Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

140 нови случая на коронавирус у нас

140 са новите случаи на Covid-19 в България за последното денонощие при направени 4 525 PCR теста. Това показват официалните данни на Единния информационен портал. 31 човека са хоспитализирани в интензивно отделение. 

Общият брой на регистрираните с коронавирус досега у нас е 4 831 души. В област Благоевград потвърдените случаи общо са 186. За последното денонощие в областта има само един новозаразен.

Общият брой на регистрираните с коронавирус в област Кюстендил е 245 души, за последното денонощие там има 4 нови случая.

Най-много заразени за последното денонощие са установени в областите Смолян – 60 и София град – 21.
Вижте още

Социално слаби възрастни хора от село Гълъбник получиха пакети с продукти от първа необходимост

24 социално слаби възрастни хора от радомирското село Гълъбник са получили пакети с продукти от първа необходимост. Инициативата е на доброволци от фейсбук общността “Задруга 1.11”, съобщиха от общинския пресцентър в Радомир.  Със свои лични средства в кампанията се е включил и кметският наместник на селото Диана Борисова. Пакетите с храна, включващи..

публикувано на 09.07.20 в 10:53

Община Благоевград разкри дарителска сметка за лъвчетата от Зоопарка

Двете новородени лъвчета от благоевградския зоопарк са изпратени във ветеринарна клиника в София. Започва разширяване на клетката, в която ще бъдат настанени, съобщиха от Община Благоевград. Двете лъвчета, които се родиха в зоопарка в Благоевград, миналият петък вече са в столична ветеринарна клиника, където за тях ще се погрижат..

публикувано на 09.07.20 в 10:32

Продължава обработването на тревните площи в Перник срещу кърлежи и бълхи

 След като през почивните дни бяха третирани 98 дка в централната част на града тази вечер пръскането ще продължи в кварталите "Изток" и "Църква" и в село Черна гора. В кв. "Църква" ще бъдат обработени районът около кметството и читалище "Просвета", детските площадки на улиците "Кирил Тупанков" и "Димитър Благоев", с препарати ще се пръска и около..

публикувано на 09.07.20 в 10:27
Болницата в Благоевград

Инфекциозното отделение на благоевградската болница е запълнено с пациенти с коронавирус

Няма тежки случаи с коронавирус в Инфекциозното отделение на благоевградската болница. „Не всички легла са запълнени. Отделението е структурирано на боксове и няма как в един бокс да бъдат настанени всички. В боксовете настаняваме семейства или майки с деца“, коментира за Радио Благоевград директорът на болницата д-р Огнян Митев. От..

публикувано на 09.07.20 в 10:13

Очакват се резултатите от изследваните за коронавирус в Белица

Очаква се по-късно днес да излязат резултатите от PCR тестовете на служителите и децата от детската градина в Белица, където беше установена учителка с коронавирус, каза тази сутрин за Радио Благоевград кметът Радослав Ревански.  От РЗИ-Благоевград вчера направиха тестове на всичките около 20 служители и 20 деца.

публикувано на 09.07.20 в 08:58
Иван Вазов

170 години от рождението на Иван Вазов

Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград ще отбележи 170 годишнината от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов. От 10:30 часа в Дупница ще посетят поета с поднасяне на венци и цветя пред неговия паметник. В 11 ч. в Джамията ще бъде открита изложба от ученическия конкурс на тема “Рисуваме героите на Вазов”...

публикувано на 09.07.20 в 08:31

Нов рекорд у нас: 240 с коронавирус

240 са  новите случаи на коронавирус у нас при направени 4 286 PCR теста за последното денонощие.  Това показват данните към полунощ на Единния информационен портал. Най-много - 71, продължават да бъдат новозаразените в София-град, следвани от Пловдив с 21 случая и Благоевград със 17.  Общият брой на регистрираните с болестта у нас е 6..

публикувано на 09.07.20 в 08:14