Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов водопровод се изгражда в кюстендилското село Катрище

Нова водопроводна мрежа се изгражда в кюстендилското село Катрище.

„Водопроводът в селото е на 60 години с етернитови тръби, надяваме се да бъдат открити всички скрити аварии и до месец да отпадне водният режим“ – заяви за Радио Благоевград  кметският наместник Васил Василев.

Васил Василев можете да чуете в звуковия файл – > 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Благоевград няма да се отчита ежеседмично за разходваните средства

На поредното редовно заседание на Общински съвет -  Благоевград бяха приети годишните отчети на общинските дружества.  Председателят Радослав Тасков представи отчет за дейността на местния парламент за първите шест месеца на тази година.  Община Благоевград няма да извършва седмичен отчет на разходваните общински средства, каквото бе..

публикувано на 26.07.24 в 13:26

Патриарх Даниил ще посети Дупница

Патриаршеската света Литургия ще бъде отслужена на 28 юли от 9.00 часа в храм "Свети великомъченик Георги Победоносец“ в Дупница. От общината приканват всички жители и гости на Дупница да участват в богослужението, което ще се отслужи от Българския патриарх и Софийски митрополит Даниил. Светата литургия е по повод 5-та Неделя след Петдесетница,..

публикувано на 26.07.24 в 12:45

Земетресение в граничния район между Северна Македония и България

Земетресение с магнитуд М=3.5 е регистрирано в граничния район между Северна Македония и България, в района на град Берово, Северна Македония. По данни на Националния сеизмологичен център към Национален институт по геофизика, геодезия и география - БАН, събитието от 09:46 часа българско време е с епицентър на 40 км от град Благоевград, на 50 км от..

публикувано на 26.07.24 в 11:50

Предстои тежко и продължително разследване на взривовете в Елин Пелин

"Там, където има взрив и огън, следи остават много трудно. Това разследване ще бъде много тежко, много продължително, с много експертизи и загуба на много технологично време. Допускам, че разследването е започнало още вчера." Това заяви пред БНР следователят Георги Илиев. По документи ще се установи какви вещества са били съхранявани и как, кои хора са..

публикувано на 26.07.24 в 09:38

Децата на Земен се запознават с професията на полицая

Професията на полицая е темата на днешното занимание в програмата на провеждащата се в Земен лятна академия за спорт и превенция. Децата, които ще се включат в него, ще научат повече за работата на служителите на реда, за техните задължения и основни отговорности, за трудностите и предизвикателствата, които съпътстват ежедневието им. Лятната академия..

публикувано на 26.07.24 в 09:23

Продължава наблюдението на пожара в Славянка

Продължава  наблюдението  и охраната  на българо-гръцката граница заради  пожара в планината Славянка, наричана още Алиботуш.  По информация от  кризисния щаб, сформиран  от заместник- областния управител Христо Ангелов, вчера след обяд  от гръцка страна е възобновено  и гасенето от въздуха с хеликоптери.  Пожарникари , горски служители и военни  ще..

публикувано на 26.07.24 в 08:32

Предимно слънчево време

На 26 юли още от сутринта облачността над източната половина от страната ще започне да се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В останалата част от страната ще бъде слънчево.  Максималните температури ще бъда между 27° и 32° градуса.

публикувано на 26.07.24 в 07:44