и за животните. То трябва..

публикувано на 18.07.24 в 09:37

НС изслушва министри по актуални теми

В Народното събрание днешното пленарно заседание по предварително обявения дневен ред е посветено на изслушване по актуални теми на министри от служебното правителство. За пореден път е заложено да бъдат изслушани министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна..

публикувано на 18.07.24 в 09:34

Остава много горещо, но се задават и валежи

Днес ще бъде предимно слънчево и отново много горещо. В следобедните часове в Северна България и планинските райони на Западна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, в отделни райони валежите ще са интензивни с временни усилвания на вятъра. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър...

публикувано на 18.07.24 в 05:19

"Активно лято" Дупница 2024

Община Дупница и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, организираха среща разговор между участниците в "Активно лято" Дупница 2024 г. и лектор по борба с бедствията и авариите, от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". От интересния разговор, децата научиха за видовете..

публикувано на 17.07.24 в 16:59