Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13 нови случая на заразени с коронавирус в Кюстендил

13 са нови случаи на заразени с коронавирусна инфекция в област Кюстендил за последните 24 часа. Всички положителни проби са на лица от община Кюстендил, съобщиха от Областия кризисен щаб.

Девет от положителните случаи са от кюстендилския квартал „Изток“. Всички установени нови 13 лица с коронавирусна инфекция са под домашна карантина.

Към този час настанени за лечение в болницата в градa са 18 души. От вчера до днес са хоспитализирани нови седем лица. През днешния ден предстои да бъде изписан един излекуван от коронавирус, информира директора на болницата Александър Величков. Един възрастен мъж от града е в критично състояние. Той е с редица придружаващи тежки заболявания. Състоянието на останалите, настанени за лечение пациенти в болницата в Кюстендил, е средно тежко.

Към този час няма нови настанени или изписани пациенти общинската болница в град Дупница. Тримата, настанени за лечение в болничното заведение, са в стабилно общо състояние.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Паркът в Разлог заблестя с красив парапет

В навечерието на празника на град Разлог, в парка край езерото, поставиха уникален по рода си шедьовър - красив парапет, изобразяващ пафта. Парапетът е направен от ковано желязо, прецизно изработен. В града, пазител на традициите – Разлог, днес паркът край езерото заблестя с един от символите, характерен за разложката носия - пафтата.

публикувано на 05.09.24 в 10:56

Влизат в сила общи условия на договорите за снабдяване с електрическа енергия

На 06.09.2024 г. влизат в сила Общи условия на договорите за клиентите, които Електрохолд Продажби снабдява като доставчик от последна инстанция (ДПИ). Общите условия улесняват клиентите, които вече не трябва да сключват индивидуални договори с ДПИ. Важна промяна е, че фактурите за консумирана електроенергия на клиентите на ДПИ ще се изпращат..

публикувано на 05.09.24 в 10:35

Пожарът край Юндола е ограничен, но не е потушен

Голям пожар пламна вчера в местността Ливада бачия между Белово и Юндола. До момента продължава гасенето на огъня от служители на ДГС "Белово" и пожарникари. Доброволци от селата също помагат. Мястото е труднодостъпно, в горната граница на гората, което значително затруднява гасенето. Засегнати са около 5 декара иглолистни гори.

публикувано на 05.09.24 в 10:25

Без вода е част от град Радомир

Без вода днес е част от град Радомир, съобщават от ВиК Перник. С нарушено водоподаване са ниската зона на града и кв. „Пчелински”. Причината е в прекъснатото електрозахранване поради реконструкция на помпена станция „Опалово” , която е част от дейностите по проекта за подмяна на довеждащия водопровод.  Работата по проекта стартира през пролетта на тази..

публикувано на 05.09.24 в 09:22

ЦИК отказа регистрация на ДПС с Пеевски за частичните избори

Централната избирателна комисия отказа да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" за участие в новите избори за кмет на кметство Габровница, община Монтана, област Монтана, и за кмет на община Омуртаг, област Търговище, насрочени на 20-ти октомври. В решението си ЦИК посочва, че предвид обстоятелството, че в заявената за..

публикувано на 05.09.24 в 09:18

Обновяват хижи в НП "Рила" по българо-швейцарска програма

С помощта на българо-швейцарската програма за сътрудничество ще бъде създаден национален природозащитен и образователен център с музейна част в царския ловен комплекс "Саръгьол". През следващите 4 години най-големият посетителски център - "Паничище", ще бъде оборудван с интерактивни информационни модули. Планински хижи на територията на Националния парк..

публикувано на 05.09.24 в 09:14

Спешна среща в МС заради проблема с паркингите по границите

Министър-председателят Димитър Главчев свиква спешна среща в Министерския съвет във връзка с проблема с паркингите по границите, съобщиха от правителствената пресслужба. Премиерът очаква да му бъде докладвана пълната информация по темата от министерствата на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта и съобщенията, на вътрешните работи,..

публикувано на 05.09.24 в 09:11