Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Двустранен билборд в Банско: Пиши когато стигнеш!

Във връзка с Международния ден на безопасността на движението, Община Банско се включи активно в националната кампания на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата". 

На Републикански път II-19 на територията на  Банско беше монтиран двустранен билборд с визуализации, целящи създаване на социално-отговорно поведение за безопасно движение.

Това бе и едно от посланията на проведения през почивните дни “Three Mountains Hard Enduro Bansko” –  част от Републиканския шампионат BG-Х Enduro – мястото на екстремното шофиране не е на пътя, а на състезателните терени и трасета. 

От няколко години лятната Детска полицейска школа, организирана от Община Банско и РУ на МВР се радва на огромен интерес. Тази година в школата се включиха деца от предучилищна възраст до ученици от седми клас. Акцент в работата на инспекторите от Детска педагогическа стая е ограмотяване на децата за правилата на безопасното движение и възпитание на отговорно лично поведение. 

Грижата за сигурността на пешеходци и шофьори се изразява и в изграждането и поддържането в добро състояние на пътната инфраструктура. Повече от месец Община Банско активно обновява уличната мрежа в град Банско и град Добринище. 

На 30 юни ще бъде даден старт и на изграждане на етап от ул. "Найден Геров" в град Банско, с което в значителна степен ще се облекчи трафика и ще се повиши нивото на безопасност на движение в града.


Вижте още

Полицаи от Кюстендил са задържали гражданин на Германия, представил фалшива книжка

Полицаи от Кюстендил са задържали 27-годишен гражданин на Република Германия, съобщиха от полицията.  При извършена проверка мъжът е представил свидетелство за управление на моторно-превозно средство, издадено в Република Румъния. При направена справка чрез контактния център на МВР било установено, че свидетелството, с което се представя, е..

публикувано на 06.07.20 в 10:56
Банско

Възстановява се „синята зона“ в Банско

От днес със заповед на кмета на Банско Иван Кадев се възобновява платеното паркиране в града.  От 30 март до днес поради епидемиологичната обстановка бе преустановено временно заплащането за престой в районите със синя зона. Контрол по изпълнението на разпореждането в заповедта на кмета на Банско е възложен на Райна Малчова – управител на..

публикувано на 06.07.20 в 09:32

В движение е атракционното влакче между Никополис ад Нестум и село Огняново

В движение е атракционното влакче между късноантичния римски град Никополис ад Нестум и село Огняново, съобщиха от община Гърмен. Маршрутното разписание е съобразено със заповедта на здравните власти от 23 юни, съгласно която носенето на маски е задължително. Атракционното влакче се движи всеки ден между 10.00 и 18.00 часа. Общата дължина на..

публикувано на 06.07.20 в 08:35

Колоната от леки автомобили и камиони преди граничния пункт "Кулата" вече е над 10 километра

Колоната от леки автомобили и камиони преди граничния пункт "Кулата" вече е над 10 километра. Очакват се сериозни задръствания заради вчерашното решение на гръцките власти само на тази граница да се пропускат туристи.  Още в ранните часове на деня движението към Гърция беше много интензивно. Пътят беше натоварен още в отсечката..

публикувано на 06.07.20 в 08:25

63 са новите случаи на коронавирус у нас

63 са новите случаи на коронавирус в България при направени 923 PCR теста за последното денонощие. Това показват официалните данни на Единния информационен портал към полунощ. Общият брой на регистрираните с коронавирус досега у нас е 5 740 души. Починали са петима; оздравелите са 17 души. Най-много - 23, продължават да бъдат новите случаи на..

публикувано на 06.07.20 в 07:39

Започва подмяната на водопровода в дупнишкото село Бистрица

От днес започва подмяната на водопровода в дупнишкото село Бистрица. Първа копка ще направи кметският екип от община Дупница в 11 ч. Финансирането е на стойност близо 2 милиона лева без ДДС.  Ще бъдат подменени 4,5 км от водопровода. Досега заради амортизираната мрежа загубите на вода в Бистрица достигаха 78%, а авариите бяха средно по 2 на..

публикувано на 06.07.20 в 07:37

Извънредна сесия на Общински съвет Благоевград

Извънредна сесия на Общински съвет Благоевград ще се проведе днес от 09:30 часа в зала „22- ри Септември“. Заседанието ще се проведе при закрити врати за граждани, предвид извънредната епидемиологична обстановка на територията на цялата страна. Представители на медии ще могат да присъстват и отразяват на определени за тях места.

публикувано на 06.07.20 в 07:36