Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Алпинисти ще се включат в ремонта на свлачището на пътя Рила – Рилски манастир

Алпинисти ще се включат в ремонта на свлачището на пътя Рила – Рилски манастир. Укрепването трябва да бъде завършено за осем месеца, съобщиха от Областното пътно управление в Кюстендил.

Предстои обрушване и укрепване на ската, след което по цялата дължина ще бъде изградена високоякостна мрежа и подпорна стена с височина 4,1 м. с цел обезопасяване на участъка. След укрепването на срутището и изграждане на подпорната стена се предвижда възстановяване на пътната настилка, допълниха от ОПУ. Стойността на ремонта на пътя е 6 475 000 лв.

В момента е въведена и необходимата организация на движение. Всеки петък след 13 часа, както и събота, неделя и когато има църковни празници няма да се извършват строителни дейности.


Вижте още

Продължава гасенето на пожара над пернишкия квартал "Тева"

Продължава гасенето на пожара край Перник. Огънят, който обхвана гориста местност между кварталите "Тева" и "Мошино" и селата Големо Бучино и Люлин, е локализиран , но работата на противопожарните екипи продължава.  Все още е затворен и пътят между селата Големо и Мало Бучино,  като автомобилите се пренасочват по автомагистрала „Струма”. На този..

обновено на 02.08.21 в 22:24

Овладян е пожарът в землището на с. Бучино, Благоевградско

Овладян е пожарът в землището на село Бучино, който се разрази този следобед, потвърди за Радио Благоевград кметският наместник Живко Чукарски. По първоначална информация са изпепелени около 500 декара сухи треви.  Няма пострадали хора. Няколко екипа пожарникари участваха в потушаването му. Почти напълно ще бъде изгасен в близките..

обновено на 02.08.21 в 19:28

Овладян е пожарът в землището на село Бучино

Овладян е пожарът в землището на село Бучино, който се разрази този следобед. „Всеки момент се очаква пламъците да бъдат загасени“, потвърди за Радио Благоевград кметският наместник - Живко Чукарски. По първоначална информация са изгорели около 500 декара сухи треви, няма пострадали хора. С превантивна цел са били евакуирани три къщи. Дежурни..

публикувано на 02.08.21 в 18:43

Народният представител Христо Терзийски с приемен ден в Кюстендил

 Приемен ден за жителите на Кюстендил и региона проведе народният представител от ГЕРБ и ексминистър на вътрешните работи Христо Терзийски. Пред депутата бяха поставени въпроси от най-различен характер. Граждани го потърсиха да съдейства по редица социални и правни казуси. Терзийски се ангажира да съдейства пред различните институции и където е в неговите..

публикувано на 02.08.21 в 17:25
Илко Стоянов

Кметът на Благоевград назначи трима кметски наместници

Няколко благоевградски села вече имат нови кметски наместници. Те са назначени със заповеди на кмета на община Благоевград Илко Стоянов.   За селата Бучино и Лисия вече ще отговаря бившият кмет на село Рилци – Живко Чукарски, а за село Мощанец – бившият управник на село Покровник – Методи Цонев. Управлението на село Хърсово поема Иван..

публикувано на 02.08.21 в 16:32

Забранява се ползването на питейна вода за поливане

Заради настъпилата суша и продължителните високи температури, е необходимо въвеждането на ограничения във водоползването на всички населени места на територията на община Благоевград. Със заповед на кмета на община Благоевград Илко Стоянов, от 02.08.2021г. се забранява употребата на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на..

публикувано на 02.08.21 в 13:56

Регионален исторически музей – Благоевград спечели проект „Музеен пъзел – природа и традиции“

Проектът се финансира от Министерство на културата по конкурсна сесия на тема „Дейности по представяне на движимото културно наследство в музеите и художествените галерии“. „По този проект ще изработим музейни тематични игри и ще създадем една много интересна интерактивна експозиция, която ще се състои от различни модули. Чрез тях ще..

публикувано на 02.08.21 в 13:48